05 / 05 / 2024

Yol kenarlarına ambulans helikopterler kurulacak!

Yol kenarlarına ambulans helikopterler kurulacak!

Trafik kazalarına daha hızlı ulaşabilmek ve müdehale edebilmek için ambulans helikopterler etkinleştirilip karayolları kenarlarına heliport ismi verilen pistler yapılacak



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu kararları açıklandı. Yüksek Kurul toplantısında; trafik kazalarında meydana gelen ölümleri yüzde 50 oranında azaltmak için trafik eğitimi, denetimi, ulaşım altyapısı, mevzuat, ilk ve acil yardım hizmetleri alanlarını kapsayan 'Karayolu Trafik Güvenliği 10 Yıllık Eylem Planı'nın uygulamaya konulması kararlaştırıldı.


Kurul kararlarına göre, şehiriçi yollarda olduğu gibi şehirlerarası karayollarında da trafik için elektronik denetim sistemi kurulacak ve yaygınlaştırılacak. Trafik kazalarına en kısa sürede müdahale edilmesi amacıyla, karayolları kenarlarında ambulans helikopterlerin inebileceği heliportlar yapılacak.


Sürücü eğitimi değişecek


Sürücü eğitimi ve sınav sistemi yeniden yapılandırılarak aday sürücülük uygulaması başlatılacak. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Trafik Güvenliği Eğitim Merkezi' kurulacak ve üniversiteler bünyesinde yüksekokul, lisans ve lisansüstü eğitim programları açılacak ve bu alanda eğitim görenlere sektörde öncelikli istihdam sağlanacak.


Uyuşturucu kontrolü için izne gerek yok


Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu toplantısında yasal düzenlemelerle ilgili olarak bazı kararlar da alındı. Buna göre, trafikte uyuşturucu ve keyif verici madde araması adli makamların iznine gerek olmaksızın yapılabilecek. Kış lastiği kullanımı mevsim ve bölge koşulları çerçevesinde zorunlu hale getirilecek. Eski model araçların trafikten çekilmesi teşvik edilecek. Trafik Kanunu günün şartlarına uygun şekilde güncellenecek.


Bugün



Geri Dön