06 / 05 / 2024

angelina jolie afganistan

angelina jolie afganistan

Amerikalı ünlü oyuncu Angelina Jolie, Afganistan'da kız çocukları için ilkokul yaptırdı.

Dünya basını Afganistan’ın Gazni vilayetini konuşuyor! Şimdi de Çin el attı!

Küresel piyasanın baş aktörlerinden Çin, Afganistan'ın lityum ve altın madenlerine göz dikti. Dünya basınında geniş yer alan gelişme, birçok ülkenin ekonomi gündemi arasında ilk sıralarda yer aldı. İşte detaylar…

Kylie Jenner, Rihanna, Adele ve daha birçok ünlünün milyonluk malikaneleri!

Dünyaca ünlü yıldızlar milyonluk evleri ile görenleri büyüledi! Kanye West-Kim Kardashian, Jennifer Lawrence, Kylie Jenner, Rihanna, Brad Pitt- Angelina Jolie ve daha pek çoğunun evi görenlere şok yaşatacak! İşte detaylar...

Mashrıq Engıneerıng Constructıon Company Merkezi Afganistan İslam Cumhuriyeti İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Mashrıq Engıneerıng Constructıon Company Merkezi Afganistan İslam Cumhuriyeti İstanbul Merkez Şubesi Beylikdüzü'de Idrees Ahmad Noorı tarafından açıldı.

Brad Pitt ve Angelina Jolie Fransa'daki şato ve üzüm bağları hisselerinde davalık oldu!

Hollywood sinemasındaki şöhretli simalardan Brad Pitt ve Angelina Jolie evliliklerinden önce Fransa’da şato satın aldı. Ünlü çift, şimdi şato ve içinde bulunan üzüm bağlarının hisselerinin satışı sebebiyle davalık durumda.

Angelina Jolie Miraval Şatosu'ndaki hissesini sattı!

Angelina Jolie, 164 milyon dolar değerindeki Miraval Şatosu şaraphanesindeki yüzde 50’lik hissesini satışını gerçekleştirdi. 

Afganistan'daki Alparslan Türkeş Erkek Öğrenci Yurdu hizmete açıldı!

Afganistan'ın kuzeyinde yer alan Cüzcan vilayetinde Afganistan'daki Alparslan Türkeş Erkek Öğrenci Yurdu hizmete açıldı...

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı için ilk adım!

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı açılması ve altyapı projelerinin hayata geçirilmesi ile ilgili konferans çevrimiçi olarak yapıldı.

TİKA, Afganistan'da son 15 yılda 1300'ü aşkın proje hayata geçirdi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kabil Koordinatörü Zühtü Çal, TİKA olarak Afganistan genelinde 2005'ten itibaren 1300’ü aşkın proje ve faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti.

İran ve Afganistan arasındaki demir yolu hattının 140 kilometresi açıldı!

İran'ın kuzeydoğusundaki Rezevi Horasanı eyaletine bağlı Haf kenti ile Afganistan'ın Herat kenti arasında yapılan demir yolu hattı açıldı. 

ABD, Afganistan ve Türkmenistan ortak inşaat projeleri hayata geçirecek!

ABD, Afganistan ve Türkmenistan arasındaki ticari, ekonomik ve ikili ilişkilerin de geliştirilmesi adına ortak çalışmaların başlatılacağı belirtilirken, bu konuda lojistik, inşaat ve enerji alanında kapsamlı projelerin hayata geçirileceği bildirildi.

TİKA Afganistan'da tarihi metruk binayı yeniden turizme kazandırdı!

TİKA tarafından Afganistan'ın batısında bulunan Herat vilayetinde metruk haldeki tarihi bir binanın tadilatını yaparak turizme kazandırdı.

Metin Külünk'ün Afganistan'da yaptırdığı okul hizmete açıldı!

Hayırsever Türk doktor Metin Külünk'ün Afganistan'ın kuzeyindeki Cüzcan vilayetinde inşa ettirdiği 1500 öğrencinin faydalanacağı 16 derslikli okul hizmete açıldı.

Hayırsever Türk doktor Afganistan'da okul inşa ettirdi!

Hayırsever Türk doktor Metin Külünk, Afganistan'ın Cevizcan şehrinde 1500 öğrencinin faydalanacağı 16 derslikli okul inşa ettirdi.

angelina jolie afganistan Haberi

angelina jolie afganistan

Amerikalı ünlü oyuncu Angelina Jolie, Afganistan'da kız çocukları için ilkokul yaptırdı. 

     Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) İyi Niyet Elçisi Jolie'nin başkent Kabil yakınlarındaki Tangi köyünde açtığı ilkokulda, yaklaşık 300 kız öğrenci eğitim görecek. 

     "E! News" internet sitesinin haberine göre Jolie, köyü çok sayıda mülteciye ev sahipliği yaptığı için özellikle seçmiş. 

     Yakın gelecekte başka ülkelerde de okullar yaptırmak istediğine işaret eden Jolie, Afganistan'daki okulun bu açıdan bir ilk olduğunu söyledi. 

     Jolie, okullar için gerekli parayı kendisinin tasarladığı mücevheratlardan oluşan "Style of Jolie" koleksiyonunun satışından karşılayacak. 

     Oscar ödüllü oyuncu, "Mücevher tasarlamanın sanatsal tatmini bir yana elde edilen paranın ihtiyacı olan çocukların eğitimi için kullanılacağını bilmek, çok büyük bir onur" dedi. 

     Koleksiyonun ünlü mücevher tasarımcısı...