16 / 05 / 2024

Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi

Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi

Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi (ARUS), Çek Cumhuriyeti Raylı Sistemler Birliği (ACRI) ile bir araya geldi. Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç, “Hem mühendislik ve tasarım, hem de üretim kısmında birlikte çalışmak istiyoruz" dedi

Raylı sistemde yüzde 51 yerli üretiliyor!

Ankara OSTİM'deki toplantıda, sanayiciler, "Yüzde 51 önemli bir adım ve kesin bir eşiktir artık. Bunun dışına çıkanların mazereti yok. Türkiye bu araçları üretebiliyor" dediler

Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü Gebze'de kurulacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü’nü ilk etapta, TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü'nde yaklaşık 100 uzmanla Gebze’de kuruyoruz'' dedi.

Hindistan'da hızlı raylı ulaşımın inşasına onay!

Hindistan Hükümeti, 4.2 milyar dolar tutarında Hızlı Raylı Ulaşımın İnşasını onay verdi. RRTS sistemi ile 82 kilometrelik mesafe süresi 60 dakikaya düşecek.

Bursa'nın ulaşım sorununa metrobüs önerisi!

Bursa gibi büyüyen kentler için toplu ulaşımın omurgası olarak raylı sistem en önemli çözüm yolu olarak görülüyor. Ulaşım sorunu için metro ve metrobüs önerisinde bulunuldu.

Raylı ulaşım sistemlerine ilişkin harcamalar belediyelerden tahsil edilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan teleferik, füniküler, monoray, metro ve şehir içi raylı ulaşım sistemlerine ilişkin harcamalar ilgili belediyelerden tahsil edilecek...

Ulaştırma Bakanlığı raylı sistemlerden pay alacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, birçok belediye için metro ve şehir içi raylı ulaşım sistemleri inşa ediyor. Hükümet, hayata geçirdiği yatırımların bedelini yerel yönetimlerden tahsil edemediği için kanunda değişikliğe gidiyor.

Bursa Şehir Hastanesi'ne raylı ulaşım sağlanacak!

Ulaşım Master Planını Beşevler Küçük Sanayi Esnafı ile paylaşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 1.355 yataklı Şehir Hastanesi’ne vatandaşların daha rahat ulaşımının sağlanması için Emek’ten bir raylı sistem hattı planladıklarını dile getirdi. 

Konut fiyatlarına ulaşım dopingi!

İstanbul’da ulaşım hatlarının geçtiği bölgelerde konut fiyatları adeta uçuyor. Anadolu Yakası'nda Sancaktepe ve Pendik, Avrupa Yakası'nda ise Kağıthane ulaşım hatlarına bağlı gelişimleriyle dikkat çekiyor.

Ulaşım hatları konut tercihini etkiliyor!

Anadolu yakasında Sancaktepe ve Pendik, Avrupa yakasında Kağıthane ulaşım hatlarına bağlı gelişimleriyle öne çıkıyor. 

Şanlıurfa'ya hafif raylı sistem müjdesi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Hafif Raylı Ulaşım Projesi için EurAsia Strategies ve Çin Firması CAMC Mühendislik yetkilileri ile görüştü.

Anadolu'da ulaşım atağı!

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda hayata geçirilen ulaşım ve kentsel dönüşüm projeleriyle, konut fiyatları Avrupa Yakası'yla yarışır hale geldi...

Ulaşım hatları konut fiyatlarını etkiliyor!

REIDIN tarafından istanbul Raylı Sistem ve Mehrobüs Hatları Konut Değer Haritası yayınlandı. Analize göre, ulaşım hatları ve yatırımları konut fiyatlarını artırıyor. İstanbul'un en pahallı durakları belirlendi.

Karadeniz ile Akdeniz arasına kesintisiz ulaşım!

Ulaştırma Bakanı Arslan, ülkenin kuzeyi ile güneyini Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu üzerinden 18 ulaşım koridoruyla birbirine bağlayacaklarını açıkladı. .

Raylı ulaşım sistemi ihtiyaçları meclis gündeminde!

MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, raylı ulaşım sistemi ihtiyaçlarının teminine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi Haberi

Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi


Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi (ARUS), Çek Cumhuriyeti Raylı Sistemler Birliği (ACRI) ile işbirliği fırsatlarını masaya yatırdı.


Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi (ARUS), Çek Cumhuriyeti Raylı Sistemler Birliği (ACRI) ile bir araya geldi. ARUS Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç, “Hem mühendislik ve tasarım, hem de üretim kısmında birlikte çalışmak istiyoruz. Bugünkü B2B görüşmelerinin, işletmelerimizi birbirine daha da yakınlaştırmasını umuyoruz” dedi. 


Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi (ARUS) ile Çek Cumhuriyeti Raylı Sistemler Birliği (ACRI) tarafından düzenlenen işbirliği toplantısı Swiss Otel’de gerçekleşti. Çek Cumhuriyeti Ticaret Müsteşarı Arnost Kares’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Vaclav Hubinger, toplantının çok büyük önem arz ettiğini belirterek bu toplantının demiryolunda Çek-Türk işbirliği için önem arz ettiğini bildirdi. Demiryolunun iki ülke işbirliğinde katalizör...