04 / 05 / 2024

amasya turizm hedefleri

amasya turizm hedefleri

Kültür turizminde marka olan, son yıllarda ise denize kıyısı bulunmamasına karşın kruvaziyer gemi turları, termal, trekking ve av turizmiyle ön plana çıkan "şehzadeler şehri" Amasya, 2014 yılında 500 bin turist hedefliyor.

Amasya Merkez'de 5 yıldızlı otel yapılacak!

Amasya Merkez'e bağlı Ziyaret Belediyesi Mahallesi'nde yer alan 76 bin 358,49 metrekare büyüklüğündeki Turizm Tesisleri ve Otel Alanı imarlı arsada 5 yıldızlı otel yapılacak...

Halil Çomaktekin: Amasya turizm potansiyeline sahip!

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Türkiye’nin ve Amasya’nın tarihi ve doğal güzellikleriyle oldukça önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Artvin'in turizm hedefi ilk 5'e girmek!

Artvin Valisi Kemal Cirit, 2015 yılında düzenlenecek olan turizm etkinlikleri öncesi kentteki turizm işletmeleri ve acente sahipleriyle bir araya geldi. Toplantıda Artvin'in turizm çalışmaları ve hedefleri konuşuldu.

Türkiye 2015 kültür ve turizm hedefleri açıklandı!

2023’te en çok turist çeken ilk 5 ülke arasına girmeyi hedefleyen Türkiye turizmi şaha kaldırmak için Angry Birds video oyunundan yararlanacak ve mağara turizmini başlatacak

2017 turizm geliri hedefi 35.5 milyar dolar!

2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'da (OVP) turizm gelirlerinin yıllık ortalama yüzde 6,4 artması öngörülüyor. 2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program da (OVP) turizm geliri hedefleri de açıklandı.

Termal turizmin 2020 hedefi 1 milyon ziyaretçi!

Yatak kapasitesinin yalnızca yüzde 3'lük bir bölümü termal turizme hizmet veren Türkiye, yeni turizm hedefleri ile dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri de ağırlamaya başlayacak.

NG Kütahya Seramik Amasya mağazası açıldı!

NG Kütahya Seramik’in Amasya’daki iş ortağı Elbir Yapı Market, 25 Nisan Cuma günü NG Kütahya Seramik Porselen Turizm Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral’ın katılımıyla Amasya’nın en büyük seramik mağazasını açtı...

Amasya'yı gezen turist sayısı 9 yılda 3,5 kat arttı!

Amasya Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, 2004 yılında 135 bin 161 olan müze ve ören yerlerini gezen ziyaretçi sayısının 2013 yılı sonu itibariyle 467 bin 659’a ulaştığını belirtti...

Maraş, Mersin, Amasya, Samsun ve Sinop'ta bazı yerler 1. Derece arkeolojik sit alanı ilan edildi!

Bugün Resi Gazete'de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen yazılı ilana göre Maraş, Mersin, Amasya, Samsun ve Sinop'ta yer alan bazı yerler 1. Derece arkeolojik sit alanı ilanı edildi.

Turizmde yeni sezon hedefleri belirlendi!

Turizmde yeni sezon hedefleri belirlendi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, turizmde 2014 sezonunda tüm başlıklarda zirveye ulaşılması için bürokratlarını harekete geçirdi.

Amasya turizmin gözde mekânı oldu!

Sloganlarının 'bütün yollar Amasya'ya çıkıyor 'olduğunu söyleyen Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Kaya "Artık deniz yolu ile Karadeniz'e gelen turisder Amasya'ya gelmeye başladı" dedi.

Amasya'da turizm ve otel alanı 49 yıllığına kiraya verilecek!

Amasya İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Amasya İli, Merkez İlçesi, Ziyere Kasabası, 301 ada, 5 parselde yer alan turizm tesis ve otel alanını 49 yıllığına kiraya verecek

Utopya Turizm İnşaat Şirketi halka arza hazırlanıyor!

Türkiye’nin önde gelen firmalarından Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret Anonim Şirketi (Utopya) hisselerini halka arz etmeye hazırlanıyor...

amasya turizm hedefleri Haberi

amasya turizm hedefleri


Kültür turizminde marka olan, son yıllarda ise denize kıyısı bulunmamasına karşın kruvaziyer gemi turları, termal, trekking ve av turizmiyle ön plana çıkan "şehzadeler şehri" Amasya, 2014 yılında 500 bin turist hedefliyor. 


Amasya Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2023 strateji planı çerçevesinde Amasya'da 1 milyon turist ağırlamayı düşündüklerini belirtti. 


Geçen yıl şehre 460 bin ziyaretçinin geldiğini anımsatan Kaya, 2023 hedeflerine hızla ulaşmak için ildeki turizm faaliyetlerini çeşitlendirmeye çalıştıklarını söyledi. 


Amasya'nın kültür turizmiyle ön plana çıktığını ancak özellikle av turizminde de marka olmaya başladığını anlatan Kaya, şöyle konuştu: 


"Geçen yıl 13 yabancı tur, av turizmi için Amasya'ya geldi. İlimizin denize kıyısı olmamasına rağmen gemi turizminden yararlanan ender illerden biri. Samsun limanına gelen gemilerin yolcularını otobüslerle Amasya'ya...