02 / 05 / 2024

Altunizade otel projesine tepki

Altunizade otel projesine tepki

İstanbul Altunizade'de otel projesi için 50'ye yakın ağaç kesildi. İnşaat için arazide çalışmalar başlarken, 40 yıllık evlerinden çıkarılmak isten bölge sakinleri ağaç kesimlerine ve yıkımlara karşı direniyor.

Ziraat GYO Altunizade projesi geliyor! Yeni proje!

Ziraat GYO, Altunizade projesi için düğmeye bastı. Ziraat GYO Altunizade projesi henüz proje aşamasında. İşte Ziraat GYO Altunizade projesine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Ziraat GYO Altunizade projesinin değeri belli oldu! 

Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Altunizade projesinin değeri belli oldu. Peki Ziraat GYO Altunizade projesine ne kadar değer biçildi? İşte tüm ayrıntılarıyla Ziraat GYO Altunizade projesi...

CCN Holding'ten Altunizadeye yeni otel!

CCN İnşaat İstanbul Altunizade'de, Koç Korusu'nun karşı köşesinde, bir otel inşaatına başladı. Şirketin internet sitesinden otelle ilgili açıklama yapıldı.

İş GYO Altunizade projesi değerleme raporu!

İş GYO'nun İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Burhaniye Mahallesi, 725 ada 169 parselde yer alan Altunizade projesine ilişkin değerleme raporu yayınlandı. 

Mermerler Şirketler Grubu otel projesine 30 milyon Euro yatıracak!

Mermerler Şirketler Grubu, Beşiktaş’ta tarihi bir yapıyı otele dönüştürmek için harekete geçti. Anıtlar Kurulu’ndan onay bekleyen grup, proje için yaklaşık 30 milyon Euro yatırım yapmayı ve 385 kişiye istihdam yaratmayı planlıyor.

Van'da yüzen otel projesine onay geldi!

Van Edremit Belediyesi'nin turizmi canlandırmak için hayata geçireceği otel projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda onay geldi. 

Van Gölü'ne ‘yüzen otel’ projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan destek!

Van Gölü üzerine yapılacak olan Yüzen Otel projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak destek almaya hak kazandı.

Altunizade Otel İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altunizade Otel İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Derya Odabaş tarafından kuruldu.

Türk şirketinin Budva’daki otel projesine engel!

Karadağ’ın en önemli tatil merkezlerinden olan Budva’ya yatırım yapmak isteyen Türk şirketine belediye engel oldu.

Meksika'daki otel projesine deniz kaplumbağaları için onay verilmedi!

Meksika'da 23 bina ve yapay bir göl ile 520 odalı otel inşa edilmesine deniz kaplumbağaları sebebiyle onay verilmedi.

Mimar Hakan Külahçı başarısını yurt dışına taşıdı!

Yüksek İç Mimar G. Hakan Külahçı'nın Antalya'da kurduğu Art-Mim, önce Antalya'da, sonra Türkiye'nin farklı şehirlerinde ve son olarak yurt dışında 100'ün üzerinde otel projesine imza attı. Antalya'daki başarısını yurt dışına taşıyan Külahçı, farklı projelerde yer almaya devam edecek.

Abdullah Ağa Vakfı Altunizade Oteli için düğmeye basıldı!

18 yıldır otel yapılması istenen Abdullah Ağa Vakfı'nın Altunizade arazisi üzerinde planlanan otel projesi için düğmeye basıldı..

Altunizade İstasyonu Yaya Bağlantı Yol Projesi imar planı askıda!

Altunizade İstasyonu Yaya Bağlantı Yol Projesine ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Altunizade otel projesine tepki Haberi

Altunizade otel projesine tepki

İstanbul Altunizade'de içinde yüzlerce meyve ve çam ağacının yer aldığı araziye yapılmak istenen otel projesi için 50'ye yakın ağaç kesildi. İnşaat için arazide çalışmalar başlarken, 40 yıllık evlerinden çıkarılmak isten bölge sakinleri ağaç kesimlerine ve yıkımlara karşı direniyor. 


'Ağaçlar kesilmesin' 

Konut alanı ve yeşil alan olarak planlanmış yaklaşık 18 dönümlük araziye 2010'da yapılan imar planı değişikliğiyle 'otel ve turizm alam' fonksiyonu verildi, böylece otel yapımının önü açıldı. Tapu tahsis belgeleri bulunan bölge sakinlerinin hukuki mücadeleyi Danıştay'da kaybetmeleri ardından arazi Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne geçti. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bir firmaya kiralanan arazi demir bariyerlerle çevrelendi.  Yıkımlarla 40 haneden geriye yalnızca 6 hane kaldı. 2010'da evi yıkılan bölge sakinlerinden Salih Yıldırım, ağaçlan kesilmesin diye mücadele veriyor.  Yıldırım, "Yıkımlar usulsüz bir şekilde, mahalleliye tebligat...