18 / 05 / 2024

amasya tarihi istasyon köprüsü

amasya tarihi istasyon köprüsü

Amasya' da tarihi İstasyon Köprüsü' nün trafik yükünü azaltması planlanan Ferhat Taşıt Köprüsü' nün temelinin 7 Aralık 2013 Cumartesi günü törenle atılmasının amaçlandığı ifade edildi...

Amasya’da iki arsa ve iki iş yeri satılacak!

Amasya ili, Suluova ilçesinde 4 adet taşınmaz satılacak. Taşınmazlara yönelik tüm bilgiler ve ihale tarihi belli oldu.

TOKİ Amasya projesi için tarih belli oldu! 425 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen Amasya projesinin ihale tarihi açıklandı. İşte merak edilen proje ile ilgili son detaylar...

TOKİ Amasya projesiyle 425 yeni konut geliyor! İhale tarihi açıklandı!

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Amasya Merkez projesi için start verdi. İşte detaylar...

Tarihi Göztepe İstasyon Binası TCDD Kültür Sanat Merkezi oldu

Tarihi Göztepe İstasyon Binası biten restorasyonu sonrası "TCDD Kültür Sanat Merkezi" olarak hizmet verecek. Tarihi bina, açılış töreninin ardından kültür-sanat merkezine dönüşecek.

Şerdil Dara Odabaşı'ndan tarihi tren istasyonları açıklaması!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, ilçede atıl kalan tarihi istasyon binalarının Kadıköylülerin görüşünü alarak müze, kütüphane, kültür ve sosyal yaşam merkezine çevirmek amacıyla çağrıda bulunmuştu. Çağrısına yanıt alamayan Odabaşı, yeni açıklamalarda bulundu.

Şerdil Dara Odabaşı: 6 tarihi istasyon binasına talibiz!

Kadıköy Belediyesi'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı “Kadıköyümüzde 6 tane tarihi tren istasyonu bulunuyor. Ulaştırma Bakanlığı tarafından atıl ve metruk halde bırakılan bu istasyonlara talibiz” ifadelerini kullandı.

TOKİ Amasya Merzifon 4.Etap son başvuru günü!

TOKİ Amasya Merzifon 4.Etap'ta yer alan 152 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. Projedeki konutlar için başvurular 27 Mart tarihinde başlamıştı.

Hadımköy istasyon binalarının ilk etap restorasyonu tamamlandı!

Arnavutköy Belediyesi, geçmişten günümüze miras kalan Hadımköy istasyon binalarının ilk etap restorasyon çalışmalarını tamamladı. Restorasyon işlemleri biten tarihi istasyon binasının, müzeye dönüştürülmesi için çalışmalar hız kazandı.

Amasya, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmeyi hedefliyor!

Tarihi eserleri ve kültürel zenginlikleriyle Orta Karadeniz’in parlayan yıldızı Amasya, Unesco’nun Dünya Miras Listesi’ne girmeyi bekliyor. Amasya, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ziyaretçilerini adeta çağlar arası yolculuğa çıkarıyor.

TOKİ Amasya Merzifon kura tarihi 2016!

TOKİ Amasya Merzifon Konutları için aylık taksitler 290 TL'den başlıyor. Projede 150 adet daire kura yöntemiyle satışa çıkıyor. İşte TOKİ Amasya Merzifon kura tarihi 2016...

TOKİ Amasya Merzifon emekli kura çekiliş tarihi!

TOKİ Amasya Merzifon emekli kura çekiliş tarihi belli oldu. Başvuru süreci devam eden projede yüzde 20 peşinatta kalan tutar 240 ay vadelendiriliyor.

Amasya tren garı restore ediliyor!

Amasya’da 1927 yılından bu yana hizmet veren tarihi tren garı restore ediliyor. Samsun - Sivas demiryolu hattındaki tren seferlerine 28 Eylül’den bu yana yaklaşık 3 yıl süreliğine ara verilmişti.

Amasya'daki 88 yıllık gar binasına restore ediliyor!

Amasya’da 1927 yılından bu yana hizmet veren tarihi tren garı restore ediliyor. Halil Çomaktekin, binadaki restorasyon çalışmaları sayesinde deforme olan bölgelerin onarılacağını ve orijinaline uygun bir şekilde restore edileceğini söyledi.

amasya tarihi istasyon köprüsü Haberi

amasya tarihi istasyon köprüsü

İstasyon Caddesi'ni eski hal mevkisine bağlaması planlanan Ferhat Taşıt Köprüsü yapımı için iş makineleri çalışmalarına bir süre önce başlarken, köprünün 7 Aralık 2013 Cumartesi günü, törenle temelinin atılmasının amaçlandığı öğrenildi.


Yetkililer, Amasya Belediyesi'nce yapımına başlanan köprünün 250 gün sürmesi hedeflenirken, projelendirilen Ferhat Tüneli ile şehir merkezini birbirine bağlamasının planlandığını belirtti.


Yapımına başlanan köprünün taşıt trafiğine cevap vermeyen tarihi İstasyon Köprüsü'nü rahatlatabileceği...