04 / 05 / 2024

Alucra Barajı tahliye

Alucra Barajı tahliye

Giresun'un Alucra ilçesinde 4 milyon metreküp su depolama hacmine sahip Alucra Barajı'nda, su sızıntısı başlatıldı. Bölgede bulunan riskli 12 ev ise tahliye edildi.

Osmangazi Barajı çevresinde tahliye edilen köylülerin sorunları TBMM'de!

Osmangazi Barajı yapım çalışmaları kapsamında yerleşim yerleri boşaltılan çevre köy sakinlerinin sorunları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Giresun Alucra Barajı bölgesindeki 12 ev tahliye edildi!

Giresun'un Alucra ilçesinde 4 milyon metreküp su depolama hacmine sahip Alucra Barajı'nda, su sızıntısı başlatıldı. Bölgede bulunan riskli 12 ev ise tahliye edildi.

Kaliforniya'daki yerleşim yerleri için tahliye kararı!

1968'de inşa edilen Oroville Baraj Gölü'ndeki deliğin yerleşim yerleri için tehlike oluşturması üzerine tahliye kararı çıkartıldı.

Brezilya'da baraj göçtü!

Brezilya'nın Minas Gelais eyaletindeki Mariana bölgesinde baraj çökmesi sonucu çok sayıda kişinin yaşamını yitirmiş olmasından endişe ediliyor. baraja yakın bölgede yaşayanlar yüksek kesimlere tahliye edildi.

Porsuk Çayı'nda biriken kar tahliye ediliyor!

Eskişehir’de geçtiğimiz ay etkili olan kar ve yağmurun ardından dolan baraj ve kanallardaki su, Porsuk Çay’ı üzerinden tahliye ediliyor.Geçtiğimiz Ocak ayında etkili olan kar ve yağmurdan sonra dolan baraj ve kanalların su tahliyesine başlandı.

Zonguldak'ta göçük nedeniyle 3 apartman tahliye edildi!

Ereğli ilçesinde altyapı çalışması sırasında meydana gelen göçük nedeniyle 3 apartman tahliye edildi.Kızılcapınar Barajı’ndan ilçeye uzanan isale hattı çalışmalarının devam ettiği Süleymanbeyler Köyü Subaşı mevkisinde kazı sırasında yol çöktü.

Namazgah Barajı’nda kapaklar test edildi!

Namazgah Barajı’nda bugün itibariyle 7,5 milyon m3 su birikti. Dolu savak seviyesine gelen barajın tahliye kapakları Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün’ün katılımı ile test için açılarak bir süre doğal ortama su bırakıldı.

Silvan Barajı tamamlandığında Türkiye'ye büyük fayda sağlayacak!

GAP kapsamında Atatürk Barajı'ndan sonra en büyük sulama barajı özelliğini taşıyan Silvan Barajı tamamlandığında üreteceği enerji ile bölgeye ve Türkiye'ye büyük fayda sağlayacak

Ataç İnşaat'ın Yaprak 1 barajı inşaatı tamamlandı!

Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş. bünyesindeki Nisan Enerji'nin Yaprak 1 HES ve barajı inşaatı tamamlandı.

Okul tahliye edilirse 6 bin öğrenci ortada kalacak!

Yıllardır bu binada eğitim gören okulun tahliye edilmesi durumunda, 6 bin öğrencinin ne yapacağı belli değil...

Ilısu Barajı'nın 2014 yılında tamamlanması planlanıyor!

Ilısu Barajı'nda derivasyon işlemi başladı. Bakan Eroğlu: Barajın yüzde 45'i tamamlandı. 2014 yılında bitireceğiz

Alaköprü Barajı inşaatında derivasyon tüneli açıldı!

KKTC İçme Suyu Projesi kapsamında Anamur'da yapımı süren Alaköprü Barajı inşaatında derivasyon tüneli açıldı

Three Gorges Barajı, 15 nükleer kadar güç sağlayacak!

Dünyanın en büyük barajı olan Çin’deki Three Gorges Barajı, son jeneratörün de devreye girmesi ile 15 nükleer reaktöre eşit güç sağlayacak

Alucra Barajı tahliye Haberi

Alucra Barajı tahliye

Giresun’un Alucra ilçesindeki koruma duvarları ile 56 metre yüksekliğe sahip ve 11 bin 640 dekar zirai alanı suyla buluşturacak Alucra Barajı’nda su sızıntısı başladı. CNN Türk'te yer alan habere göre; bölgede incelemeler yapan Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri, göletteki suyun tahliye edilmesine karar verdi. Risk altındaki gölet kısmının yakınında bulunan 12 ev de, tedbir amacıyla boşaltıldı. Göletteki suyun tahliyesiyle sızıntının yaşandığı barajda iyileştirme çalışmaları başlatılacak. 

Konuyla ilgili Giresun Valiliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Giresun ili Alucra ilçesi, Alucra Göleti’nde, gövde dolgusuyla doğal zemin kontağı arasından 15.03.2019 günü başlayan yayılı su sızıntısı tespit edilmiştir. DSİ Genel Müdürlüğü'nden 5 kişilik uzman bir heyet gölet yerine gelmiş olup, incelemelerini sürdürmektedir. Durum tespiti ve tedbir amaçlı olarak gölet suyu tahliye edilmeye başlanmıştır....