29 / 04 / 2024

Amasya Yeşilırmak Şişirme projesi

Amasya Yeşilırmak Şişirme projesi

Amasya’da Yeşilırmak üzerinde gerçekleştirilecek proje, Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan onay aldı. "Yeşilırmak Şişirme Projesi" tamamlandığında ırmakta yaz ve kış su oyunları, sandal sefası, jet ski turları yapılabilecek.

Yeşilırmak Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Yeşilırmak Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Erdoğan Küçük tarafından kuruldu.

Yeşil GYO'nun hisselerine işlem yasağı!

Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisselerinde olağandışı fiyat ve miktar hareketi gerçekleştiren hesaplara 6 ay boyunca işlem yasağı getirdi.

Antalya’da yeşil alan olması için TOKİ’ye verilen arazide rezidans mı yapılıyor?

Antalya’da yeşil alan olması için TOKİ’ye verilen arazide inşaat yapıldığı ileri sürüldü. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, sorularının cevaplanması istemiyle bir önerge sundu.

IMF Başkanı Georgieva: Geleceğin pek çok işi 'yeşil ekonomi'de!

IMF Başkanı Georgieva, küresel ekonominin büyük dönüşüm geçirdiğini dile getirerek iş açısından zengin bir ekonomik toparlanma ile iklim değişikliğiyle mücadelenin birbirini desteklediğini, geleceğin pek çok işinin 'yeşil ekonomi'de olduğunu ifade etti.

Yeşil GYO'nun esas sözleşme değişikliği onaylandı!

Yeşil GYO Ana Sözleşmesinin 7.maddesinin tadilinin görüşülmesi neticesinde değiştirilmesine oy birliğiyle karar verildi. 

Yeşil GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Yeşil GYO'nun 2019 yılı faaliyetleri sonucu, yasal kayıtlara göre zarar oluşması nedeniyle karın dağıtılmamasıyla ilgili yönetim kurulu teklifi genel kurulda oy birliği ile kabul edildi. 

Elektrik faturalarına yeşil işaret!

Yeşil Tarife kapsamında enerji temin eden tüketicilerin faturalarında, kullanılan enerjinin temiz kaynaklardan üretildiğini gösteren özel bir işarete yer verilecek.

Yeşil GYO genel kurul toplantısı nisap sağlanamadığı için yapılamadı!

Yeşil GYO genel kurul toplantısı nisap sağlanamadığı için yapılamadı! Kiler GYO genel kurul toplantısı nisap sağlanamadığı için yapılamadı!

Uşak'ta yeşil alan yapılacak yerin imar planı değişti!

Uşak’ta 1.5 yıl önce pazarlanan TOKİ konutlarının ortasında kalan 4 futbol sahası genişliğindeki boş arazi, yeşil alan olacaktı. Bir imar değişikliği ile ‘yeşil otel’ yapıldı.

Yeşil GYO esas sözleşme tadili için SPK'ya başvuru yaptı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Geçerlilik Tarihinin uzatılması amacıyla esas sözleşmenin Sermaye ve Paylar başlıklı 6. Maddesinin değiştirilmesine karar verildi...

Yeşil GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Yeşil GYO 2019 yılı faaliyetleri sonucunda SPK mevzuatına göre 118  milyon 86 bin 675 TL zarar, yasal kayıtlara göre 7 milyon 626 bin 107 TL kar oluştuğu için kar dağıtımı yapılmaması teklifinin Genel Kurul'a iletilmesi kararlaştırıldı. 

Yeşil GYO 2020 yılı için bağımsız denetim şirketini seçiyor!

Yeşil GYO, 2020 yılı ile ilgili olarak yapılacak bağımsız denetim işlemlerinin 2019 yılı dönem sonuçlarının görüşüleceği Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verildi.

Kişi başına düşen yeşil alan miktarı 15 metrekareye çıkacak!

Yaya ulaşımına katkı sunmak amacıyla da 2023 yılına kadar 3 bin kilometre yeşil yürüyüş yolu yapacaklarını dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tüm bu çalışmalarla, kişi başına düşen yeşil alan miktarını 8’den 15 metrekareye,

Amasya Yeşilırmak Şişirme projesi Haberi

Amasya Yeşilırmak Şişirme projesi

Anadolu tarihinin önemli duraklarından olan şehzadeler şehri Amasya, şimdilerde kültür turizminde lider olmasını sağlayacak bir projeye hazırlanıyor. Yeşilırmak Şişirme Projesi ile ırmak önüne set çekilerek su seviyesinin hep aynı kalması sağlanacak. Böylece ırmakta yaz ve kış su oyunları, sandal sefası, jet ski turları yapılabilecek.


Eski Adliye önünde yerleştirilecek olan şişirilebilir kauçuk bent İstasyon Köprüsü'ne kadar olan ırmak seviyesini aynı düzeyde tutacak ve durgunlaştıracak.


Durgunlaştırılan ve akı debisi kontrol altına alınan su üzerinde turistik amaçlı kayıklar Yeşilırmak üzerinde tur düzenleyebilecekler. Irmak kenarının 150 metrelik bölümünde karşılıklı seyir terasları, tarihi dokuya uygun seyir kuleleri, dinlenme mekânları ve gezi yolları hazırlanacak. Şişirilen ırmak suyundan aynı zamanda elektrik enerjisi de elde edilecek.


TOKİ...