30 / 04 / 2024

anadolu yakası yıkım

anadolu yakası yıkım

Türkiye'de kentsel dönüşüm süreci hızla devam ediyor. Anadolu Yakası'nda neredeyse her yüz evden kırk ya da ellisi, kentsel dönüşümün sonucu yıkıldı.

Anadolu Yıkım Hafriyat Lojistik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anadolu Yıkım Hafriyat Lojistik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Burak Tekin ve Neşe Cendek ortaklığında kuruldu.

Beyoğlu'ndaki Zürafa, Alageyik ve Kadem sokaklarında yıkım başladı!

İstanbul Avrupa Yakası Beyoğlu'nda yer alan Alageyik, Kadem, Zürafa sokaklarında yıkım resmen başladı.

Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki 8 katlı binanın yıkımı başladı!

İstanbul Anadolu Yakası'nda yer alan Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki 8 katlı binanın yıkım çalışmaları başladı.

Yıkım kararı verilen Aspendos Arena'da son durum ne?

Anadolu Ateşi'nin gösterilerini gerçekleştirdiği Antalya Serik'teki 5 bin kişilik 'Aspendos Arena'nın yıkım kararına ve belediyenin mühür işlemine ilişkin yapılan itiraz onaylanmadı. 

Aydın Karacasu'da olaylı yıkım!

Aydın Karacasu'da depreme dayanıksızlık raporu çıkarılan ve geçtiğimiz eğitim-öğretim yılının tamamlanmasından sonra tahliye edilen Karacasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (MTAL) yıkımı krize yol açtı. Okulun yıkımını izleyen gazeteciye çirkin saldırı düzenlendi.

Zonguldak Kız Meslek Lisesi için verilen yıkım kararına tepkiler büyüyor!

Zonguldak Kız Teknik Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi yerine hastane otoparkı yapılması için verilen yıkım kararına vatandaşlardan tepki yağıyor…

Aspendos Arena için 'yıkım' kararı çıktı!

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 2008 yılında Aspendos Antik Tiyatrosu yakınında inşa edilen 5 bin kişilik Aspendos Arena’nın yıkımı kararı verdi. Anadolu Ateşi Görsel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan karara tepki gösterdi.

Emlak İstasyonu, Anadolu Yakası bölge müdürlüğünü açıyor!

Emlak İstasyonu, İstanbul Anadolu Yakası bölge müdürlüğünü açıyor. Emlak İstasyonu, belirlediği bölgelerde açılacak olan franchising ofisleri ile büyüme kararı paralelinde girişimci adaylarına avantajlı franchising koşulları ile yatırım fırsatı sunuyor.

Şırnak'taki 14 camiye yıkım kararı!

Şırnak’a gönderilen hasar tespit ekibinin hazırladığı rapor, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde terör nedeniyle camilerde yaşanan tahribatı ortaya koydu. Bölgedeki 14 cami için yıkım kararı verildi.

Sua İnşaat Fikirtepe'de yıkım çalışmalarına başladı!

Sua İnşaat, Anadolu Yakası'nın yenilenen yüzü Fikirtepe'de hayata geçireceği projesi için, bölgede dönüşüme tabi tutulan niteliksiz yapılarda yıkım çalışmalarına başladı.

Manisa Sarıgöl Anadolu Lisesi yıkıldı!

Sarıgöl Anadolu Lisesi binasına verilen çürük raporu sonrası alınan yıkım kararına başlandı. Yapılan ihale sonrası 60 yıllık eski binanın yıkım işini alan firma binayı kepçelerle yıkmaya başladı.

Manisa Sarıgöl Anadolu Lisesinin yıkımına başlandı!

Sarıgöl Anadolu Lisesi binasına verilen çürük raporu sonrası alınan yıkım kararına başlandı. İhale sonrası 60 yıllık eski binanın yıkım işini alan firma binayı yıkmaya başladı.

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği yurt dışı fuarlarına katılacak!

Anadolu yakasının geçmişi 60 yıla dayanan inşaat müteahhitleri tarafından kurulan Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİD), yurt dışmdaki gayrimenkul fuarlarına katılma kararı aldı.

anadolu yakası yıkım Haberi

anadolu yakası yıkım

İstanbul’un kimi semtlerinde daha çok da Anadolu Yakası'nda neredeyse her yüz evden kırk ya da ellisi, kentsel dönüşümün sonucu yıkıldı. Aydınlık Gazetesi köşe yazarı Burçak Evren yıkım çalışmalarını değerlendirdi.

Belki de yüz yılda belki de daha fazlasında yaşanacak olan bir değişim dönüşümün içindeyiz. İstanbul’un kimi semtlerinde daha çok da Anadolu Yakısı'nda neredeyse her yüz evden kırk ya da ellisi, kentsel dönüşümün sonucu yıkıldı. Sanırım bu yıkımlar günümüzdeki kadar yoğun olmasa da, önümüzdeki yıllarda da sürüp gidecek...

Bu yıkımların büyük bir kısmının zorunluluk sonucu yapıldığı ortada. Depreme karşı dayanıklılık bu zorunluluğun başında geliyor. Yıkılanların çoğunun, ömürlerini doldurmuş eski, harap binalar olduğu söylenebilir. Sonuçta yeni yapılanların, yapıldıkları yöreye, görece bir estetik kazandırdıklarını yadsımak pek mümkün değil.

Gerçekten de yeni binalar şık, hoş, cam ağırlıklı,...