21 / 05 / 2024

ani harabelerinin yeraltı gizemi

ani harabelerinin yeraltı gizemi

Kars’a 45 kilometre mesafede, Ermenistan sınırının sıfır noktasında bulunan beş bin yıllık Ani harabelerinin yeraltı sırları ortaya çıkarıldı. Sezai Yazıcı,su kanalları, keşfedilmemiş keşiş hücreleri, meditasyon odalarının ortaya çıkarıldığını söyledi.

Ünlü YouTuber evinin bahçesine 100 bin dolara yeraltı sığınağı inşa etti, yeraltındaki mobil evi görenler inanamadı!

Ünlü Youtuber Zack Nelson 100 bin dolara yakın bir para harcayarak evinin arka bahçesine "yeraltındaki mobil ev" inşa etti. İşte detaylar...

60 sene önce tesadüfen keşfedilen Derinkuyu Yeraltı Şehri 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış!

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya bölgesinde bulunan, Nevşehir’e 30 km uzaklıkta bulunan Derinkuyu ilçesinde, Bizans döneminde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış. Görenleri büyüleyen şehrin ortaya çıkışı ise sadece bir tesadüften ibaret.

Tatilciler tatil sürecinde en çok ani fiyat artışlardan şikâyetçi!

Çözüm platformu Şikayetvar, bayram tatiline az bir süre kala; ulaşım, bilet ve konaklama firmalarıyla ilgili en çok şikâyet edilen konuları derledi. Bayram arifesinde ani fiyat artışı tüm sektörlerde en çok şikâyet edilen konu oldu.

Nova Yeraltı Madencilik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nova Yeraltı Madencilik Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sabri Yılmaz tarafından kuruldu.

Dolar/TL'de ani yükselişler yaşanıyor! Elinde doları olanlar bakın neler oluyor

Dolar/TL kurundaki gün içi gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Dolar/TL’de gün içi ani hareketler devam ediyor. Elinde doları olanlar bakın neler oluyor...

Kıyıda köşede 1 doları olan bile acil baksın! Dolarda ani fren! Tüm gözler 8 Temmuz 2022 dolar kurunda...

Dolar kuru dün 17,40TL seviyesi ile hafta başından bugün kadar yüzde 3'e yakın yüksleiş kaydetti. Dolar kuru bugün ise ani fren yaptı. Kıyıda köşede 1 doları olan bile baksın! Bugün dolar kaç TL?

Dolar bugün ani fren yapar mı? Dolarda son dakika gelişmeleri!

Dolar/TL milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Dolar/TL ne kadar? Dolar kaç lir oldu? sorusu araştırılırken, son zamanlarda agresifleşen dolar kurunun bugün ani fren yapması bekleniyor. İşte son dakika dolar kuru.

Politik güçler gümüşü tepe taklak etmeye geliyor! Gümüşte ani fren bekleniyor...

Gümüş fiyatlarındaki yükseliş Fed'in baskılaması ile sona erecek. Gümüş fiyatları üzerinde etkili olan savaş unsuru da ortadan kalkacak ve gümüş ani fren yapacak...

Konya Meram'da yeraltı otoparkı inşa ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Meram'a yeraltı katlı otopark inşa ediliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, söz konusu otoparkın inşaatını inceledi.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Şaşkınbakkal Yeraltı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Şaşkınbakkal Yeraltı Şubesi Kadıköy'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Aksaray Yeraltı Çarşısı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Aksaray Yeraltı Çarşısı Şubesi bugün Fatih'te 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Ani Harabeleri'ndeki Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek!

Sultan Alparslan'ın 1071'de Malazgirt Savaşı'nı kazanmasından sonra, bugün Ani Harabeleri olarak bilinen yerde yapılan Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek.

Edremit Kapalı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi geliyor!

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan'ın en önemli seçim vaatlerinden olan Şehit Hamdi Bey Meydanı Kapalı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi hayata geçiriliyor...

ani harabelerinin yeraltı gizemi Haberi

ani harabelerinin yeraltı gizemi

Kars’a 45 kilometre mesafede, Ermenistan sınırının sıfır noktasında bulunan beş bin yıllık Ani harabelerinin yeraltı sırları ortaya çıkarıldı. Geçenlerde düzenlenen Uluslararası Ani- Kars Sempozyumu’nda konuşan tarih araştırmacısı Sezai Yazıcı, harabelerde; su kanalları, keşfedilmemiş keşiş hücreleri, meditasyon odaları, devasa dehlizler, çatallaşan geçitler ve akıl almaz tuzakların ortaya çıkarıldığını söyledi. Daha ortaya çıkarılmamış pek çok şeyin daha olabileceğine dikkat çeken Yazıcı, “Bugün, Ani’de teyit edilmiş bilgiler ve uygulamalı çalışmalar bağlamında 823 yeraltı yapısı ve mağara bulunuyor. Tünel ve geçit gibi yapıların uzunluğu 500 metrenin üzerinde. Ani’deki yeraltı yapıları ve mağaraların çoğu konut olarak kullanılmış. Geriye kalanlar içerisindeyse kilise, geçit, mezarlık, su kanalı ve güvercinlik gibi amaçlarla kullanılan çok sayıda hipojen bulunuyor”...