02 / 05 / 2024

Amerika Diyanet Merkezinin inşaatında son durum

Amerika Diyanet Merkezinin inşaatında son durum

ABD'nin ilk Türk İslam kuruluşu olacak "Amerika Diyanet Merkezi", Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 2 Nisan'da açılacak. Amerika Diyanet Merkezi'nde, kültür merkezi, cemiyet binası, konuk evi ve geleneksek Türk evleri bulunuyor.

Müteahhitler rotasını Afrika ve Latin Amerika'ya çevirdi!

Mithat Yenigün, Rusya, Libya ve Irak'ta yaşananlar nedeniyle sektörün yurt dışı kapasitesinin yüzde 35 civarında azaldığını, bu açığı kapatmak için Güney Amerika ve Afrika'da yeni pazar arayışlarına girdiklerini söyledi.

Maryland Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maryland'deki Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin (Amerika Diyanet Merkezi) açılışına katılarak konuşma yaptı. Vatandaşlar açılışa ilgi gösterdi.

Amerika Diyanet Merkezi'ni Cumhurbaşkanı Erdoğan açacak!

Bünyesinde ABD'deki en büyük camiyi de barındıran Amerika Diyanet Merkezi, 2 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi olarak açılacak.

Bursa Görükle'de gençlik merkezinin temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından nüfusunun 4’te 3’ü üniversite öğrencisi olan Görükle’de 7.5 dönümlük alana inşa edilecek gençlik merkezinin temeli atıldı.

Kocaeli yeni ihtisas merkezinin temelleri atılıyor!

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Aralık 2015’de açılışı yapılan Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ne yapmış olduğu ziyarette yeni bir ihtisas merkezinin temellerinin atılacağının müjdesini verdi

Amerika Diyanet Merkezi açılış için gün sayıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi açılışını yapacağı Amerika Diyanet Merkezi, çifte minareli camisi ve külliye hüviyetindeki yapısıyla klasik Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini ABD'ye taşıyor.

Amerika Diyanet Merkezi 2 Nisan'da açılacak!

ABD'nin başkenti Washington yakınlarında Türkiye tarafından yaptırılan Amerika Diyanet Merkezi, daha resmi açılışı yapılmadan bölgedeki Müslümanlar için cazibe merkezi haline geldi.

Amerika Diyanet Merkezi 2 Nisan'da açılacak!

ABD'nin ilk Türk İslam kuruluşu olacak "Amerika Diyanet Merkezi", Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 2 Nisan'da açılacak. Amerika Diyanet Merkezi'nde, kültür merkezi, cemiyet binası, konuk evi ve geleneksek Türk evleri bulunuyor.

Diyanet'ten Bodrum'a İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Bodrum Müftülüğü, Ortakent-Yahşi Beldesi'nin dünyaca ünlü mavi bayraklı Camel Beach Koyu'ndaki hazineye ait araziye 30 milyon lira harcamayla İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi yapılacak.

Batman'daki iş merkezinin zemin katına ibadethane yapıldı!

168 Caminin olduğu Batman kent merkezinde, Kevser iş merkezinin 700 metre karelik zemin katı ibadethaneye dönüştürüldü.

İBB meclis üyeleri Güney Amerika’da kentsel dönüşümü inceledi!

İBB Meclis üyeleri, Encümen üyeleri ve belediyenin üst düzey bürokratlarından oluşan heyet, kentsel dönüşüm konusunda tecrübe paylaşımı amacıyla Güney Amerika ülkelerinde temaslar gerçekleştirdi.

İBB meclis üyeleri Latin Amerika'da kentsel dönüşümü inceleyecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Latin Amerika turuna çıkıyor. 7 AKP’li, 2 CHP’li meclis üyesi 18 Şubat’ta Brezilya Arjantin ve Şili yolcusu heyet Rio, Sao Paulo, Buenos Aires ile Santiago’da kentsel dönüşümü inceleyecek.

Beyaz eşya sanayicileri yeni pazar olarak Latin Amerika’ya yöneliyor!

2015 yılında yüzde 6 büyüyen beyaz eşya sanayicileri yeni pazar olarak Latin Amerika’ya yönelecek. TÜRKBESD Başkanı, Ergün Güler, 30 milyar TL ciroya ulaştıklarını belirterek, “Üyelerimiz 150 farklı ülkeye ihracat yapıyorlar” dedi

Amerika Diyanet Merkezinin inşaatında son durum Haberi

Amerika Diyanet Merkezinin inşaatında son durum

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının işbirliğiyle yapılan Amerika Diyanet Merkezi, ülkedeki Müslümanları aynı çatı altında buluşturacak ilk Türk İslam merkezi olma özelliğini taşıyor. Merkez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Mart-2 Nisan tarihleri arasında ABD'ye gerçekleştireceği ziyarette açılışı yapılarak hizmete sunulacak. 


Amerika Diyanet Merkezinde "İslam dininin temel kaynaklarına dayalı doğru ve güncel bilgiyle toplumun din konusunda aydınlatılması, inanç, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili topluma rehberlik edilmesi, adalet, barış, müsamaha ve karşılıklı anlayış temelinde ilişkiler geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yürütülmesi" amaçlanıyor.


ABD'deki çift minareli ilk cami

Cami merkezli bir kompleks olan Amerika Diyanet Merkezinde, kültür merkezi, cemiyet binası, konuk evi ve geleneksek Türk evleri bulunuyor.


Yapının en merkezi binası cami, 16. yüzyıl dönemi Osmanlı mimarisine uygun inşa edildi. ABD'deki iki minareli tek cami olan...