05 / 05 / 2024

Anadolukavağı tarihi dokusu

Anadolukavağı tarihi dokusu

2000 yılında Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, Beykoz Belediyesi ve İTÜ Mimarlık Fakültesi'nin işbirliğiyle, Anadolukavağı çevresi ve çarşı bölgesini iyileştirme projesi hazırlanmış. Projeyle Anadolukavağı, tarihine uygun olarak iyileştirilecekmiş.

Maçka'daki kat sayısı yükseltilen yurt binası inşaatına mimarlardan tepki!

İstanbul’un tarihi dokusu ve eski tarz mimarisi ile dikkat çeken semti Maçka’da yapılan Kredi Yurtlar Kurumu tarafından inşa edilen binanın son hali görenlerin, çevre sakinlerinin ve mimarların tepkisini çekti.

Ankara Kalesi'nde restorasyon başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesince yapılacak restorasyon çalışmalarıyla Ankara Kalesi'nin tarihi dokusu gelecek nesillere aktarılacak

Bitlis'in tarihi dokusu gün yüzüne çıkartılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarda, cadde ve sokaklar kültürel dokuya uygun restore edilerek, kentin tarihi dokusu daha da görülür hale getiriliyor...

Tarihi Erzurum evleri restore ediliyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarihi Erzurum Evleri’ni restore ediyor. Kültür Yolu Projesi kapsamında 22 parselde yer alan 17 tarihi evin mimari dokusu korunarak taş binalar yenileniyor. 

Antalya Kaleiçi yeni yüzüne kavuşuyor!

Tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve yaşam ritmiyle Antalya’nın kalbi olan Kaleiçi yeni yüzüne kavuşuyor.

Manisa Şehzadeler'de yıkım!

Manisa Şehzadeler'deki Çeşnigir Camisinin etrafında kamulaştırma yapılan alanda yıkım çalışması gerçekleşti. Çeşnigir Camisinin de tarihi dokusu da gün yüzüne çıktı.

Esta Amos Living nerede?

4 bin yıllık Amos Antik Kenti'nin tarihi dokusu manzarası bulunan Esta Amos Living projesi 132 bin metrekare alanda inşa edilecek. Peki Esta Amos Living nerede?

Manisa Ulu Cami'nin tarihi dokusu ortaya çıkacak!

Ulu Cami’deki tarihi ve kültürel dokuyu ortaya çıkartabilmek amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çevre düzenleme projesinde çalışmalara hız verildi.

Bursa Atatürk Stadı'nda yeni meydan çalışmaları yapılıyor!

Yapımı için 1926 yılında Atatürk’ün 1000 lira bağışta bulunduğu ve 1948 yılında tamamlanan Atatürk stadının bulunduğu alanın, stadın tarihi dokusu korunarak ayrıcalıklı bir meydana dönüştürüleceği proje kapsamında yıkımlar hızla sürüyor.

Bursa gerçek meydanına kavuşuyor!

Yapımı için 1926 yılında Atatürk’ün 1000 lira bağışta bulunduğu ve 1948 yılında tamamlanan Atatürk stadının bulunduğu alanın, stadın tarihi dokusu korunarak ayrıcalıklı bir meydana dönüştürüleceği proje kapsamında yıkımlar hızla sürüyor.

Nazenin Konakları 2017 Aralık'ta tamamlanacak!

Yüzlerce yıllık tarihi dokusu ve asırlık çınarları ile hızla değişen İstanbul’un öz değerini korumayı başaran en özel semtlerinden Çengelköy, şehrin en değerli projelerinden birine kucak açıyor: Nazenin Konakları Çengelköy.

Bursa Atatürk Stadı'nda yıkım çalışmaları başladı!

Yapımı için 1926 yılında Atatürk’ün 1000 lira bağışta bulunduğu ve 1948 yılında tamamlanan Atatürk stadının bulunduğu alanın, stadın tarihi dokusu korunarak ayrıcalıklı bir meydana dönüştürüleceği proje kapsamında yıkımlara başlandı.

Nazenin Konakları, Diriliş Ertuğrul'un sponsoru oldu!

Yüzlerce yıllık tarihi dokusu ve asırlık çınarları ile hızla değişen İstanbul’un öz değerini korumayı başaran en özel semtlerinden Çengelköy, şehrin en değerli projelerinden birine kucak açıyor:

Anadolukavağı tarihi dokusu Haberi

Anadolukavağı tarihi dokusu



Anadolukavağı yenileniyor


Hazırlanan projeyle Anadolukavağı çevresi ve çarşı bölgesi, semtin tarihi ve turistik önemine uygun şekilde iyileştirilecek.


     Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, Beykoz Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin işbirliğiyle, Anadolukavağı çevresini ve çarşı bölgesini iyileştirme projesi hazırlandı.


     Anadolukavağı'ndaki Sempati Kafe'de düzenlenen proje tanıtım toplantısında konuşan Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Başkanı Prof. Dr. Afife Batur, projeyle, Türkiye'de ilk kez bir üniversite, yerel yönetim ve sivil toplum örgütünün ortak bir girişiminin hayata geçirileceğini söyledi. İskele Meydanı ile çevresindeki yapıların Anadolukavağı'nın tarihi ve turistik önemine uygun bir şekilde yenilenmesini amaçladıklarını anlatan Prof. Dr. Batur, hazırlanan projenin, önümüzdeki günlerde 3...