27 / 04 / 2024

Samsat depreminde hasar gören binalar yerinde dönüşecek!

Samsat depreminde hasar gören binalar yerinde dönüşecek!

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde pazartesi gecesi meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde geçen yılki depremde hasar gören neredeyse bütün binaların yıkımı yapıldı. 



Pazartesi gecesi depremin vurduğu Samsat ilçesi, Atatürk Barajı’ndan dolayı 29 yıl önce bulunduğu yerden 5 kilometre uzaklığa taşınmıştı. Aktif fay hattı üzerine kurulan yeni Samsat, 2017’nin Mart ayında 5.5 büyüklüğündeki depremde büyük hasar gördü. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre 1988 yılında halka dağıtılan konutların yüzde 78’i oturulamaz hale geldi. Deprem sonrasında halkın büyük bir kısmı hayatına bir süre çadırda devam etti. 

Ardından depremzedeler için şehrin mahallelerine konteynerler kuruldu. Halk konteynırlarda yaşamına devam ederken Samsat’ın şehrin 5 kilometre mesafedeki sahabe Safvan Bin Muattal’ın türbesinin yanına bir daha taşınması gündeme geldi. 


YERİNDE DÖNÜŞECEK

Yılbaşında yeni evlerin yapılması için Adıyaman Valiliği, AFAD ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda Samsat şehir merkezinde 403 adet yeni konut yapılması kararı alındı.


Geri Dön