27 / 04 / 2024

Altındağ Kültür Sarayı yarın hizmete açılıyor!

Altındağ Kültür Sarayı yarın hizmete açılıyor!

Veysel Tiryaki, Altındağ Kültür Sarayı'nın çok kısa sürede tamamlandığını ve açılacağının müjdesini verdi. Kültür Sarayı'nın resmi açılışı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımlarıyla yarın saat 17:00'de gerçekleştirilecek...




Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bölgenin olumsuz imajına son noktayı koyan Altındağ Kültür Sarayı'nın çok kısa sürede tamamlandığını ve açılacağının müjdesini verdi. Kültür Sarayı'nın resmi açılışı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımlarıyla yarın saat 17:00'de gerçekleştirilecek.


Yıllarca herkesin imkansız gördüğü, "asla olmaz" denilen, bugün gerçek oldu. Girilemez denilen Çinçin'de gecekondular hızla yıkılırken, aynı hızla gecekonduların arasından toplu konutlar yükseldi. Polisin dahi girmekte zorlandığı Çinçin, bugün tüm gecekondularından arınmanın  yanı sıra, modern görüntüsü ile de dikkat çekiyor.


l.ve 2. Etap toplu konut [arının tamamlanmasının ardından bölgede şu anda 3. Etap toplu konutlarının inşaatlarının devam ettiğini belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü'nün de bu bölgeye yapılması ile  Gültepe (Çinçin) Mahallesi'nde tam bir dönüşümün sağlandığını aktardı.


BÜLENT ARINÇI'IN KATILACAĞI AÇILIŞ TÖRENİ YARIN SAAT 17:00'DE 


Kentsel dönüşüm ile bölgenin sadece fiziksel çehresini değiştirmeyi amaçlamadıklarını söyleyen Veysel Tiryaki, uzun vadede kültürel yapının da değişmesini ve kentlilik kültürünün yerleşmesini de hedeflediklerini söyledi.


Sosyal donatı alanları ile de dikkat çeken bölge, Altındağ Belediyesi tarafından yapımı yeni tamamlanan Altındağ Kültür Sarayı ile de dikkat çekiyor. Başkan Tiryaki, bölgenin olumsuz imajına son noktayı koyan Altındağ Kültür Sarayı'nın çok kısa sürede tamamlandığını ve açılacağının müjdesini de verdi. Kültür Sarayı'nın resmi açılışı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımlarıyla yarın saat 17:00'de gerçekleştirilcek.


ALTINDAĞ KÜLTÜR SARAYI İLE BAMBAŞKA BİR ÇİNÇİN 


Geçmişte adı suçla anılan Gültepe (Çinçin) Mahallesi'ne inşa edilen Kültür Sarayı, bölgede farklı bir hava solunmasını sağlıyor. Yaklaşık 1500 kişilik çok amaçlı salonuyla Altındağ'ın gelişimine ayak uyduran kültür sarayı, düğün, nişan, nikâh, sünnet gibi organizasyonların yanı sıra panel, konferans, söyleşi ve seminerlere de ev sahipliği yapacak. Kültür Sarayı'nın kapasitesi paravanlar aracılığıyla isteğe bağlı olarak 1500 kişiden 500 kişiye kadar düşürülebiliyor.


1500 kişiye hizmet veren profesyonel tipte bir de mutfağın bulunduğu Altındağ Kültür Sarayı'nda, halılardan avizelere, merpenlerden mobilyalara kadar her detay titizlikle düşünüldü. Çevre düzenlemesi, rengarenk çiçekleri ve yemyeşil bahçesiyle daha ilk girişte insanın içini açan Altındağ Kültür Sarayı'nda otopark sıkıntısı da yaşanmayacak.



Ankara Haber Vaktim


Geri Dön