08 / 11 / 2024

Amasya Üniversitesi mimari değerleri koruyor

Amasya Üniversitesi mimari değerleri koruyor

Amasya Üniversitesi Tasarım Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı öğretim üyeleri, Amasya'nın mimari değerlerini korumak ve yaşatmak için Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında çeşitli mimari eserleri inceledi.

Yeni akademisyen alım duyuruları belli oldu! Uşak, İnönü ve Amasya! İşte detaylar…

Uşak Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Amasya Üniversitesi Tasarım MYO akademik personel alıyor. Öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi alım şartları haberimizde…

Uluslararası İslami Mimari Mirası Konferansı başladı!

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi ortaklığında düzenlenen 2. Uluslararası İslami Mimari Mirası Konferansı başladı. Konferansta sürdürülebilir kentsel gelişim konusunda farklı yaklaşımlar ele alınacak.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Fabfest'e 2 projeyle katıldı!

Londra’da Westminster Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen mimari tasarım festivali Fabfest’te İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir’i iki farklı projeyle temsil etti. 

Amasya Üniversitesi'nde Kentsel Gelişim Serüveni paneli yapıldı!

Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım, Peyzaj Mimarlığı ve Şehir, Bölge Planlama Bölümlerinde yürütülmekte olan Stüdyo No:2 dersi kapsamında, Amasya kentinin tarihsel süreçte geçirdiği dönüşümü ele alan ‘Kentsel Gelişim Serüveni’ konulu bir panel yapıldı.

Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi dev tasarımlara imza atıyor!

Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, yeni projeleriyle heyecanlandırıyor. Mimarlık Bölümü Başkanı Fatma Zehra Çakıcı, 8 dönemde 8 mimari proje çıkardıklarını dile getirdi.

Yeditepe Üniversitesi yeni hastane açacak!

Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, bu yıl yeni bir hastane açacakları söyledi. Bingöl, '' Dünyada ilk kez mimari özellikleriyle mikrop barındırmayan bir hastane olacak'' dedi.

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Külliyesi'ndeki cami yükseliyor!

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Külliyesi içinde yer alan cami inşaatı devam ediyor. Cami inşaatı ile ilgili bir açıklama yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir; hayırseverleri bağış yapmaya davet etti.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne ek bina!

Eskişehir'de bulunan Anadolu Üniversitesi'nin iç mimari ve desen atölyelerinin bulunduğu bina yıkıldı. Binanın yerine yapılacak ek binanın ihalesi tamamlandı.

Avrasya Üniversitesi İç Mimari Proje sergisi Yomra'da açıldı!

Avrasya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarım Bölümü, Yomra Yerleşkesi sergi salonunda "İç Mimari Proje Sergisi" düzenledi.

Amasya Üniversitesi'nin külliye inşaatı başladı!

Prof. Dr. Şuayip Özdemir, "Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile birlikte tasarlanan Külliye içerisinde Üniversite Camisi, İlahiyat Fakültesi İhtisas Kütüphanesi, Konferans Salonu, Hat, Ebru, Tezhip ve Dini Musiki Salonları planlanmaktadır'' dedi.

Amasya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nun kuruluşuna onay!

Amasya Üniversitesi bünyesinde "Yabancı Diller Yüksekokulu" kuruluşuna Bakanlar Kurulundan onay çıktı. Kuruluş kararı 8 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Uluslararası Medeniyet Şehir ve Mimari sempozyumu başladı!

Türk Tarih Kurumu ve İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ) ortaklığında düzenlenen "Uluslararası Medeniyet Şehir ve Mimari" sempozyumu, üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezinde başladı.

Amasya Üniversitesi hastanesine ek bina yapılıyor!

Amasya Üniversitesi Hastanesi ana binasındaki servis, poliklinik ve bekleme alanlarının mevcut hali ile ihtiyacı karşılayamaması, il dışı sevklerin azaltılması, hizmetin yerine uygun olarak getirilebilmesi amacıyla ek bina ihalesi yapıldı

Amasya Üniversitesi mimari değerleri koruyor Haberi

Amasya Üniversitesi mimari değerleri koruyor

Amasya Üniversitesi Tasarım Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı öğretim üyeleri, Amasya'nın mimari değerlerini korumak ve yaşatmak için Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında çeşitli mimari eserleri inceledi. Proje kapsamında çevredeki tescilli yapılar gezilerek korunması acil olan yapılar tespit edilip kültür varlıklarına kazandırılması için bir çalışma başlatıldı.  Projenin yürütücülüğünü Prof. Dr. Telhat Özdoğan yaparken Yrd. Doç. Dr. Fazilet Koçyiğit, öğretim görevlileri Lale Yılmaz ve Pınar Çalışır araştırmacı olarak görev aldı. Proje kapsamında öncelikle Kaleköy ve Şeyhler köyündeki ahşap camilerin kültür varlıklarına kazandırılması için bir çalışma...