19 / 05 / 2024

Anayasa Mahkemesi yıkım kararı

Anayasa Mahkemesi yıkım kararı

Anayasa Mahkemesi, 24 yıldır kullanılan gecekondunun yıkılmasında ve hak sahiplerine yapı bedeli ödenmemesinde mülkiyet hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

Kıbrıs Kocareis Kamp Alanı'ndaki yıkım için ara emir!

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Mesut Mesutoğlu, Yeniboğaziçi Belediyesi’nin Kocareis Kamp Alanı'nda yıkım yapmaması için ara emir kararı aldı.

Yılmaz Özdil'in villasındaki yıkımı Muğla Bölge İdare Mahkemesi durdurdu!

Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in Bodrum'daki evine ilişkin alınan yıkım kararını, Muğla Bölge İdare Mahkemesi durdurdu...

Manavgat’ta tartışmalı otel yıkımına dava!

Manavgat'ta kaçak olduğu nedeniyle yıkılan otelin sahibi İhsan Aral, Konya Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz etti. Mahkeme kararı beklenmeden yıkımın gerçekleştiğini iddia etti.

Bekir Bozdağ’dan Yozgat'taki yıkım projelerine destek!

Yozgat Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın yürüttüğü yıkım projelerine destek verdiğini açıkladı. Bozdağ, çalışmalarla tarihi güzelliklerin ortaya çıkarılacağını söyledi.

Datça'daki kaçak otel yıkımına iptal kararı!

Muğla’nın Datça ilçesinde doğal ve arkeolojik SİT alanı içerisinde ruhsatsız olarak inşa edilen ve dört kez mühürlenen otel binası bugün yıkılacaktı. Ancak, Muğla 1’inci İdare Mahkemesi ise dün son dakikada yıkım kararını durdurdu.

Ankara Havagazı Fabrikası'nın yıkımı durduruldu!

Ankara'daki asbestli Havagazı Fabrikası'nın yıkımı durduruldu. Ankara 7. İdare Mahkemesi, yıkım kararının yürütmesinin durdurulması istemini onayladı.

Osmaniye İstiklal Spor Kulübü'nün yıkımı durduruldu!

İstanbul 13. İdare Mahkemesi, Bakırköy Belediyesinin ek hizmet binası yapılacağı gerekçesiyle Osmaniye İstiklal Spor Kulübü tesisleri hakkında aldığı yıkım kararına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Hakkari'de yıkım çalışmaları başladı!

Hakkari Yüksekova ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı hasar tespit komisyonu tarafından yıkım kararı verilen ev ve iş yerleri yıkılmaya başlandı. Kentte bulunan binlerce kişi ise yıkım kararının durdurulması için İdare Mahkemesi’ne başvuru yaptı.

Anemon Ordu Oteli için yıkım kararı!

Anemon Otelcilik'in Ordu'daki oteli Anemon Ordu için yıkım kararı çıktı. Ordu İdare Mahkemesi, 2011 yılının Kasım ayında açılan Anemon Ordu otelinin yıkılarak aslına döndürülmesi yönünde karar verdi.

Antalya Bambus Plajı'ndaki yıkım durduruldu!

Antalya’da en gözde beach cluplardan Bambus Plajı’na denizden iş makinesi girdi. Ancak, Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi Muratpaşa Belediyesi’nin plajda yapacağı yıkımın ’firma adına telafisi güç zararların doğabileceğinden’ yürütmesini durdurdu.

Mersin'de yıkım gerginliği!

Mersin 2’nci İdare Mahkemesi tarafından yıkım kararı verildi. MERSİN’de, bir lokantanın yıkımı sırasında çıkan arbedede 2 kişi yaralanırken, 10 kişi de gözaltına alındı.

Atakule'de yıkım durdu!

Başkent'in simge yapılarından biri olan Atakule Çarşısı'nda devam eden yıkım çalışmaları Bölge İdare Mahkemesi'nin kararı ile durduruldu. Yüzde 50'sinden fazlası yıkılan çarşı, harabe olarak kaldı...

Bodrum’da ruhsatsız otellerin yıkımı durduruldu!

Başbakan Erdoğan'ın Erdoğan Bayraktar ile Bodrum koylarını gezdikten sonra kıyılara kadar inen kaçak ve ruhsata aykırı yapılaşmalara karşı bugün yıkılması beklenen Thor Otel’in yıkımının, idare mahkemesi kararıyla durdurulduğu öğrenildi....

Anayasa Mahkemesi yıkım kararı Haberi

Anayasa Mahkemesi yıkım kararı

Ankara'nın Altındağ ilçesi Yenidoğan Mahallesi'nde bulunan bir gecekondunun, Altındağ Belediyesi tarafından imar uygulaması sonucunda toplu konut alanında kaldığı nedeniyle yıkılmasına karar verildi.

Anadolu Ajansı'ndan Aylin Sırıklı'nın haberine göre; karar kapsamında bina Belediye tarafından 2007 yılında yıkıldı. Başvurucular, bu binaya ilişkin 1983'e ait imar barışı başvurusunda bulunduklarını, murisleri tarafından bu kapsamda 2 bin lira ödendiğini ifade etti.

Başvurucular, imar uygulaması kapsamında yıkım nedeniyle meydana gelen zararının tazmin edilmemesi nedeniyle Belediye aleyhine tazminat davası açtı. Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, 2010'da davanın idari yargının görev alanına girdiği gerekçesiyle görev yönünden reddetti.

Başvurucular görevsizlik kararı üzerine Ankara 1. İdare Mahkemesinde, yıkım nedeniyle oluşan zararının tazmini istemiyle tam yargı davası açtı. Mahkeme, 2012 yılında davanın reddini kararlaştırdı.

Kararda, Belediye Kanunu'nun 73. maddesinin, kentsel dönüşüm ve gelişim proje...