03 / 05 / 2024

Ani şehri

Ani şehri

Türkiye Ermenistan sınırında ve yerin yedi kat altında bulunan Ani şehrinin ören yerleri ilk defa uygulanacak imar planı ve çevre düzenlemesi ile turizme kazandırılacak...

Ani Antik Kenti'nin dünya mirası listesine kabul çalışmaları başladı!

Ani Antik Kenti "dünya mirası" olma yolunda - Binlerce yıllık geçmişe sahip Ani Antik Kenti'nin UNESCO tarafından dünya mirası kabul edilmesi için çalışma başlatıldı .

Ani Antik Kenti dünya mirası olacak mı?

Ani Antik Kenti'nin UNESCO tarafından dünya mirası kabul edilmesi için çalışma başlatıldı.Kars Kültür ve Turizm Müdürü Doğanay:"Ani Antik Kenti'nin Türkiye’deki 16'ncı dünya mirası olarak, kalıcı listede yerini almasını bekliyoruz"

Kars Ani Harabeleri'nde kazı çalışmasına başlandı!

Birçok medeniyete ev salipliği yapan, 85 hektarlık alandaki Ani Harabeleri'nde, Bakanlar Kurulu kararıyla Pamukkale Üniversitesinden Prof. Dr. Fahriye Bayram başkanlığındaki ekip tarafından kazı çalışması başlatıldı.

S&P: Seçim sonuçlarının kredi notuna ani etkisi yok!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), genel seçim sonucunun Türkiye’nin kredi derecelendirmesine ani bir etkisinin bulunmadığını bildirdi.

Doğu Karadeniz'e Arap şehri kurulacak!

Doğu Karadeniz'in merkezi Trabzon'a, Dubai merkezli Armada Grup tarafından Arap şehri kurulacak. Çalışmalar için şirket yetkilileri Trabzon'a gelip temaslarda bulunmaya başladı.

Trabzon'da mini Arap şehri kurulacak!

Armada Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muhammet Raıf Hakmi Trabzon'da bir Arap şehri kurmak istediklerini belirterek, hem potansiyeli hem kamu desteğini görmek için geldiklerini söyledi.

Keten Grup, şehri dinle sloganıyla yeni kurumsal kimliğini belirledi!

İstanbul'da 38 yıldır inşaattan bina yönetimine, emlak yatırımından otopark hizmetlerine kadar hizmet veren Keten Grup, "şehri dinle" sloganıyla yeni kurumsal kimliğini belirledi.

İstanbul dünyanın en çok gelişen şehri oldu!

Gayrimenkul konusunda finansal ve profesyonel hizmetler sunan JLL tarafından gerçekleştirilen "The Business of Cities 2015" araştırmasına göre İstanbul, 2010 yılından bu yana kaydettiği performans ile dünyada en çok gelişen şehri oldu.

Konaklar Şehri Kütahya Çalıştayı bugün gerçekleştirildi!

Kütahya Beylerbeyi Derneği'nin Halk Bankası sponsorluğunda organize edeceği yeni projesi olan 'Konaklar Şehri Kütahya Çalıştayı'nın bugün Yeni Belediye Kültür Sarayı'nda gerçekleştirileceği bildirildi. Tüm kütahyalılar davetliydi.

1. Uluslararası Çocuk Şehri Kongresi 11-12 Nisan'da!

1. Uluslararası Çocuk Şehri Kongresi, 11-12 Nisan'da Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından Harbiye Askeri Müzesi'nde gerçekleştirilecek. Kongrede belediyelerin çocuk ve kent ilişkisini sergileyecekleri stantlar düzenlenecek.

Nevşehir yeraltı şehri National Geographic'te haber oldu!

Nevşehir Kalesi'nin altından çıkan yer altı şehri National Geographic'te haber oldu. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında taşınan evlerin altından çıkan yer altı şehri dünya gündemine oturdu.

Kral Abdullah Ekonomik Şehri'nin maliyeti 100 milyar dolar!

Suudi Arabistan, çölün ortasına Washington DC’den büyük bir kent kuracak. 20 yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen ‘Kral Abdullah Ekonomik Şehri’ 100 milyar dolara mal olacak.

Mazı köyündeki yeraltı şehri turizme kazandırılıyor!

Restorasyonu ve çevre düzenlemesi tamamlanan Mazı köyündeki yer altı şehrinin 3 katı ziyarete açılacak. Nevşehir'deki diğer yer altı şehirlerinden farklı olarak Mazı Yer Altı Şehri'nde banyo bulunuyor.

Ani şehri Haberi

Ani şehri

Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, yerin yedi kat altında bulunan Ani harabelerinde yapılacak çalışmalarla, ören yerinin geleceğe ışık olacağını belirterek, Türkiye-Ermenistan sınırındaki bu medeniyetler şehri için, Deniz İpek Yolu bulununca önemini biraz kaybeden Ani harabelerinde yapılan kazı çalışmalar sonucu bulunan tarihi eserlerin Müze Müdürlüğü bünyesine alınacağını söyledi.


Doğanay, Ani harabelerinde 2013 yılında en büyük kazı çalışmasının yapılmasının planlandığını belirterek, Pamukkale Üniversitesi'nden öğretim görevlilerinin kazı başkanlığına talip olduklarını ve bunun için bakanlıklarıyla görüştüklerini ve ören yeri için 2 uygulama, 3 proje çalışması bulunduğuna da dikkat çekti.


Doğanay, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın başvurusuyla Ani ören yerinin Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aday olduğunu da sözlerine...