05 / 05 / 2024

Ani Tarihi Kenti UNESCO için hazırlanıyor

Ani Tarihi Kenti UNESCO için hazırlanıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ermeni hükümdarlarına başkentlik yapan Ani Tarihi Kenti'nin, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Miras Listesi'ne girebilmesi için yürüttüğü çalışmaları hızlandırdı...

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

Venedik'e tatil planı yapanlara önemli uyarı! Rezervasyon yaptırılacak giriş ücreti ödenecek

İtalya'nın kanallarıyla ünlü tarihi kenti Venedik, bu yaz itibarıyla turistleri rezervasyonla kabul etmeye hazırlanıyor. Şehiri gezmek isteyenler ayrıca giriş için belediyeye giriş parası vermek zorunda kalacak. İşte ayrntılar..

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta patlayan tahıl silosuna tarihi statü

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta liman bölgesinde iki yıl önce meydana gelen patlamada, ülkenin buğday stoklamak için kullandığı ana silo yerlebir oldu. 120 bin tonluk kapasiteye sahip silo binasına aradan geçen sürenin ardından tarihi statü verildi.

İstanbul'daki şehir hastaneleri ne zaman açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hayalim" dediği şehir hastanelerinin yapımı devam ediyor. İstanbul'da şehir hastaneleri projesi kapsamında açılacak olan hastaneler tarihi kenti dünyanın sağlık başkenti yapacak. Hastanelerin açılmasıyla İstanbul'da yatak kapasitesi 50 bine ulaşacak.

Antalya'ya Doğa Tarihi Müzesi inşa edilecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Müzeler Kenti Antalya’ hedefi doğrultusunda kente Doğa Tarihi Müzesi inşa edecek.

Agora Antik Kenti'nde restorasyon başladı!

İzmir'de yer alan tarihi Kemeraltı Çarşısı'na ismini veren Agora Antik Kenti içinde bulunan kemerlere iskeleler kuruldu, restorasyon çalışması başlatıldı.

Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme Projesi tanıtıldı!

Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi tarafından çeşitli turistik ve tarihi alanların gün yüzüne çıkarılması amacıyla hazırlanan projeler sayesinde Konuralp Antik Kenti gelecek nesillerin kültür mirası haline gelecek.

Giresun Tirebolu’daki tarihi evler çöküyor!

Tarih ve kültür kenti Giresun Tirebolu’da büyük bölümü Yeniköy Mahallesi’nde bulunan tarihi evler ilgisizlik yüzünden çürümeye yüz tuttu.

Mersin Soli Pompeipolis Antik Kenti’nde restorasyon çalışmaları bitti!

Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde, tarihi M.Ö. 300 yılına uzanan Soli Pompeipolis Antik Kenti’nde 2016 kazı ve restorasyon çalışmaları sona erdi.

Kastamonu Pompeiopolis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi Zımbıllı Tepe mevkisinde, tarihi Paflagonya bölgesinin başkenti Pompeiopolis Antik Kenti'nde 2016 yılı kazı çalışmaları başladı.

Londra'nın tarihi yapısı Admiralty Arch satılıyor!

İngiltere'nin başkenti Londra'nın tarihi önemli yüksek binalarından biri 150 milyon sterlin (600 milyon TL) fiyatla satışa çıktı.

Gaziantep'teki tarihi bina restore edildi!

UNESCO tarafından Gastronomi Kenti ilan edilen Gaziantep’te tarihi taş binada kebap ve lahmacun salonu hizmete açıldı. Eyüp Tavas, Gastronomi Kenti olan Gaziantep’in mutfağına katkılar sunacaklarını söyledi.

Safranbolu'daki 75 tarihi konak restore edilecek!

UNESCO tarafından dünyanın en iyi korunan ilk 20 kenti arasında gösterilen, 3 bin yıllık geçmişe sahip Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, tarihi 75 konağın yanı sıra 47 çeşmenin onarımına başlanacak.

Ani Tarihi Kenti UNESCO için hazırlanıyor Haberi

Ani Tarihi Kenti UNESCO için hazırlanıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ermeni hükümdarlarına başkentlik yapan Ani Tarihi Kenti'nin, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Miras Listesi'ne girebilmesi için yürüttüğü çalışmaları hızlandırdı.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bakanlığın çalışmaları sonucunda, "1001 Kilise" ve "40 Kapılı Şehir" olarak adlandırılan Ani Tarihi Kenti'nin, 2012'de UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne alındığı hatırlatıldı.


Şimdi ise tarihi kentin 2016'da asıl listeye girerek insanlık mirasında hak ettiği yeri bulmasının hedeflendiği kaydedilen açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in Anadolu'daki bütün kültürlerin korunması ve insanlık mirasına armağan edilmesinde kararlı olduğu da bildirildi.


Tarih öncesi dönemlerden itibaren birçok kültüre ev sahipliği yapan ve İpek Yolu'nun Kafkaslardan Anadolu'ya ilk giriş noktasında kurulan Ani'de, Bakanlık kontrolünde yürütülen kazı, restorasyon ve çevre düzenleme faaliyetlerinin hızlı şekilde devam ettiği belirtildi.


Açıklamada...