14 / 05 / 2024

anemas zindanları restoresi

anemas zindanları restoresi

İstanbul’da Bizans’tan kalma tarihi yapıların yeniden ayağa kaldırılması için restorasyon çalışmaları yapılıyor. İBB Başkanı Kadir Topbaş, Anemas Zindanı ve Tekfur Sarayı'nda devam eden çalışmaların büyük bir titizlikle devam ettiğini söyledi....

Tarihi Yedikule Hisarı ve zindanları restore edilecek!

İstanbul'un fetihten sonra surlara eklenen kısmının yer aldığı Yedikule Hisarı ve zindanları Fatih Belediyesi tarafından restore edilecek...

Yassıada'nın restorasyonunda sona gelindi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2015’te başlatılan ve Yassıada’nın ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’na dönüştürülmesinde sona gelindi. Adanın restoresi büyük ölçüde tamamlandı.

İstanbul müze şehri olacak!

İstanbul müze şehri olma yolunda ilerliyor. Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Kütük, önümüzdeki yıl şehre birçok müze kazandıracaklarını söyledi. Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı, Anemas Zindanları projesi tamamlanan müzeler arasında.

Kapalıçarşı'nın restoresi 400 milyon TL'yi bulacak!

Kapalıçarşı’nın Başkanı Ahmet Kökler, çarşı batıyor iddialarına sert çıktı. Kökler, “Turizmde yaşanan sıkıntı burayı da etkiledi ancak adam dükkânını kiralardan dolayı kapatıyor. Karamsarlık yaratmanın manası yok. Kapalıçarşı batmaz” dedi

Tekirdağ'daki tarihi evler restore ediliyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münür Karaevli Peştemalcı caddesi Cemal Nadir Sokakta Özel İdare tarafından başlatılan Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Başkanlığı tarafından restoresi tamamlanan tarihi evlerde inceleme yaptı.

İnebolu'ya kent müzesi geliyor!

İnebolu Belediyesi’nce restoresi tamamlanan eski Belediye binasının, “Kurtuluşa giden yolda, İnebolu kent müzesi” olarak hizmet sunulabilmesi için müze hazırlık çalışmaları devam ediyor.

1999 yılında Ferhan Binaları kültür merkezi olarak hizmet verecekmiş!

1999 yılında restoresi devam eden Yıldız Sarayı'ndaki 3 ayrı binadan oluşan Ferhan Binaları kültür merkezi olarak kullanılacakmış. Sultan Abdülhamit tarafından saray atları için inşa ettirilen binalara 90 milyar lira harcanmış.

1993 yılında Anemas Zindanları Türk turizmine kazandırılacakmış!

1993 yılında Fatih Belediyesi, Edirnekapı ile Haliç arasında Eğrikapı'daki Blakhernai Sarayı'nın bir parçası olan, tarihi surlara bitişik Anemas Zindanları'nı 1.5 milyar lira harcayarak Türk turizmine kazandıracakmış.

1984 yılında Sait Halim Paşa Yalısı restore edilmiş!

1984 yılında Sait Halim Paşa Yalısı'nın restoresi tamamlanmış. TAÇ Vakfı tarafından restoresi yapılan yalıya 185 milyon lira harcanmış. Tarihi yalı, milletlerarası seminerlerde veya toplantılarda kullanılacakmış.

Drakula'nın kaldığı zindanlar gözetlenecek!

Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, Tokat Kalesi'ne 8 kamera yerleştirildiğini belirterek, " Kont Drakula'nın kaldığı zindanlar 24 saat gözlem altında olacak " dedi...

Drakula'nın kaldığı zindanlar kameralarla gözetlenecek!

Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz yaptığı açıklamada Tokat Kalesi'ne 8 kamera yerleştirildiğini belirterek, "Kont Drakula'nın kaldığı zindanlar 24 saat gözlem altında olacak" dedi.

Kont Drakula'nın kaldığı zindanlar kameralarla gözetlenecek!

Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, Tokat Kalesi'ne 8 kamera yerleştirildiğini belirterek, "Kont Drakula'nın kaldığı zindanlar 24 saat gözlem altında korunmuş olacak" açıklamasını yaptı

Adana'daki Yapıcı Konağı restore ediliyor!

Tarihin yaşayan belgelerinden olmasına rağmen birçoğu bakımsızlıktan kullanılamayacak halde bulunan konaklar restore edilmeyi bekliyor. Bu kapsamda ise Adana’nın Kozan ilçesinde tarihi yapı ve konakların restoresi devam ediyor...

anemas zindanları restoresi Haberi

anemas zindanları restoresi

İstanbul’daki Tekfur Sarayı ve Anemas Zindanları restore ediliyor. Çalışmalar kapsamında binlerce yıllık Bizans eserleri gün yüzüne çıkarılıyor.


İstanbul’da Bizans’tan kalma tarihi yapıların yeniden ayağa kaldırılması için restorasyon çalışmaları yapılıyor. Restorasyon alanında incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Anemas (Soylular) Zindanı ve Tekfur Sarayı'nda devam eden çalışmaların büyük bir titizlikle devam ettiğini söyledi.


İstanbul'daki Osmanlı eserlerinin yanı sıra Bizans eserleri ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini ifade eden Başkan Topbaş, “Tekfur Sarayı ve Anemas Zindanları'nın restorasyonları çok önemli çalışmalar olarak öne çıkıyor.  Bu eserler İstanbul turizmine doping etkisi yapacak" diye konuştu.


Bizans’ın ayakta kalan tek sarayı…


Sinema filmleri ve dizilerin vazgeçilmez mekanları arasında da yer alan Tekfur Sarayı ile Anemas Zindanları'nın restorasyon çalışmalarında önemli aşamalar kat edildi. Tekfur Sarayı'nın restorasyonunun kısa süre...