19 / 05 / 2024

anamur köylüler konut tepkisi

anamur köylüler konut tepkisi

Anamur'da Alaköprü Barajı'nın suları altında kalacak olan Ormancık Mahallesi'nde oturanlar, kendilerine 50- 60 bin TL'ye tahsis edilecek yeni konutların fiyatının 145 bin TL'ye çıkarıldığını duyunca tepki gösterdi..

Dededen miras kalan köy evlerine yıkım kararı! Köylüler ayaklandı!

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kıran mahallesindeki köy evleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatıyla Menteşe Belediyesi araçları tarafından ‘kaçak’ gerekçesiyle yıkılıyor.  Kıran köylüleri, yıkıma tepki göstererek araçların önüne durdu.

Eylem Göylüler Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eylem Göylüler Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Eylem Göylüler tarafından kuruldu.

Bartın'da konutları su altında kalacaklar için 102 yeni konut yapılıyor! 2023'ün ilk çeyreğinde teslim edilecek!

Bartın'da Kozcağız Barajı'nın faaliyete geçmesiyle konutları su altında kalacak köylüler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından her biri 3 oda 1 salon müstakil daireden meydana gelen 102 Tarımköy Konutu inşa ediliyor.

Bakan Dönmez açıkladı! Çiftçi ve köylüler bunu bekliyordu! İşte detaylar!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çiftçi ve köylülerin beklediği o haberi duyurdu. İşte detaylar!

Şeyma Şehirli: Artan göçler konut satışlarını yükseltiyor!

Nüfus artışının, nüfusun yaş dağılımının, cinsiyet, medeni durum, eğitim durumun konut talebini etkilediğini söyleyen EVA Gayrimenkul Değerleme Araştırma ve Raporlama Müdürü Şeyma Şehirli, ''Hane halkının küçülmesi ve artan göçler konut satışlarını yükseltiyor'' diye konuştu.

İzmir'de mahkeme otoyolu köylülere verdi!

İzmir Kemalpaşa'da mahkemenin üzerinde otoyol bulunan arazilerini kendilerine geri verdiği köylüler şaşkınlık yaşıyor. 

TOKİ Bolu Kürkçüler'de teslim dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bolu Merkez Kürkçüler projesindeki konutlar için teslim dönemi sona eriyor.

TOKİ Bolu Kürkçüler'de teslimler başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bolu Merkez Kürkçüler projesinde yer alan konutlar için teslim dönemi başlıyor.

TOKİ Bolu Kürkçüler'de sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ  “Bolu Merkez Kürkçüler 56 Konut Projesi kapsamındaki yer alan konutlar için sözleşme tarihleri 5 Şubat 2018-9 Şubat 2018 olarak belirlendi.

Bursa'da arsaları belediye mülkiyetine geçen köylüler mahkemeye başvurdu!

Bursa'da 1950'li yıllarda 891 dönüm mera alan köylüler, 2012 yılında çıkan bütünşehir kanunuyla arazilerinin belediyenin mülkiyetine geçmesi üzerine mahkemeye başvurdu.

Domaniç'te köylüler imece ile halı saha inşa ediyor!

Domaniç ilçesinde, daha önce "imece" usulüyle okul, cami, su kanalları inşa eden Muratlı köylüleri, aynı yöntemle şimdi de halı saha yapıyor.

İstanbul 8. Çelik Köprüler Sempozyumu 16 Eylül'de başlıyor!

8. Çelik Köprüler Sempozyumu için İstanbul’a geldi. ECCS koordinasyonunda TUCSA tarafından düzenlenen sempozyumda yapısal çelik sektöründeki gelişmeler ve yenilikler paylaşılacak.

TOKİ Zonguldak Gökçebey Bakacakkadı konut başvuruları!

TOKİ Zonguldak Gökçebey Bakacakkadı konut başvuruları devam ediyor. Toplamda 255 adet konutun satışa sunulduğu projede 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri yer alıyor.

anamur köylüler konut tepkisi Haberi

anamur köylüler konut tepkisi

MERSİN'in Anamur İlçesi'nden KKTC'ye su temin etmek için yapılan Alaköprü Barajı'nın suları altında kalacak olan Ormancık Mahallesi'nde oturanlar, kendilerine 50- 60 bin TL'ye tahsis edilecek yeni konutların fiyatının 145 bin TL'ye çıkarıldığını duyunca tepki gösterdi 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, evleri baraj suları altında kalacak olan Ormancık Mahallesi'ne 139, Akine Mahallesi'ne 132 ve Sarıağaç Mahallesi'ne ise 55 dubleks konut yaptırma kararı aldı. TOKİ ile yürütülmesi planlanan projeyi daha sonra bakanlık üstlenerek inşaatı başlattı. Ancak Ormancık Mahallesi sakinleri konutların daha bitmeden dökülmeye başladığını öne sürdü. 


EVİN GİRİŞ KAPISI 3'ÜNCÜ KATTA

 Konutlardaki son durumunu görmek için inşaat alanına giden mahalle sakinleri, konutların toprak altında kaldığını gördü. Yüzde 45 eğimli alana yapılan konutların yarısının, eğim nedeniyle yapılan dolgularla toprak altında kaldığını görenler, "Daha şimdiden evimize giremiyoruz"...