07 / 05 / 2024

anadolu blok tren seferi

anadolu blok tren seferi

BALO'nun Anadolu'dan Avrupa'ya ilk blok tren seferi gerçekleşti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım: "Demiryolu hatlarının yüzde 70'ini yenilendik. Elektriksiz hatları elektrikli, sinyalizasyonu olmayan hatları sinyalizasyonlu hale getiriyoruz" dedi...

Uşak-İzmir tren seferleri başlıyor!

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) tarafından yakın kentler arasında hızlı, rahat ve konforlu seyahat imkanı sağlamaya yönelik üretimi yapılan Anadolu DMU Milli Tren Seti'nin Uşak test sürüşü gerçekleştirildi.

Türkiye hızlı tren ağlarıyla donatılıyor!

Anadolu'nun çelik rayları 162 yıl önce "kara tren"le tanışırken giderek genişleyen Türk demiryolu ağında, 2003'ten sonra yeni bir döneme giriş yapıldı. 

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde çökme tehlikesi!

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin etrafındaki AVM ve rezidans inşaatı sürüyor. D Blok’taki öğrenciler temel atma çalışmaları yüzünden korktuklarını ifade etti. 

Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz tren hattıyla bağlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Projeler hakkında bilgi veren Arslan, Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in tren hattıyla birbirine bağlanacaklarını söyledi.

Anadolu Gayrimenkul AND Kartal teslim tarihi!

Anadolu Gayrimenkul AND Kartal teslim tarihi 2018 yılı olarak belirlendi. 7 blok halinde inşa edilecek projede 1.595 konut, 42 ofis ve 35 dükkan yer alıyor.

Anadolu Gayrimenkul AND Kartal nerede?

AND Kartal Rezidans'ta 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri sunuluyor. Çeşitli sosyal imkanların yer alacağı proje 7 blok halinde inşa edilecek. Peki Anadolu Gayrimenkul AND Kartal nerede?

1935 yılında Avrupa ve Anadolu yakalarını bağlayacak asma köprü!

1935 yılında Ahırkapı ve Salacak arasında yapılacak asma köprüyle Avrupa ve Anadolu yakaları birbirine bağlanacakmış. 2 bin 500 metre uzunluğunda 18 ayaklı olarak inşa edilecek köprüde tren hattı da olacakmış.

Hızlı tren güzergahında oturan ev sahipleri kazanacak!

İstanbul'da metro ve marmaray güzergâhı üzerinde yer alan semtlerde gayrimenkul fiyatlarına güç yetmezken benzer sürecin Anadolu'da hızlı tren güzergâhı üzerindeki şehir ve kasabalarda da yaşanması bekleniyor.

Sarphan Finans Park C blok ofisler Nisan'da teslim!

Anadolu Yakası’nın merkezinde yükselen İstanbul Finans merkezinde ayrıcalıklarla dolu lüks çalışma ortamı Sarphan Finans Park’ın C Blok Ofisleri Nisan ayında sahiplerine teslim ediliyor .

Ankara İstanbul hızlı tren hattı Marmaray ile birleştirilecek!

İstanbul ile Ankara arasını 3,5 saate indiren ve Anadolu ile bağlayan Yüksek Hızlı Tren’in açılışını yapan Başbakan Erdoğan, seferlerin 3 Ağustos Pazar akşamına kadar ücretsiz olacağını müjdeledi.

Almanya, Çin demiryolu hattını BALO ile birleştirmek istiyor!

Türkiye’nin en büyük lojistik projesi olarak görülen BALO’ya yurtdışından ilgi artıyor. BALO AŞ’yi ziyaret eden Duisburg Kalkınma Ajansı, Çin ile Almanyaarasındaki Yuxinou blok tren hattını BALOile birleştirmek için teklifte bulundu

Yerli tren İzmir-Bandırma seferine çıktı!

Türkiye Vagon Sanayii Anonim Şirketi (TÜVASAŞ) tarafından Adapazarı'nda üretilen ilk yerli dizel tren seti "Anadolu", düzenlenen törenle İzmir - Balıkesir - Bandırma arasında seferlerine başladı...

BALO'nun Anadolu'dan Avrupa'ya ilk blok tren seferi gerçekleşti!

BALO'nun Anadolu'dan Avrupa'ya ilk blok tren seferi gerçekleşti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım: "Demiryolu hatlarının yüzde 70'ini yenilendik. Elektriksiz hatları elektrikli, sinyalizasyonu olmayan hatları sinyalizasyonlu hale getiriyoruz" dedi...

anadolu blok tren seferi Haberi

anadolu blok tren seferi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin 2035 yılı vizyonunun merkezinde demiryolarının bulunduğunu belirterek, "2035'e geldiğimizde demiryollarımız 10 bin kilometresi hızlı tren olmak üzere toplam 31 bin kilometreye, mevcut ağın 3 katına erişmiş olacak. Demiryolları refah, kalkınma demektir. Demiryolları, ülkenin bağımsızlığı kadar önemlidir" dedi.


Yıldırım, TOBB ile bağlı oda ve borsaların katılımıyla 93 ortaklı olarak kurulan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş. (BALO) tarafından düzenlenen Anadolu'dan Avrupa'ya ilk blok tren seferi törenine katıldı. 


Bakan Yıldırım, Manisa Garı Lojistik Sahası'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de demiryollarını yeniden ayağa kaldırmak,  Büyük Atatürk'ün başlattığı seferberliği devam ettirmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetiyle bir çok projenin uygulamaya konulduğunu ifade etti. 


Hatların yüzde 70'inin yenilendiğine işaret eden Yıldırım, şunları söyledi: 


"Elektriksiz hatları elektrikli, sinyalizasyonu olmayan hatları sinyalizasyonlu...