05 / 07 / 2024

amasra liseleri

amasra liseleri

Amasra ilçesinde 24 derslikli Amasra Çok Programlı Lisesinin temel kazısı sırasında Roma dönemine ait tapınak kalıntılarına rastlanıldı.Amasra Müze Müdürlüğünce yapılan sondaj çalışmalarında Roma dönemine ait sütun başlığı ve kaidelere ulaşıldı.

Belediye akaryakıt istasyonu imarlı arsa satacak! İhalesi 29 Kasım'da!

Amasra Belediye Başkanlığı Bartın İli, Amasra İlçesi, Kaleşah Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa 2 bin 793 metrekare alana sahip.

AYİDER açıkladı, inşaat sektöründe 2 bin Türk Lirası'na günlük çalışacak kalifiye eleman yok

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER), inşaat sektörünün çok önemli bir sıkıntı haline gelen kalifiye eleman açığını azaltmak için amacı ile  meslek liseleri ile işbirliği yapacağını açıkladı. Sektöre nefes aldırmak adına yapılacak bu uygulamanın detayları haberimizde...

Meslek liseleri para basıyor! 2 milyar 357 milyon lira gelir elde edildi!

Meslek liselerine yönelik katsayı adaletsizliğinin yarattığı hasar, atılan adımlarla onarılmaya devam ediyor. 1 milyon öğrencinin eğitim gördüğü meslek liseleri yerli üretimlerle para basıyor.

Resmen para bastılar 144 milyon lira ciro yaptılar

Bursa'daki meslek liseleri ve teknik okulları 2022 yılında 144 milyon lira ciro yaptı. Söz konusu okullarda masa, sandalyeden temizlik ürünlerine kadar çok çeşitli ürünler üretiliyor.

Hükümetten madencilerin ailelerine maaş ve nakdi destek geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan yasal düzenleme talimatı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Bartın Amasra’daki maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine mali destek için parti grubuna “yasal düzenleme” hazırlığı yapılması talimatını verdi. İşte ayrıntılar...

Palamut tezgahları şenlendirdi! Tanesi 50 liradan 20 liraya düştü!

Bartın'ın Amasra ilçesinde bol miktarda avlanan palamut balıkçıların ve vatandaşın yüzünü güldürüyor. Geçtiğimiz günlerde tezgahlarda 40-50 liraya satılan iri palamudun tanesi, yaşanan bolluk sebebiyle 20 liraya kadar düştü.

TOKİ’den Bartın Amasra’da ayda 2 bin 280 TL’ye!

TOKİ'nin Bartın Amasra projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Bartın Amasra projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Bartın Amasra 2022 sosyal konut projesi...

Karadeniz'de bulunan doğal gaz çalışmasında kritik adım! Türkiye'de bir ilk gerçekleşti

Türkiye, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Fatih Sondaj Gemisi'nin Sakarya Gaz Sahası içindeki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük doğalgaz keşfi yaptı. Bulunan gazın karaya taşınmasına kullanılacak dev vanalardan ilki Filyos'a getirildi.

Amasra’nın imar planları davalık oldu!

Amasralılar şehir silüetini olumsuz şekilde etkileyeceği gerekçesiyle imar planlarına yaptıkları itirazlarını, yargıya taşıdı.

Çökme tehlikesi bulunan tarihi Amasra Kalesi güçlendirilecek!

Bartın’ın Amasra ilçesindeki UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan Amasra Kalesi’nin surlarının altında çökme yaşanırken, surları tutan kayalıklar, beton bloklar yerleştirilip güçlendirilecek.

Koronavirüs vakası olmayan köyden arazi almak istiyorlar!

Bartın'ın Amasra ilçesine bağlı Aliobası köyünde bugüne kadar hiç koronavirüs vakası görülmemesi köydeki arsalara ilgiyi arttırdı. Köy muhtarı Ramazan Tığ, “Türkiye’nin her yerinden arsa almak ve ev almak için arıyorlar. Telefonlara yetişemiyorum” dedi.

Zonguldak-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu ihalesi mecliste!

Zonguldak-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu ihalesine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Her şehre özel meslek liseleri yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı sektörlerin ihtiyacı olan personelleri yetiştirmek amacıyla her şehrin üretim alanına özel meslek lisesi yaptıracak.

amasra liseleri Haberi

amasra liseleri

Amasra Kum Mahallesi'nde lisenin inşa edileceği arazide Amasra Müze Müdürlüğünce yapılan sondaj çalışmalarında Roma dönemine ait sütun başlığı ve kaidelere ulaşıldı.


Bunun üzerine Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca, 3 bin metrekarelik alanda kazı yapılması kararı alındı. Amasra Müze Müdürü Baran Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli eğitim Bakanlığınca yatırım programına alınan lisenin arazisindeki buluntular nedeniyle kurtarma kazılarına başlanacağını söyledi.


Aydın, 5 metrekarelik iki sondaj çalışmasında Roma dönemine ait olduğunu düşündükleri tapınağa ait sütun başlığı, bunları birbirine bağlayan bezeli bloklar, sütun kaideleri, gövdeleri ve mermer plakalardan oluşan zemine rastladıklarını ifade ederek, "İlçemizde yapılan her kazı, müdürlüğümüzün izni ve gözetimine tabidir. Tabii Amasra'nın neresini kazarsanız Roma ve Bizans dönemlerine ait zengin eserlere rastlıyorsunuz. Burada milattan sonra 3'üncü veya 4'üncü yüzyıllara ait, tapınak...