04 / 05 / 2024

Anadolu ilk cami

Anadolu ilk cami

Hatay’ın en önemli dini merkezleri arasında yer alan ve Anadolu’daki ilk cami olarak yurt genelinde büyük bir üne sahip olan Habib-i Neccar Camii’nin yeniden turizme kazandırılıyor.

Ani Harabeleri'ndeki Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek!

Sultan Alparslan'ın 1071'de Malazgirt Savaşı'nı kazanmasından sonra, bugün Ani Harabeleri olarak bilinen yerde yapılan Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek.

Cumhuriyet tarihinin ilk külliyesi Bursa'da inşa ediliyor! 

Külliye konsepti, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Bursa'da inşa edilecek. Bursa Diyanet Din Eğitimi Külliyesi içerisinde, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, akademi, sosyal tesisler, barınma birimleri ve uygulamalı eğitim yapılacak bir cami barındıracak.

Anadolu OSB MYO eylülde kapılarını açacak

Anadolu Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) inşa edilen Türkiye'nin iş garantili ilk meslek yüksekokulu eylül ayı itibariyle kapılarını açacak.

Konutta Anadolu şehirleri rüzgarı!

Anadolu şehirleri bu yılın ilk çeyreğinde de konut sektörüne damgasını vuruyor. Satılık evlerde Malatya ve Kırşehir rakamları zorlarken, kiralık konutlarda Bilecik ve Gaziantep dikkat çekiyor.

700 yıllık Alaaddin Cami bugün ibadete açılıyor 

Anadolu beylikleri döneminde Karamanoğlu Alaaddin Bey'in yaptırdığı Alaaddin Cami'sinde restorasyon çalışmaları tamamlandı. Alaaddin Cami bugünkü cuma namazıyla yeniden ibadete açılıyor.

Cami Tasarımı Fikir Yarışması başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği” doğrultusunda "Şehir ve cami estetiği açısından ilk olma özelliğine sahip “Cami Tasarım Fikir Yarışması” düzenliyor.

2018’de konut sektörünü Anadolu sırtladı!

Türkiye’de ilk 11 ayda, geçen yıla kıyasla konut satışları yüzde 3 düşüş kaydetti. Büyük şehirlerdeki düşüş oranlarını Anadolu’daki yüzde 8-10’a yakın satış artışları dengeledi.

Düşler Vadisi Riva'da ilk etap 3 yılda teslim!

Düşler Vadisi Riva'da ilk etap 3 yılda teslim edilecek. Tamamı 6 yılda bitecek proje  İstanbul Anadolu Yakası Beykoz-Riva'da yükseliyor. 

Senegal Foua köyünün ilk camisi açıldı!

Senegal'de yakın bir zamanda 700'den fazla kişinin Müslüman olduğu Foua köyünün ilk cami açıldı.

Anadolu'da konut talebi artıyor!

Türkiye genelinde konut ihtiyacına dönük orta ve uzun vadeli eylem planları geliştiren TOKİ, Anadolu'nun birçok bölgesinden gelen konut talebini karşılamak için yoğun mesai harcıyor. 2018'in ilk 5 ayında 21 bini aşkın konut satılırken, satışa çıkarılan konutlara 50 kata varan müracaatlar geliyor.

Hilltown AVM yeşil bina sertifikasına sahip ilk AVM oldu!

İstanbul Anadolu Yakası’nda yer alan Hilltown AVM, yeşil bina sertifikasına sahip ilk AVM oldu.

Hakkı Zade 1864 Anadolu yakasındaki ilk şubesini açtı!

Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Sirkeci, Eminönü ve Sultanahmet'te şubeleri bulunan Hakkı Zade 1864, Anadolu yakasındaki ilk şubesini Üsküdar'da açtı.

TANAP 2018'in ilk yarısında faaliyete geçecek!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) 2018 ilk yarısında faaliyete geçiyor. TANAP'la birlikte Türkiye'ye ilk olarak 6 milyar metreküp ilave doğalgaz tedarik edebilecek.

Anadolu ilk cami Haberi

Anadolu ilk cami

Hatay’ın en önemli dini merkezleri arasında yer alan ve Anadolu’daki ilk cami olarak yurt genelinde büyük bir üne sahip olan Habib-i Neccar Camii’nin yeniden turizme kazandırılması amacıyla başlanan ’Habib-i Neccar Camii çevre düzenleme projesi’ devam ediyor.


2013 yılı Temmuz ayında caminin bulunduğu Kemalpaşa Caddesi üzerinde bulunan Kaçak iş yerlerinin yıkılmasıyla başlayan çevre düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İlk olarak caminin yakın çevresinde yer alan iş yerleri yıkılmış, ardından caminin yakınlarında bulunan tarihi Antakya Evleri’nin restoresi için projeler başlatılmıştı. Aradan geçen sürede caminin çevresindeki iş yerleri tamamen yıkılırken, cami yakınlarındaki tarihi Antakya Evleri de restorasyonla yenilenmeye başlandı.


Cami çevresinin yenilenmeye hazır hale gelmesinin ardından caminin Kemalpaşa Caddesi’ne açılan kapısı kapatılarak, bu bölgede restorasyon çalışmalarına başlandı. Camiye giriş çıkışın sadece ana kapıdan...