08 / 07 / 2024

Anadolu Kavağı eski fotoğraflar

Anadolu Kavağı eski fotoğraflar

İstanbul'un önemli mesire yerlerinden Anadolu Kavağı, 1870'li yıllarda böyleydi... 1866'da İstanbul'a yerleşen ve burada defnedilen fotoğrafçı G. Berggren'in karpostal olarak sattığı karelerinden birinde Anadolu Kavağı bu haliyle belgelendi...

Çengelköy'de 26.2 milyon TL'ye icradan satılık eski eser ev!

İstanbul Anadolu 21. İcra Dairesi Müdürlüğü İstanbul Çengelköy'de restorasyonu yapılmış havuzlu ve müştemilatlı eski eser evi icradan satışa çıkardı. 

Anadolu Kavağı'nda 8.1 milyon TL'ye icradan satılık balık restoranı!

Beykoz Sulh Hukuk Mahkemesi, İstanbul ili, Beykoz ilçesi, Anadolu Kavağı Mahallesi, 399 ada 3-4 parselde yer alan 4 katlı balık restoranını 8 milyon 100 bin TL'ye icradan satıyor...

Okul müdürü, Beykoz Anadolu Lisesi'ni kiraya vermiş!

İstanbul'da bulunan Beykoz Anadolu Lisesi’ne dün icra ekipleri gitti. Sebebi ise okulun eski müdürünün, okulun iki katın kiraya vermesi.

Eskişehir'e ulusal raylı sistem müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir'de düzenlenen mitingte konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Anadolu Üniversitesi bünyesinde ulusal raylı sistem araştırma ve test merkezi kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

Alternatifbank'ın Şişli'deki eski binası 62 milyon TL'ye satıldı!

AG Anadolu Grubu Holding, Alternatifbank'ın Şişli'deki eski genel müdürlük binasını  62 milyon TL peşin satış bedeli karşılığı Karadeniz Örme Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi'ne sattı...

Eskişehir'de Yaşar Eğitim Vakfı Meslek Lisesi'nin temeli atıldı!

Eskişehir'de Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından hayata geçirilecek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temeli atıldı.

Gaziantep Eski Öğretmenevi, Anadolu Arkeoloji Enstitüsü olacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in bir yıl önce kamuoyuna tanıttığı, "Anadolu Arkeoloji Enstitüsü" Gaziantep Eski Öğretmenevi'nin yerinde yükselecek.

ABD'li demiryolu şirketinden Eskişehir'e yatırım planı!

ABD'nin dünyada tanınan lojistik firması Greenbrier'in Üst Yöneticisi Bill Furman, Anadolu Üniversitesini ziyaret etti. AÜ Rektörü Prof. Dr. Gündoğan, "Greenbrier'in Eskişehir ve ülkemize yatırım yapması için elimizden geleni yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Adıyaman Eski Devlet Hastanesi yıkılacak!

Anadolu Hasta ve Hasta Yakınları Derneği (HAYAD) Genel Başkanı Yusuf Babar, Adıyaman'daki eski devlet hastanesinin yerin sağlıklı yaşam merkezi yapılacağının müjdesini verdi.

Eskişehir Tepebaşı'nda Kent Enstitüsü kurulacak!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, yüzbinlerce insanın yararlanacağı Kent Enstitüsü kuracak. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanan modüllerle uzaktan eğitim modeliyle eğitim verileceğini açıkladı.

Kayseri Eski Hal bölgesinde yeni yol açılıyor!

Anadolu’nun en modern Hal Kompleksini yaparak Kocasinan Bulvarı yanındaki Hal Kompleksini taşıyan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Eski Hal bölgesinde yol yapım çalışmalarına başladı

Eskişehir'de yeni stadın parasını TDV bütçesi karşıladı!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: Türk Dünyası Vakfı 2016 Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Eskişehir'de Türk Dünyası Vakfı Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle eski stat alanının yapılaşmaya açılmaması için yeni stadın parasını Türk Dünyası Vakfı bütçesinden karşıladık." diye kon

Eskişehir'e açık spor salonu alanı kazandırıldı!

Eskişehir Anadolu Gazetesi yazarı olan Sade Seda bugünkü yazısında Gökmeydan Mahallesi'ndeki değişikliği anlattı. Seda, mahalledeki açık pazarın açık spor salonu alanı olarak değiştirildiğini söyledi.

Anadolu Kavağı eski fotoğraflar Haberi

Anadolu Kavağı eski fotoğraflar

Anadolu Kavağı'nın 1870'li yıllardaki haline bakıyorsunuz...


Beykoz Anadolu Kavağı, İstanbul'da beş fotoğraf stüdyosundan birini kuran G. Berggren tarafından böyle fotoğraflandı...


G. Berggren kimdir?


G. Berggren, 20 Mart 1835 tarihinde Stokholm’de fakir bir ailenin çocuğu olarak doğmuş, ilköğrenimden sonra marangoz çıraklığı yapmıştır. 1855 yılında İsveç’ten ayrılarak Almanya’ya gitmiş ve Berlin’de bir fotoğraf atölyesinde çalışarak bu mesleği öğrenmiştir. 



Bazı Avrupa şehirlerinden sonra Odessa’da çalışmaya başlamış ve nihayet 1866 yılında Marsilya’ya giden bir gemiden inerek İstanbul’a yerleşmiştir. Beyoğlu’nda fotoğrafçılığa başlamış ve devrin beş fotoğraf stüdyosundan birisine sahip olmuştur. Hayatının sonuna kadar İstanbul’da çalışan Berggren, 26 Ağustos 1920 yılında öldü ve Feriköy Protestan Mezarlığı’na gömülmüştür. 


Berggren, fotoğrafçılıktaki yenilikleri takip eden stüdyo çalışmalarının yanı sıra, turistler için değişik İstanbul görünümleri çekip kartpostal olarak satıyordu. Almanlar'la anlaşarak Anadolu-Bağdat Demiryolu’nun...