06 / 05 / 2024

amortisman bilançoda nerede gösterilir

amortisman bilançoda nerede gösterilir

Amortisman binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden dolayı eskime nedeniyle değişerek değerinin düşmesi amortisman payı olarak ifade ediliyor. Peki, amortisman nerelerde kullanılır?

Fed faiz kararından sonra bilanço ortaya çıktı! İşte detaylar!

Fed faiz kararı açıklandı. Günlerdir piyasaların büyük bir merakla beklediği FED faiz kararının açıklanması ile bilançoda ortaya çıktı. İşte detaylar!

Dolarda gözden kaçan detay! Sıkı durun, her şey olabilir

Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artırım kararı merakla bekleniyor. Ancak bankanın bilançoda küçülmeye gitmesinin de doları etkileyebileceği konuşuluyor.

Peker GYO 9 aylık bilançoda rekor kar açıkladı!

Türk gayrimenkul sektörünün yurtdışındaki bayrak taşıyıcısı olan Peker GYO, yurtiçi ve yurtdışındaki büyüme stratejisinin meyvelerini dokuz aylık bilanço döneminde toplamayı bildi. Şirket, 2020 yılının 9 aylık döneminde 93,6 milyon liralık kâr rakamına imza attı.

Vista Konakları Beylikdüzü nerede?

Vista Konakları Beylikdüzü nerede sorusunun yanıtı haberimizin içinde yer alıyor. Beylikdüzü Vista Konakları satılık daire tipleri 3 oda 1 salon ve 4 oda 2 salondan oluşuyor.

Fikirtepe Brooklyn Park nerede?

Fikirtepe Brooklyn Park nerede sorusunun yanıtı haberimizin içinde yer alıyor. Projede 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire seçenekleri yer alıyor.

Cordella Twins nerede?

1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tiplerinden meydana gelen Cordella Twins nerede sorusuna yanıt olarak İstanbul Kartal deniliyor. Proje, 203 daire ve 3 iş yerinden oluşuyor...

Bahçekent Flora nerede?

Bahçekent Flora nerede sorusunun yanıtı haberimizin içerisinde yer alıyor. Bahçekent Flora 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon, 4 oda 1 salon dairelerden meydana geliyor

Batışehir Loca nerede?

Stüdyo, 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon dairelerden meydana gelen Batışehir Loca nerede sorusuna İstanbul Avrupa yakası Bağcılar cevabı veriliyor...

Soyak Siesta Oxygen İzmir nerede?

Soyak Siesta Oxygen İzmir nerede sorusuna İzmir Karşıyaka cevabı veriliyor. Soyak Siesta Oxygen projesinde 1 oda 1 salon dairelerin fiyatları 149 bin liradan başlangıç gösteriyor

Ottomare Palace nerede?

1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon suit daire tiplerinden meydana gelen Ottomare Palace nerede sorusuna İstanbul Avrupa yakası Bakırköy sahili cevabı veriliyor...

Pendik Elite Side nerede?

1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire tiplerinin yer aldığı Pendik Elite Side nerede sorusuna İstanbul Anadolu yakası Pendik yanıtı uygun görülüyor...

Finia Paşapark Evleri nerede?

Finia Paşapark Evleri nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Proje kapsamındaki daire seçeneklerinden 1 oda 1 salon dairelerin fiyatları 94 bin 750 TL'den başlangıç gösteriyor.

Forest City Çerkezköy projesi nerede?

3 etaptan oluşan Forest City Çerkezköy projesi nerede sorusuna Tekirdağ Çerkezköy yanıtı veriliyor. Projede; 2 oda 1 salon, 2 oda 1 salon dubleks, 3 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon dubleks daireler yer alıyor.

amortisman bilançoda nerede gösterilir Haberi

amortisman bilançoda nerede gösterilir

Amortisman nerelerde kullanılır?

Amortisman binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi olarak tanımlanıyor. Vergi Usul Kanuna göre; İşletmede bir yıldan fazla kullanılan ve yıpranmaya, aşınmaya veya kıymetten düşmeye maruz bulunan gayrimenkullerle, gayrimenkul gibi değerlenen iktisadi kıymetlerin, alet, edevat, mefruşat, demirbaş ve sinema filmlerinin birinci kısımdaki esaslara göre tespit edilen değerinin, bu Kanun hükümlerine göre yok edilmesi amortisman mevzusunu teşkil ediyor. 

İlgili mevzuat gereğince sözleşme süresinden sonra bedelsiz olarak Devlete veya Devletçe tensip olunan bir teşekküle veya belediyeye intikali öngörülen amortismana tabi iktisadi kıymetlerden (sözleşme süresinde yenilenmesi gerekenler hariç), sermayenin veya özel maliyet bedellerinin itfası hükümlerine göre amortismana tabi tutulanlar, genel hükümler uyarınca ayrıca amortismana tabi tutulmuyor. Peki, amortisman nerelerde kullanılır?



Boş arazi ve boş arsalar...