18 / 05 / 2024

Ambulans Helikopter

Ambulans Helikopter

Trafik kazalarına daha hızlı ulaşabilmek ve müdehale edebilmek için ambulans helikopterler etkinleştirilip karayolları kenarlarına heliport ismi verilen pistler yapılacak

Ankara'daki AOÇ arazisine helikopter hangarı mı inşa edilecek?

Ankara'nın merkezinde bulunan Atatürk Orman Çiftliği arazisine helikopter inşa edileceği iddia edildi. Sözcü Gazetesi köşe yazarlarından Aytunç Erkin, bugünkü köşe yazısında bu iddiayı kaleme aldı.

Enes Batur yeni evine helikopter pisti yaptırdı!

Ecenaz Üçer ile yeni bir aşka başlayan sosyal medya fenomeni Enes Batur, yeni aldığı evine helikopter pisti yaptırdı.

Büyükada Helikopter İniş Alanı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Adalar İlçesi, Büyükada Helikopter İniş Alanı (Heliport), Teknik Altyapı Alanı ve İskele Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Trabzon Tonya'daki otele helikopter pisti mi yapılacak?

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman, Ağustos ayında Tonya Erikbeli yaylasındaki otelinin açılışını yaptı. Açılışa giderken ulaşımda zorluk çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, otele helikopter pisti gerekiyor dedi...

Karaburun'da tartışma yaratan inşaat bugün yıkılıyor!

İzmir Karaburun’da tartışmalara neden olan SİT alanında, denize sıfır, helikopter pistli, altı evlik kaçak site inşaatının yıkımı bugün gerçekleşecek.

Prof. Dr. Cenk Yaltırak: Atatürk Havalimanı’na dokunulmamalı!

Beklenen büyük Marmara depremiyle ilgili açıklama yapan Prof.Dr Yaltırak, “Acil durumlara karşı Atatürk Havalimanı’na dokunulmamalı. Helikopter ve uçakların ineceği pistler, tuvaletler, otoparklar, jeneratörler mevcut. Pistlerin asla ve asla elden çıkarılmaması gerekiyor” dedi

Ankara Şehir Hastanesi'ndeki heliport tamamlandı!

Ankara Şehir Hastanesi yerleşkesinde inşaat tamamlanan 2 bin 400 metrekarelik heliporttan ilk kez bir hastanın nakli için ambulans helikopterle deneme uçuşu yapıldı.

Kenan Evren’in köşkü kafeterya oldu!

Antalya Kurşunlu Şelalesi'nde 1980'li yıllarda Kenan Evren için, 7 küçük şelaleciğin olduğu alanda inşa edilen ve helikopter pisti yer alan iki katlı köşk kafeterya olarak kullanılıyor.

Ali Ağaoğlu oğlu için helikopter gönderdi!

Alaçatı tatilinin ortasında Ali Ağaoğlu'nun oğlu Ali Ege, babasını özledi. Bunun üzerine anne-oğul, Ali Ağaoğlu'nun gönderdiği helikopterle İstanbul'a döndü.

Çiftçi Towers ile ihtişamı hissedeceksiniz!

Konumu, tasarımı, muhteşem manzarası ile lüks tanımı ile dikkat çeken Çiftçi Towers projesinde kulelerin her ikisinde de helikopter pisti bulunuyor. Projedeki evler panoramik İstanbul manzarasına hâkim.

Alp Havacılık Helikopter İş Merkezi 3 Ekim'de açılıyor!

Türk Genel Maksat Helikopter Projesi kapsamında Sikorsky helikopterleri için bir dizi üretimin yapılacağı Alp Havacılık Helikopter İş Merkezi 3 Ekim'de açılıyor.

İstanbul'a 3 yeni heliport pisti geliyor!

İBB, Üsküdar-Kısıklı ve Kadıköy'ün ardından Hasdal, Sütlüce ve Yenikapı'da da helikopter pisti açacak.

Kıbrıslı Baştaşlar İnşaat'tan Sağlık Bakanlığı'na hibe desteği!

Kıbrıs'ta faaliyet gösteren Baştaşlar İnşaat, Esentepe Sağlık Ocağı'nda kullanılmak üzere ambulans hibe etti. Sağlık Bakanlığı'nda ambulansın devri için protokol imzaladı.

Ambulans Helikopter Haberi

Ambulans Helikopter

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu kararları açıklandı. Yüksek Kurul toplantısında; trafik kazalarında meydana gelen ölümleri yüzde 50 oranında azaltmak için trafik eğitimi, denetimi, ulaşım altyapısı, mevzuat, ilk ve acil yardım hizmetleri alanlarını kapsayan 'Karayolu Trafik Güvenliği 10 Yıllık Eylem Planı'nın uygulamaya konulması kararlaştırıldı.


Kurul kararlarına göre, şehiriçi yollarda olduğu gibi şehirlerarası karayollarında da trafik için elektronik denetim sistemi kurulacak ve yaygınlaştırılacak. Trafik kazalarına en kısa sürede müdahale edilmesi amacıyla, karayolları kenarlarında ambulans helikopterlerin inebileceği heliportlar yapılacak.


Sürücü eğitimi değişecek


Sürücü eğitimi ve sınav sistemi yeniden yapılandırılarak aday sürücülük uygulaması başlatılacak. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Trafik Güvenliği Eğitim Merkezi' kurulacak ve üniversiteler bünyesinde yüksekokul, lisans ve lisansüstü eğitim programları açılacak ve bu alanda eğitim görenlere sektörde öncelikli istihdam...