05 / 05 / 2024

Amasya turizm hedefi

Amasya turizm hedefi

Kültür turizminde marka olan, son yıllarda ise denize kıyısı bulunmamasına karşın kruvaziyer gemi turları, termal, trekking ve av turizmiyle ön plana çıkan "şehzadeler şehri" Amasya, 2014 yılında 500 bin turist hedefliyor.

Babacan Holding'ten 840 milyon TL'lik yatırım hedefi!

Gayrimenkul, inşaat, enerji, turizm ve lojistik alanlarında faaliyetlerini sürdüren Babacan Holding, 2019 yılı için 840 milyon TL’lik yatırım hedefi koydu.

Amasya Merkez'de 5 yıldızlı otel yapılacak!

Amasya Merkez'e bağlı Ziyaret Belediyesi Mahallesi'nde yer alan 76 bin 358,49 metrekare büyüklüğündeki Turizm Tesisleri ve Otel Alanı imarlı arsada 5 yıldızlı otel yapılacak...

2006 yılında Limak'ın hedefi İstanbul'da turizm tesisi açmak!

2006 yılında Limak Holding'in hedefi İstanbul'da turizm tesisi açmakmış. Antalya, Kıbrıs ve Ankara'da butik otelleri bulunan Limak Holding, Emekli Sandığı'na ait Maçka Oteli'yle de ilgilenecekmiş.

Başaran Ulusoy: Türkiye'nin turizm hedefi 36 milyar dolar!

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Suriye, Tunus, Fas, Cezayir, Mısır, Libya ve Irak'taki olumsuzluklara, Avrupa'daki bütün ekonomik daralmalara rağmen 42 milyon turisti aşacaktır. Ülkemize 35-36 milyar dolar döviz girdisi sağlanacaktır" dedi.

Halil Çomaktekin: Amasya turizm potansiyeline sahip!

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Türkiye’nin ve Amasya’nın tarihi ve doğal güzellikleriyle oldukça önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Antalya'nın turizm hedefi 20 milyon turist!

Turizm Yatırımcıları Derneği Bölgesel Toplantısı, Antalya'da yapıldı. Aska Lara Otel'de yapılan toplantının açılışında konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya'da deniz, kum dışına çıkılıp pazarın ve turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin turizm hedefi ilk 5'e girebilmek!

ÇEVRE ülkelerde yaşanan bir takım sorunlar, Rusya ve Avrupa'da yaşanan ekonomik kriz, çeşitli terör olaylarını bahane ederek körüklenmeye çalışılan İslamafobi'ye rağmen Türkiye turizmde yine bir rekora imza attı.

2015 turizm hedefi 42 milyon!

TÜRKİYE'Yİ geçen yıl ziyaret eden yabancı sayısı 2013 yılına kıyasla yüzde 5.5'lik artışla 36 milyon 837 bin 900 kişiye yükseldi. Bu yıl 5 milyon fazla turist gelecek.

Artvin'in turizm hedefi ilk 5'e girmek!

Artvin Valisi Kemal Cirit, 2015 yılında düzenlenecek olan turizm etkinlikleri öncesi kentteki turizm işletmeleri ve acente sahipleriyle bir araya geldi. Toplantıda Artvin'in turizm çalışmaları ve hedefleri konuşuldu.

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği turizmin 3 sorununu konuştu!

TYD Başkanı Murat Ersoy, "100. yıl hedefimiz 60 milyon turist ve 60 milyar dolar turizm geliri. 5 yıl önce bu hedef 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliriydi. Biz turizmciler bu hedefi yukarı çektik" dedi.

2017 turizm geliri hedefi 35.5 milyar dolar!

2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'da (OVP) turizm gelirlerinin yıllık ortalama yüzde 6,4 artması öngörülüyor. 2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program da (OVP) turizm geliri hedefleri de açıklandı.

Shopping Fest 2014 hedefi olan 10 milyar TL’yi yakaladı!

Perakende, turizm, gıda, ulaşım, konaklama gibi birden çok sektör için itici güç olan İstanbul Shopping Fest (İSF) 2014 hedefi olan 10 milyar TL ’yi yakaladı.

İstanbul'un turizm hedefi Paris'i geçmek!

"Hedef Şehirler Endeksi 2014" raporu, bu yıl içinde dünyanın en gözde turizm kentlerine yapılan seyahatleri, ziyaretçi sayılarını ve turizm gelirlerindeki potansiyeli karşılaştırmalı olarak ele alıyor.

Amasya turizm hedefi Haberi

Amasya turizm hedefi



Kültür turizminde marka olan, son yıllarda ise denize kıyısı bulunmamasına karşın kruvaziyer gemi turları, termal, trekking ve av turizmiyle ön plana çıkan "şehzadeler şehri" Amasya, 2014 yılında 500 bin turist hedefliyor. 


Amasya Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2023 strateji planı çerçevesinde Amasya'da 1 milyon turist ağırlamayı düşündüklerini belirtti. 


Geçen yıl şehre 460 bin ziyaretçinin geldiğini anımsatan Kaya, 2023 hedeflerine hızla ulaşmak için ildeki turizm faaliyetlerini çeşitlendirmeye çalıştıklarını söyledi. 


Amasya'nın kültür turizmiyle ön plana çıktığını ancak özellikle av turizminde de marka olmaya başladığını anlatan Kaya, şöyle konuştu: 


"Geçen yıl 13 yabancı tur, av turizmi için Amasya'ya geldi. İlimizin denize kıyısı olmamasına rağmen gemi turizminden yararlanan ender illerden biri. Samsun limanına gelen gemilerin yolcularını otobüslerle Amasya'ya...