28 / 04 / 2024

angren pab demiryol tüneli açıldı mı

angren pab demiryol tüneli açıldı mı

Çin ile Özbekistan arasındaki 20 kilometrelik demiryolu tüneli, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te yapılan açılış töreni Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping katılımıyla gerçekleştirildi.

İstanbullular dikkat! Metro hatlarında son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bolu Abant'ta bir otelde gerçekleştirilen Demiryol-İş Sendikası İstişare Toplantısı'nda önemli açıklamalar yaptı.

Afyonkarahisar'da Dem-Har-Yol Konut Yapı Kooperatifi'ndeki 460 dairenin sahipleri belirlendi!

Afyonkarahisar'da Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Demiryol-İş, Türk Harb-İş ve Yol-İş sendikalarının ortaklaşa yaptığı Dem-Har-Yol Konut Yapı Kooperatifi'ndeki 460 konutun hak sahipleri belirlendi. 460 konutun sahibi kura ile seçildi.

Yeni normalde okul yapıları nasıl olacak?

Pabedu ve PAB mimarlık ekipleri, okul hayatından görünümler ve öneriler hakkında seminer verdi. Seminerin konusu ''Yeni normalde okul yapıları nasıl olacak?'' oldu. 

İZBAN'da toplu sözleşmeye imzalar atıldı!

İzmir Banliyö Sistemi AŞ (İZBAN) ile Demiryol-İş Sendikası arasında devam eden 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesi Ankara'da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında imzalandı.

PAB Mimarlık'a Cityscape Awards 2016'dan ödül!

PAB Mimarlık Gökçeada Lise Kampüsü projesiyle Cityscape Awards 2016’da “Geleceğin Kamu, Kültür ve Turizm Yapıları” kategorisinde büyük ödüle layık görüldü.

PAB Mimarlık, Cityscape Awards 2016’da finalist oldu!

PAB Mimarlık, ulusal yarışma sonucu elde ettikleri Gökçeada Lise Kampüsü projesiyle Cityscape Awards 2016’da “Geleceğin Kamu, Kültür ve Turizm Yapıları” kategorisinde son üç finalist arasına seçildi.

Çin-Özbekistan arası Angren Pab demiryolu tüneli açıldı!

Çin ile Özbekistan arasındaki 20 kilometrelik demiryolu tüneli, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te yapılan açılış töreni Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping katılımıyla gerçekleştirildi.

PAB Mimarlık, yaşanabilir kent dokuları oluşturmayı hedefliyor!

2015 yılı Genç Mimar Ödülü sahipleri Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım’ın kurucusu olduğu PAB Mimarlık, yaşayan bir kentsel doku oluşturmak hedefinde.

PAB Mimarlık turizm yapılarına farklı bir yorum getiriyor!

2015 Genç Mimar Ödülü sahibi PAB Mimarlık, çevreye en az müdahale olacak şekilde ele aldığı yenilikçi ve esnek tasarım anlayışıyla turizm yapılarına farklı bir yorum getiriyor.

Kaliteli eğitim için nitelikli mimari gerekli!

Öğrenim mekanlarına yeni bir soluk getiren 2015 Genç Mimar Ödülü sahibi PAB Mimarlık, erken kayıt döneminin başladığı şu günlerde velilerin okul seçimi yaparken hangi mekansal unsurlara dikkat etmeleri gerektiğini özetledi.

PAB Mimarlık’ın yaşanabilir kent önerileri!

Mimarın yalnızca bir bina tasarlamadığını, aslında kent ile bütünleşen bir hayat ve kentin sayısız yüzlerinden birini tasarladığını öne süren Gökbayrak, Eray ve Yıldırım bir yapının sadece kullanıcıları için değil, her kentli için tasarlandığına vurgu yap

PAB Mimarlık'tan Senegal’e kent pazarları!

2015 yılı Genç Mimar Ödülü sahipleri Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım’ın kurucusu olduğu PAB Mimarlık, Senegal için tasarladığı “kent pazarları” ile Afrika’da yaşam alışkanlıklarını değiştirecek bir projeye imza atıyor

PAB Mimarlık Senegal Kent Pazarları projesine başlıyor!

2015 yılı Genç Mimar Ödülü sahipleri Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım’ın kurucusu olduğu PAB Mimarlık, Senegal için tasarladığı “kent pazarları” ile Afrika’da yaşam alışkanlıklarını değiştirecek bir projeye imza atıyor.

angren pab demiryol tüneli açıldı mı Haberi

angren pab demiryol tüneli açıldı mı

Çin ile Özbekistan arasındaki 20 kilometrelik demiryolu tüneli açıldı. 2013 yılında inşasına başlanan ve geçtiğimiz şubat ayında tamamlanan Angren-Pap demiryolu tüneli, bir Çin şirketinin Özbekistan’da üstlendiği en büyük inşaat projesi. Angren-Pab demiryolu Özbekistan’ın Fergana Vadisi’ni ülkenin diğer bölgelerine bağlıyor. Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te gerçekleşen açılış törenine Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping birlikte katıldı. 20 kilometrelik Çamçik Tüneli, Angren-Pap demiryolu hattının bir parçası olarak hizmet verecek. Xi Jinping, geçen üç yıl boyunca Çin ve Özbekistan’ın el ele vererek, Orta Asya’nın en uzun demiryolu tünelini inşa ettiklerini söyledi. Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov, Angren-Pap demiryolu tünelinin hizmete girmesinin Özbekistan’ın ulusal ekonomisi ve sosyal gelişmesinde önemli bir olay olduğunu belirtti. Kerimov, Özbekistan’ın kalkınma planlarını gerçekleştirme yolunda Çin’den aldıkları...