12 / 05 / 2024

Amasya mezar

Amasya mezar

Amasya'da bir inşaatın temel kazısı sırasında ortaya çıkarılan ve Bizans dönemine ait olduğu tespit edilen mezar sayısı 10'dan 21'e yükseldi. Kurtarma kazısında ilk çalışmalarda 10 mezar bulan ekipler, 11 mezara daha ulaştı...

Amasya Yellice Tümülüsü 1. derece arkeolojik sit alanı oldu!

Amasya Gümüşhacıköy Akpınar Köyü, Yellice Mevkii’nde Müze Müdürlüğü Uzmanlarınca tespit edilen, 282, 283 parseller ve (kadastral alan dışında) yer alan Yellice Tümülüsü 1. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildi...

Kayseri'ye mezar takviyesi yapılacak!

Büyükşehir Belediyesi tarafından Develi ve İncesu ilçeleri ile bazı mahallelere ilave mezar yapımı içindüzenlenen ihaleye, Cebir, Kuşçu ve Emmiler Mahalleleri'ndeki mezarlıklara ilave mezar yapımı için gerçekleştirdiği ihaleye 5 firma katıldı.

Amasya'da atık su hattı yenileniyor!

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, "Arıtma tesisi, 100 kilometrelik hat ve 2.5 kilometrelik ana isale hattı çalışmasının 2015 yılının Ocak ayında tamamlanması öngörülüyor" dedi.

TOKİ Amasya Gümüşhacıköy 2. Etap başvuruları bugün bitiyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca, Amasya Gümüşhacıköy 2. Etap toplu konut uygulaması kapsamında 30 adet konut satışa sunuluyor. Amasya Gümüşhacıköy 2. Etap başvuruları bugün bitiyor.

Amasya'da 6 adet satılık gayrimenkul: 6 milyon 543 bin 925 TL!

Amasya İli Merkezde yer alan gayrimenkuller Amasya Satış Memurluğu tarafından 6 milyon 543 bin 925 TL bedelle 23 Eylül 2014 günü saat 10.00 ile 10:30 arasında ihaleye çıkıyor.

TOKİ Amasya Suluova ihalesi bugün!

Amasya İli Suluova İlçesi Borsa Mahallesi 127 Adet Konut ve 1 Adet Sosyal Tesis İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşiyapım işi bugün saat 14:00'de ihale edilecek.

TOKİ Amasya Gümüşhacıköy 2. Etap son başvuru tarihi 15 Ağustos!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Amasya Gümüşhacıköy 2. Etap toplu konut uygulaması kapsamında 30 adet konut satışa sunuluyor. Amasya Gümüşhacıköy 2. Etap son başvuru tarihi 15 Ağustos olarak belirlendi.

TOKİ Amasya Suluova ihalesi yarın!

Amasya İli Suluova İlçesi Borsa Mahallesi 127 Adet Konut ve 1 Adet Sosyal Tesis İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşiyapım işi ihale edilecek. TOKİ Amasya Suluova ihalesi yarın yapılacak.

İnşaat kazısında Roma mezarı bulundu!

Ali Atmaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aksu Mahallesi'nde inşaatın temel kazasında 3 mezarın gün ışığına çıkarıldığı bilgisi üzerine uzmanlarının bölgede inceleme gerçekleştirdiğini söyledi. Çalışmalar şuan için durdu.

Bahattin Atçı: Şehit madenciler için anıt mezar yapılacak!

Soma'daki Şehit madenciler için anıt mezar yapılacak. Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden işçisi için " anıt mezar " yapılacağını söyledi.

Amasya Gümüşhacıköy TOKİ Konutları başvuru! 2+1'ler 57 bin lira!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Amasya Gümüşhacıköy 2. Etap toplu konut uygulaması kapsamında 30 adet konut; Kura Yöntemi ile 4 Ağustos 2014 tarihinde açık satışa sunuluyor...

TOKİ Amasya Suluova'da 127 adet konut yaptıracak!

Amasya İli Suluova İlçesi Borsa Mahallesi 127 Adet Konut ve 1 Adet Sosyal Tesis İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek...

Süleyman Demirel için İslamköy'de anıt mezar inşa edilecek!

1965- 1993 yılları arasında 7 farklı hükümette toplam 10 yıl 5 ay Başbakanlık, 1993-2000 yıllarında ise 7 yıl süreyle Cumhurbaşkanlığı yaparak Türk siyasi tarihine damga vuran Süleyman Demirel için İslamköy'de anıt mezar inşa ettiriliyor...

Amasya mezar Haberi

Amasya mezar

Amasya'da bir inşaatın temel kazısı sırasında ortaya çıkarılan ve Bizans dönemine ait olduğu tespit edilen mezar sayısı 10'dan 21'e yükseldi.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kirazlıdere Mahallesi'nde 112 Acil Çağrı Merkezi inşaatının temel kazısı sırasında insan iskeleti bulan işçilerin ihbarıyla Amasya Müze Müdürlüğünce başlatılan kurtarma kazısı sürüyor. 


Kurtarma kazısında ilk çalışmalarda 10 mezar bulan ekipler, 11 mezara daha ulaştı. 


- Bizanslı ailenin kemikleri yan yana bulunmuştu


Kurtarma kazısı sırasında, içinde kırmızı renkte haç işareti bulunan bir mezarda, bir aileye ait olduğu tahmin edilen iskeletler bulunmuş, yetişkin kadın ve erkek ile bir çocuğa ait iskeletler ilgi...