27 / 04 / 2024

Amasya Merzifonda sit alanı kararı

Amasya Merzifonda sit alanı kararı

Amasya İli, Merzifon İlçesi, Çayırözü Köyü, Saya Tepe Mevkii’ndeki bölge I. derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edildi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Beş kentteki doğal sit alanlarına ilişkin önemli karar!

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van, Bitlis, Amasya, Eskişehir ve Denizli'deki bazı doğal sit alanları, "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ve "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edildi.

Amasya'da 3 bölgede sit alanı kararı!

Amasya Göynücek ve Taşova İlçeleri'nde yapılan incelemeler sonucunda belirlenen alanlarda sit alanı kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Amasya Merzifon Çayırözü'ne I. derece Sit Alanı kararı!

Amasya İli, Merzifon İlçesi, Çayırözü Köyü, Saya Tepe Mevkii’ndeki bölge I. derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edildi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Amasya Taşova'da höyüğün kaçak kazı çukurları müze denetiminde kapatılacak!

Amasya İli, Taşova İlçesi, Karsavul Köyü, Kayadibi Mevkii’nde, Müze Müdürlüğü uzmanlarınca tespit edilen höyüğün I. derece arkeolojik sit alanı olarak tesciline, kaçak kazı çukurlarının müze denetiminde kapatılmasına karar verildi.

Amasya Yellice Tümülüsü 1. derece arkeolojik sit alanı oldu!

Amasya Gümüşhacıköy Akpınar Köyü, Yellice Mevkii’nde Müze Müdürlüğü Uzmanlarınca tespit edilen, 282, 283 parseller ve (kadastral alan dışında) yer alan Yellice Tümülüsü 1. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildi...

Maraş, Mersin, Amasya, Samsun ve Sinop'ta bazı yerler 1. Derece arkeolojik sit alanı ilan edildi!

Bugün Resi Gazete'de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen yazılı ilana göre Maraş, Mersin, Amasya, Samsun ve Sinop'ta yer alan bazı yerler 1. Derece arkeolojik sit alanı ilanı edildi.

Doğal sit alanlarındaki yapılaşma koşulları!

Doğal sit alanlarındaki yapılaşma koşulları kapsamında ve yapılacak tespit çalışmalarında, alanın özelliğine göre ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerinin alınması gerekiyor. İşte diğer doğal sit alanlarında yapılaşma koşulları..

Kentsel sit alanlarının özellikleri nelerdir?

Doğal değerlerin korunması, sonraki kuşaklara olduğu gibi aktarılması amacı ile ülkemizde yer alan ender bulunan alanlar, sit alanı olarak ifade ediliyor. Peki kentsel sit alanı nedir? Kentsel sit alanları özellikleri nelerdir?

736 nolu kentsel sit ilke kararı!

Kentsel sit alanı; mimari, mahalli, tarihsel, estetik ve sanat özelliği bulunan ve birarada bulunmaları sebebiyle kıymeti olan, kültürel çevre elemanları olarak tanımlanıyor. İşte 736 nolu kentsel sit ilke kararı...

Kentsel sit etkileme geçiş alanı!

Kentsel sit mimari, mahalli, tarihsel, estetik ve sanat özelliği bulunan ve birarada bulunmaları sebebiyle kıymeti olan, kültürel ve tabii çevre elemanları olarak tanımlanıyor. Peki, kentsel sit etkileme geçiş alanı nedir?

Kentsel sit alanı yönetmeliği!

Kentsel sit alanı ile ilgili yasal esaslar, 26 Temmuz 2005 tarihinde 25887 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Koruma Amaçlı İmar Planları Yönetmeliğinde yer alıyor. İşte kentsel sit alanı yönetmeliği esasları...

Kentsel sit alanı ne demek?

Kentsel sit alanın bulunduğu çevre içinde korunmasında, geliştirilmesinde etkinlik taşıyan ve kentle bütünleşmesine olanak sağlayacak kararlara konu alanlar ise etkileşim geçiş sahası olarak tanımlanıyor. Peki kentsel sit alanı ne demek?

İdris Güllüce Amasya Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü'nün açılışını yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Amasya İl Müdürlüğünün yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Bakan Güllüce, "Tapu ve Kadastro müdürlüklerimiz ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü binalarımızı elden geçireceğiz." dedi...

Amasya Merzifonda sit alanı kararı Haberi

Amasya Merzifonda sit alanı kararı


SAMSUN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU

KARAR


Toplantı Tarihi ve No    : 01.06.2015-120                                            Toplantı Yeri : SAMSUN

Karar Tarihi ve No        : 01.06.2015-2642                                            


Amasya İli, Merzifon...