28 / 04 / 2024

Altındağ Kültür Sarayı törenle açıldı!

Altındağ Kültür Sarayı törenle açıldı!

Ankara Altındağ Kültür Sarayı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın katılımıyla birlikte törenle açıldı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, açılış konuşmasında 22 Ekim'de 4 yeni camii açacaklarını da belirtti..



Gültepe (Çinçin) Mahallesi'nin çehresini değiştiren dev yatırım 'Altındağ Kültür Sarayı', mütevazı ancak coşku dolu bir törenle açıldı. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın katılımıyla gerçekleştirilen açılış, Çinçin'in makus talihine son noktayı koydu. 


BUNLAR SIRADAN AÇILIŞLAR DEĞİL, BİR İLÇE BELEDİYESİ İÇİN BÜYÜK YATIRIMLAR 


Açılış töreninde bir konuşma yapan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki "Çok yakın bir tarihe kadar insanların ismini duyduğunda bile korktuğu bir bölgede, böyle bir tesisin açılışını yapmak nasip oldu." diyerek, bundan dolayı çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi. Tiryaki "Son 10 yılda ülkemizdeki güçlü hükümet ve istikrar sayesinde Türkiye'nin pek çok bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştirildi. Ancak sanıyorum Türkiye'nin en çarpıcı dönüşümü bu bölgede yaşandı. Bu bölgede etap etap toplu konutlar devam ediyor, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü'nü de yine gecekondulardan arındırdığımız Çinçin'in tam ortasına yapıldı." dedi. 

Altındağ'da göz ardı edilemeyecek bir dönüşümün yaşandığını ifade eden Tiryaki, "Bir dönüşüm, bir kabuk değişimi Altındağ'da yaşanıyor. Bütün Ankara'nın kullanacağı bir salonu inşa ettik. Her 15 günde bir açılış yapıyoruz. Sıradan açılışlar değil, ilçe belediyeleri için büyük açılışlar... Son bir ay içinde 11 adet anaokulunu, kurban kesim ve satış alanını, mesire alanını, Ulucanlar Cezaevi Müzesini, Yunus Emre Halk Çarşısı'nı açtık. 

22 Ekim'de de 4 tane yeni cami açacağız. Ardından da iki adet yüzme havuzunun açılışını yapacağız. Bu tesisler bütün Türkiye'nin ihtiyacı olan tesisler... Ankara'nın seçkin ailelerinin düğünlerini de bugün Çinçin'de yeni — bu tesiste yapacağını hepimiz göreceğiz." diye konuştu. 



MEVLÂ BEREKETİ FAZLASIYLA VERİYOR 



Altındağ Belediyesi'nin mali yapısının çok güçlü olduğunun altını çizen Başkan Tiryaki "Altındağ Belediyesi'nin mali hiçbir problemi yok. Çünkü Altındağ Belediyesi Altındağ'ın alın terini çok iyi kullanıyor. Ve Mevlâ bunun bereketini fazlasıyla veriyor. Çünkü yaptığımız her yatırımı düşünerek yapıyoruz. Attığımız her adımı 9 defa düşünüyoruz. Çünkü boşa harcayacak bir kuruş paramızın olmadığını biliyor, buna göre hareket ediyoruz." sözleri, Altındağlı vatandaşlar tarafından coşkuyla alkışlandı. 


BU MUHTEŞEM DÖNÜŞÜM ESERİNİN MİMARI VEYSEL TİRYAKİ 


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, "Altındağ'ın geçirdiği dönüşümü kare kare fotoğraflarla yan yana koyduğunuzda dünle bugün arasındaki fark, uçurumla Everest Dağı'nın tepesi kadar bir fark olarak karşımıza çıkıyor. İşte Altındağ böyle bir dönüşümün içerisinde." dedi. 


Bülent Arınç, Tiryaki'nin Altındağ'a iki dönemdir hizmet ettiğini belirterek, "Altındağ çok güzel yaşanabilir bir kent oldu. 400 bine yaklaşan nüfusuyla bugün insanlarımız daha mutlu, daha huzurlu bir noktaya geldi. Onu tebrik ediyoruz. Bu açılışlarda onun yanında olmak istiyoruz" diye konuştu. 

Geçmişte buraların böyle olmadığını kaydeden Arınç, "Buralar yaşanacak ferah mekanlar değildi. İmkansızlıklar içindeydi ve insanımızda buralar için belli bir kanaat oluşmuştu. Şimdi çok şükür, nereden nereye geldiğimizi çok iyi görüyorum. Bizi bu hale getiren Belediye Başkanımız Veysel Tiryaki'yi ve belediye çalışanlarını tebrik ediyorum. Bu işin zirve noktası, başarıda en büyük pay ve bugün gözlerimize inanamadığımız bu muhteşem dönüşüm eserinin mimari Veysel Tiryaki'dir." dedi. 




Ankara Haber Vaktim 


Geri Dön