30 / 04 / 2024

Anadolu Arastası temel atma töreni

Anadolu Arastası temel atma töreni

Nilüfer İlçesi Balat Mahallesinde temeli atılan Anadolu Arastası 163 bin metre kare alan üzerine Türkiye’deki 81 ilin kültürel yaşamlarını yansıtan tarihi evlerinin hemşehri derneklerinin bir yerde bulunduğu önemli bir yerleşke olacak.

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde çökme tehlikesi!

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin etrafındaki AVM ve rezidans inşaatı sürüyor. D Blok’taki öğrenciler temel atma çalışmaları yüzünden korktuklarını ifade etti. 

TOBB Iğdır Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temeli atıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Melekli Beldesi'nde yaptırılan TOBB Iğdır Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi temel atma törenine katıldı.

Doğu Anadolu Gözlemevi kuruluyor!

Türkiye’nin 2023 vizyon projelerinden, en büyük temel bilim yatırımı olan "Doğu Anadolu Gözlemevi”nin (DAG) kurulumu tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye’nin bilim ve teknolojisine büyük katkıda bulunacak Doğu Anadolu Gözlemevi’nin kurulum...

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya 895 milyon liralık yatırım!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde yapılması planlanan 895 milyon lira değerindeki eserlerin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Anadolu Gençlik Eğitim Merkezi’nin temeli atıldı!

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi tarafından Arnavutköy’de açılacak olan Anadolu Gençlik Eğitim Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Konya Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı!

Konya Valisi Muammer Erol huzurunda Apak Mahallesinde mülkiyeti Karapınar Belediye Başkanlığına ait taşınmaz üzerine 24 derslikli Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nin temel inşaatı başladı.

Kepez'e Kent Meydanı ve Anadolu Arastası projesi yapılacak!

Kepez'de, içerisinde tarihi çarşı, şehitler anıtı, Osmanlı ve Selçuklu has bahçelerinin ve kent meydanının olduğu bir yaşam merkezi inşa ediliyor.

TOBB Aksaray Teknik Anadolu Lisesi'nin temeli atıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'ndeki TOBB Aksaray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temel atma törenine katıldı.

Nilüfer Anadolu Arastası'na neden imar izni verilmedi!

Nilüfer Balat Geçit Köyünün eski merasına Anadolu Arastası yapılmak istenmesi ve projenin sel taşkın sahasında kaldığı iddiaların ortaya çıkması, imar planlarında ise bölgeye inşaat izni verilmediğinin anlaşılması Bursa'da gündemi karıştırdı.

Üsküdar'da toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yanındaki alanda, Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.

Özel Statülü Hacı Bektaş Anadolu Lisesi'nin temeli atıldı!

Türkiye'de ilk kez Alevi-Bektaşi inancına uygun eğitimin verileceği Özel Statülü Hacı Bektaş Anadolu Lisesi'nin temel atma töreni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in katılımıyla gerçekleşti.

Türkler günübirlik Anadolu turlarını tercih ediyor!

Açılan lüks şehir otelleri ile turizmin geliştiğini belirten Touristica Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Temel, “Türkler artık günübirlik ya da bir gece konaklamalı Anadolu’ya gidiyor. Yemek yiyip, lüks otelde kalıyor” dedi.

TANAP'ın temel atma töreni 20 Eylül'de yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa sınırına taşıyacak olan Trans Anadolu Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) temel atma töreninin 20 Eylül'de yapılacağını açıkladı.

Anadolu Arastası temel atma töreni Haberi

Anadolu Arastası temel atma töreni


Nilüfer İlçesi Balat Mahallesinde temeli atılan Anadolu Arastası 163 bin metre kare alan üzerine Türkiye’deki 81 ilin kültürel yaşamlarını yansıtan tarihi evlerinin hemşehri derneklerinin bir yerde bulunduğu önemli bir yerleşke olacak. Alanda 81 ilin tarihi evleri 27 bin metre kare Konferans salonu, 4 bin metre kare Kütüphane Halk eğitim merkezi, 5 bin 540 metrekare piknik alanları ve topografik anfi, 27 bin 260 metrekare 13 adet Mağaza, Cafe, Satış birimleri, bin 580 metrekare Fitness salonu 750 metrekare açık spor alanları 12 bin 500 metre kare yürüyüş parkuru, bin 500 metrekare Çocuk oyun alanı ve açık oturma alanı 5 bin metre kare, 520 araçlık otopark, 18 bin metrekare reakreasyon alanı 8 bin 800 metrekare, 2 adet pazaryeri 2 bin 500 metre...