02 / 05 / 2024

Ani Ören Yerinde kazı çalışmaları başladı mı

Ani Ören Yerinde kazı çalışmaları başladı mı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kafkaslar'dan Anadolu'ya ilk giriş kapısı olan Ani Ören Yeri'nde restorasyon ve kazı çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Ani, sahip olduğu zenginliklerle turizme kazandırılıyor...

Ne zaman altın alalım? sorusuna net yanıt Altın ve piyasa uzmanı Şirin Sarı'dan geldi! Bu rakamı gören kaçırmasın

Son günlerde ani iniş çıkış sergileyen altın fiyatlarında sular durulmuyor. Yatırımcılar ise ne zaman altın alalım? sorusunu araştırıyor.  Altın ve piyasa uzmanı Şirin Sarı'dan altın alımı için rakam açıklaması geldi. Bu rakamı gören kaçırmasın...

Merkez Bankası resmen açıkladı! Dolar tan anlamıyla bu kadar olacak! Bu rakamı gören yerinde duramayacak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi 2023 Mart sonuçları geçtiğimiz ay belli olmuştu. Anket sonuçlarına göre Merkez Bankası dolar beklentisini açıkladı. 

Dolar borcu olanlar köşe bucak kaçacak! Bu rakamı görenler yerinde duramayacak! Sadece 2 hafta kaldı! Acil bakın

Dolarda yükselişlerin başlayacağını öngören ekonomist Selçuk Geçer, dolar borcu olanlara kritik uyarılarda bulundu. Bu rakamı görenler yerinde duramayacak Sadece 2 hafta kaldı! Acil bakın!

Altın fiyatları füze gibi fırlamaya hazırlanıyor! Bu rakamları gören yerinde duramıyor! 7 Mart 2023 altın fiyatları

Milyonlarca yatırımcı güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Altın fiyatları yeni haftaya artışla başladı. Altın fiyatları füze gibi fırlamaya hazırlanıyor! Bu rakamları gören yerinde duramıyor! 7 Mart 2023 canlı altın fiyatları.

Gümüş tozu dumana katacak! O tarih belli oldu! Bu rakamı gören yerinde duramayacak! İslam Memiş peş peşe açıkladı

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, gümüşün geleceği rekor rakamı açıkladı. Gümüş tozu dumana katacak! O tarih belli oldu! Bu rakamı gören yerinde duramayacak!

Doları olanlar hemen baksın! Dudak uçuklatan rakam göründü! Bu rakamı görenler yerinde duramayacak! Dolar/TL son dakika

Amerika Merkez Bankası faiz kararı açıklanmadan önce 18,81 liradan işlem gören dolar yatay seyrini koruyor. Dolar yükselecek mi? Doları olanlar hemen baksın! Dudak uçuklatan rakam göründü! Bu rakamı görenler yerinde duramayacak! Dolar/TL son dakika...

Altın alev aldı! Bu rakamları gören yerinde duramayacak! Gram altın ne kadar oldu? 21 Ocak 2023 canlı altın fiyatları

21 Ocak Cumartesi günü altın fiyatları yukarı yönlü hareket ediyor. Yatırımcılar ve altın almak isteyenler güncel altın fiyatlarını takip ediyor. Altın bugün resmen alev aldı. Bu rakamları gören yerinde duramayacak! Gram altın ne kadar oldu? 21 Ocak 2023 canlı altın fiyatları.

5 soruda iş yerinde KDV indirimi 2018!

İş yerlerinde KDV indirimi başladı. İş yerinde KDV oranını düşüren Bakanlar Kurulu Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Samsat depreminde hasar gören binalar yerinde dönüşecek!

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde pazartesi gecesi meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde geçen yılki depremde hasar gören neredeyse bütün binaların yıkımı yapıldı. 

İzmir Büyükşehir, kamulaştırmalar için 35 milyon TL harcadı!

Tarihi yapıların restorasyonu için 55 milyon lira, arkeolojik kazıların önünü açan kamulaştırmalar için de 35 milyon lira harcayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7 ören yerinde devam eden arkeolojik kazılara da yaklaşık 8.5 milyon TL destek verdi.

Manisa Ayazören'in altyapısı yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ve Kula Belediyesi işbirliği içerisinde yapılan Ayazören Mahallesi’ndeki kanalizasyon altyapı yenileme çalışmalarını, Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay yerinde inceledi.

Turizm Bakanlığı 376 müze ve ören yerini 5 yıllığına kiraya veriyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 376 müze ve ören yerinin gişelerini 5 yıllığına kiralıyor. Tahmini bedeli 1.2 milyar TL. İkinci bir ihaleyle de 181 müze ve ören yerinde bulunan satış ve ticari alanlar ile 5 geleneksel el sanatları (GES) mağazası 10 yıllığına kiraya verilecek.

Yüksekova'da 400 iş yerinde hasar tespiti yapıldı!

Yüksekova'da terör saldırıları nedeniyle zarar gören iş yerlerindeki hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bölgede şu ana kadar yaklaşık 400 iş yerinde hasar tespiti yapıldı.

Ani Ören Yerinde kazı çalışmaları başladı mı Haberi

Ani Ören Yerinde kazı çalışmaları başladı mı


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kafkaslar'dan Anadolu'ya ilk giriş kapısı olan Ani Ören Yeri'nde restorasyon ve kazı çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve aynı zamanda önemli  bir ticaret merkezi de olan Ani, sahip olduğu zenginliklerle turizme kazandırılıyor. 


Bakanlar Kurulu kararıyla yürütülen 160 kazı çalışması ve 200'e yakın bilimsel ve kurtarma amaçlı yapılan kazı çalışmasına 27 milyon lira destek ayıran Bakanlık, üniversitelerin eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle kazı çalışmalarının ödeneklerini de il kültür turizm ve müze müdürlüklerine gönderdi.


Bu çerçevede 2012'den beri çalışmaların sürdürüldüğü Ani Ören Yeri'nde 2014'te de Kars Müzesi başkanlığında, Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fahriye Bayramın'ın bilimsel başkanlığında çalışmalar gerçekleştiriliyor. Kısa süre önce başlayan çalışmaların ağustos ayı sonuna...