28 / 06 / 2024

amme borcu şerhi

amme borcu şerhi

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile noterler veya tapu müdürlükleri vasıtasıyla, satıştan elde edilen ve devlet bankasına yatırılan bedelden öncelikle amme alacağının ilgili kurumun hesabına aktarılması planlanıyor.

TMSF, İnelsan Mühendislik İnşaat'a ait arsayı 19 milyon 750 bin TL'ye satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) , İnelsan Mühendislik İnşaat Elektrik Taah. San. Tic. A.Ş.’nin amme borcu nedeniyle haczedilen arsayı satışa sundu.

Aile konutu şerhi için gerekli belgeler!

Aile konutu tapu üzerinde şerh edilebiliyor. Aile konutunun şerh edilmesi, taraflara birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Peki, aile konutu nasıl şerh edilir? Aile konutu şerhi için gerekli belgeler nelerdir?

Elektrik borcu yapılandırmaları için son 6 gün!

Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasa'da yapılandırma hakkı tanınan borçlar arasında elektrik borcu da bulunuyor. Elektrik borcu yapılandırmaları için son 6 gün bulunuyor...

Elektrik borcu olanlara aftan yararlanmaları için son 7 gün!

6552 sayılı Torba Yasada yer alan geçici 2. madde gereğince, elektrik dağıtım şirketlerinden devir alınan elektrik alacakları yeniden yapılandırılabiliyor. Elektrik borcu olanlara aftan yararlanmaları için son 7 gün...

Elektrik borcu taksitlendirme işlemleri!

2014 Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile bazı alacak ve vergi borçları yapılandırılabiliyor. Yapılandırılabilen borçlar arasında elektrik de bulunuyor. Peki, elektrik borcu taksitlendirme işlemleri nelerdir?

Yapılandırılan vergi borcu kaç taksitte ödenecek?

Torba yasa ile getirilen af kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi borçları da yapılandırılabiliyor. Peki, yapılandırma hesapları nasıl yapılacak? Yapılandırılan vergi borcu kaç taksitte ödenecek?

Eski ev sahibinin elektrik borcu varsa ne olur?

Bir ev satın aldığınızı ve eski ev sahibinin elektrik borcunun çıktığını farz edelim. Bu durumda, eski ev sahibinin elektrik borcu varsa ne olur? Eski elektrik borcundan kim sorumlu?

Korunması gerekli kültür varlığı şerhi nedir?

Korunması gerekli kültür varlığı, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan taşınır ve taşınmaz malları ifade ediyor. Peki, korunması gerekli kültür varlığı şerhi nedir?

Vergi borcu yapılandırma taksit ödemeleri 2 Şubat'ta başlıyor!

Bazı Alacakların 6552 Sayılı Kanun Kapsamında Yeniden Yapılandırılmasına Dair Genel Tebliğ bugün 29202 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılandırılan emlak vergi borcu taksit ödemesi 2 Şubat 2015 tarihinde başlıyor...

Aile konutu şerhi nereden alınır?

Aile konutu, eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı, anılarla dolu bir mekâna deniyor. Peki, aile konutu şerhi nereden alınır?

Aile konutu şerhi varsa haciz gelir mi?

Aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları; tapuda şerhli yere deniyor. Peki, evin tapusunda aile konutu şerhi varsa haciz gelir mi?

Aile konutu şerhi nasıl konulur 2015?

Aile konutu, resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri mekana deniyor. Bu tür taşınmazların tapu kütüğüne aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki, aile konutu şerhi nasıl konulur 2015?

Aile konutu şerhi kaldırılması davası!

Eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı, anılarla dolu bir ev olan aile konutu şerhi kaldırılması davası nasıl açılır?

amme borcu şerhi Haberi

amme borcu şerhi

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Komisyonda görüşmeleri devam eden teklif kapsamında borçlu tarafından yazı ile talepte bulunulması şartıyla, hacze konu olacak taşınmaz mallar için tapuda, taşıtlar içinse araç sicil ve tescil veri tabanında amme alacağına ilişkin şerh konularak borçlunun söz konusu malları satması hâlinde, noterler veya tapu müdürlükleri vasıtasıyla, satıştan elde edilen ve devlet bankasına yatırılan bedelden öncelikle amme alacağının ilgili kurumun hesabına tahsil edilmesi amaçlanıyor.

Ödenemeyen amme borçlarına haciz

Ödenemeyen amme borçları nedeniyle taşınır ve taşınmaz varlıklara el konarak devlet eliyle malların satışı gerçekleştiriliyor. Devlete, ait vergi, resim, harç, ceza tahkik ve takiplerine ait vergi cezası, para cezası gibi asli, gecikme zammı, faiz gibi diğer amme alacakları ve aynı idarelerin, haksız fiil...