18 / 05 / 2024

Trafik kazaları

Trafik kazaları

Trafik kazalarına daha hızlı ulaşabilmek ve müdehale edebilmek için ambulans helikopterler etkinleştirilip karayolları kenarlarına heliport ismi verilen pistler yapılacak

Milyonlarca araç sahibini kapsıyor! O bedeli ödemek zorunlu oldu: Ödemeyenin başı dertte!

Yargıtay, trafik kazalarında 'kullanım kaybı tazminatı' konusunda emsal teşkil eden bir karar verdi. Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi, trafik kazası sonrası kiralanan aracın kira bedelinin geri alınmasını talep eden bir kişinin açtığı davanın reddini hukuka aykırı buldu. Yargıtay, kaza nedeniyle aracı k

Yedek parça ve araç bakım masraflarının artması trafik kazası riskini artırır mı?

Yedek parça ve araç bakım masraflarının artması trafik kazası riskini artırır mı? bu ve buna benzer sorular son zamanda artan trafik kazaları ile sorulmaya başlandı. İşte detaylar!

İstanbul'da hafriyat kamyonlarına tepki eylemi!

İBB'nin Saraçhane'deki binası önünde toplanan bir grup, hafriyat kamyonlarının karıştığı ölümlü trafik kazalarına karşı eylem yaptı...

Denizli'deki Kayhan Tüp Geçidi mecliste konu oldu!

Denizli'nin Pamukkale ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Kayhan Tüp Geçidi çıkışında yaşanan trafik kazalarına ve sorunun çözümüne ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Manisa Alaşehir'e yeni kavşak projesi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Alaşehir’de sık sık yaşanan trafik kazaları ile gündeme gelen ve halk arasında Üzümlü Kavşak olarak bilinen mevcut alana yepyeni bir kavşak projesi geliştiriliyor.

Almanya'da ev kazaları trafikten üç kat daha fazla can aldı!

Almanya'da 2015 yılında ev kazaları trafik kazalarından neredeyse üç kat daha fazla can aldı. Bir yılda meydana gelen ev kazalarında 9 bin 815 kişi hayatını kaybetti. Bu bir önceki yıla oranla yaklaşık 800 kişilik bir artışa işaret ediyor.

İsmail Bulut: Trafik kazalarında beton bariyerler çok önemli!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yaşanan metrobüs kazasında, çelik bariyerlerin kopmasıyla karşı şeride geçen metrobüs çok sayıda insanın yaralanmasına ve maddi hasara sebep olurken, yol güvenliği sorunu tekrar gündeme geldi.

Isparta-Eğirdir kavşağına 34.6 milyon liralık düzenleme!

Isparta’da sık sık trafik kazalarının meydana geldiği Isparta-Eğirdir kavşağı ile ilgili Antalya Karayolları Bölge Müdürlüğü 34.6 milyon liralık ihaleye çıktı.

Uğur Mumcu Battı Çıktı Projesi'nde son durum!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yaya ve araç ulaşımı için güvenli olmayan, trafik kazalarının sıkça yaşandığı bir bölge olan Defne İlçesi Uğur Mumcu Bulvarı’nda gerçekleştirilen trafik yoğunluğunu azaltacak Battı Çıktı Projesi çalışmalarını yerinde inceledi.

Hatay Uğur Mumcu Battı Çıktı Projesi'nin inşaatı başladı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), yaya ve araç ulaşımı için güvenli olmayan ve trafik kazalarının sıkça yaşandığı Defne ilçesinde, trafik yoğunluğunu azaltacak Uğur Mumcu Bulvarı Battı Çıktı Projesi çalışmalarına başladı.

Hatay Uğur Mumcu Battı Çıktı Projesi'nin inşaatı başlıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Defne ilçesinde trafik akışı için yetersiz, yaya ulaşımı için güvenli olmayan ve trafik kazalarının sıkça yaşandığı Uğur Mumcu Bulvarı için hazırlanan Battı Çıktı Projesi’ne bugün başlıyor.

Fi Yapı asansör kazası cezasına tepki!

Yük asansörünün 20. kattan düşmesi sonucu 3 işçinin ölümü için bilirkişi “neredeyse tüm iş güvenliği kuralları çiğnenmiş” dedi. Rapora rağmen 2’si tutuklu 7 sanığa trafik kazalarında uygulanan maddeden ceza istenmesi tepkiyle karşılandı...

Manisa Sarıkız Kavşağı'nın temeli atıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir’de trafik kazalarının önüne geçebilmek için hayata geçirmeyi planladığı Sarıkız Kavşağı’nın temelini attı. Temel atma törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı...

Trafik kazaları Haberi

Trafik kazaları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu kararları açıklandı. Yüksek Kurul toplantısında; trafik kazalarında meydana gelen ölümleri yüzde 50 oranında azaltmak için trafik eğitimi, denetimi, ulaşım altyapısı, mevzuat, ilk ve acil yardım hizmetleri alanlarını kapsayan 'Karayolu Trafik Güvenliği 10 Yıllık Eylem Planı'nın uygulamaya konulması kararlaştırıldı.


Kurul kararlarına göre, şehiriçi yollarda olduğu gibi şehirlerarası karayollarında da trafik için elektronik denetim sistemi kurulacak ve yaygınlaştırılacak. Trafik kazalarına en kısa sürede müdahale edilmesi amacıyla, karayolları kenarlarında ambulans helikopterlerin inebileceği heliportlar yapılacak.


Sürücü eğitimi değişecek


Sürücü eğitimi ve sınav sistemi yeniden yapılandırılarak aday sürücülük uygulaması başlatılacak. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Trafik Güvenliği Eğitim Merkezi' kurulacak ve üniversiteler bünyesinde yüksekokul, lisans ve lisansüstü eğitim programları açılacak ve bu alanda eğitim görenlere sektörde öncelikli istihdam...