04 / 05 / 2024

İstanbul'da hafriyat kamyonlarına tepki eylemi!

İstanbul'da hafriyat kamyonlarına tepki eylemi!

İBB'nin Saraçhane'deki binası önünde toplanan bir grup, hafriyat kamyonlarının karıştığı ölümlü trafik kazalarına karşı eylem yaptı...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Saraçhane'deki binası önünde toplanan bir grup, hafriyat kamyonlarının karıştığı ölümlü trafik kazalarına tepki gösterdi. Grup  "Doğayı, insanları ve İstanbul'u yok eden hafriyat kamyonu terörüne dur de" yazılı pankart açarak çeşitli sloganlar attı.

Eyleme iki yıl önce Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden Şule İdil Dere'nin annesi Nesrin Aslan'ın da katıldı. Eylemin ortak metni mre Gündoğmuş ve Ayşe Yıkıcı  tarafından okundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Gündoğmuş, "Son bir senede bu kamyonlar, en az 30 insanımızı öldürdü. Denetimsizlik yüzünden şehrin her noktasında cirit atan bu araçların trafik ihlali artık sürekli tekrarlanan olaylar haline geldi." dedi.

Ayşe Yakıcı ise şunları söyledi; "Kent içi yollarda araçlar şantiye giriş ve çıkışlarında kontrol edilmeli ve araçların yaya ile karşılaşması muhtemel güzergah boyunca eskort eşliğinde hareket etmesi sağlanmalıdır. Sorunun ana kaynaklarında biri olan ve şoförleri potansiyel katil haline getiren sefer başına ücretlendirme sistemine son verilmelidir. Elektronik Araç Takip Sistemi ile etkin denetim yapılmalıdır. Kamyonların yasak olan güzergahlarda ve saatlerde çalışmaları engellenmelidir. Çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik önlemler sürekli kontrol edilmelidir."


Geri Dön