07 / 05 / 2024

Anıtkabir park alanı

Anıtkabir park alanı

Genelkurmay Başkanlığından, Anıtkabir Bakım Onarım Restorasyon Kurulu'nun olağanüstü toplanarak Anıtkabir'deki portatif oyun alanının kaldırılmasına oy birliğiyle karar verdiği belirtildi.

Antalya'da milli park alanına beş yıldızlı otel yapma talebi! Bakanlığa resmen başvuru yapıldı!

Erkan Güral’ın şirketi NG Kütahya Seramik Porselen Turizm Anonim Şirketi,  Antalya’da “milli park alanı”nda beş yıldızlı otel işletmek için Bakanlığa başvuruda bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki macera parkı 15 yıllığına kiraya verilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde bulunan Macera Parkı Alanı Yap – İşlet modeli kapsamında 15 yıllığına kiraya verilecek.

İstanbul Çekmeköy'de son dakika imar değişikliği! Park alanı yapılaşmaya açıldı: Konut yapılacak!

İBB Meclisi'nin haziran ayı oturumlarında, Çekmeköy Ömerli Mahallesi'nde dikkatleri çeken bir plan değişikliği yapıldı. Buna göre park alanı yapılaşmaya açıldı.

Park alanının imara açılmaması için mücadele veren Kıymet Teyze hayaline kavuştu!

Edirne'de 7 sene önce park alanının imara açılmaması için kepçe önünde eylem yapan Kıymet Teyze'nin hayalleri gerçek oldu. 

Alper Taşdelen'den Anıtkabir'in etrafının imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Anıtkabir ile Maltepe Camii arasında yer alan Hürriyet İlkokulu'na bitişik parselin imar değişikliğinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan önceki yönetimce gerçekleştirildiğini belirtti.

Anıtkabir’in etrafı imara açılmayacak!

Çankaya Gençlik Caddesi’ndeki bir parselle ilgili Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi ve Çankaya Belediye Meclisi’nde verilen kat yüksekliği kararı, kamuoyunda ‘Anıtkabir’in etrafında kat yüksekliği oluyor, imara açılıyor’ ifadelerine neden oldu.

Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanı yapılmasına itiraz!

Anıtkabir ile Maltepe Cami arasında yer alan Hürriyet İlkokulu'na bitişik parselin imarı değiştirildi. Çankaya Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin onayladığı imar değişikliği ile arsa ticaret alanı yapıldı. Komisyon raporlarında binanın kot hariç 7 kat yükseklik olacağı söylendi. 

ABB'den Anıtkabir çevresinin inşaata açıldığı iddialarına yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son günlerde bazı basın organlarında yer alan Anıtkabir çevresinin 10 katlı inşaata açıldığına dair çıkan haberler üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Ankara'da Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanına dönüştürülmesine tepki!

Ankara'da Anıtkabir'in hemen yakınındaki Hürriyet İlkokulu içindeki bir parsel ticaret alanına dönüştürüldü. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi.

Kumluca’da park alanına yapılan kaçak ev yıkılıyor!

Antalya Kumluca’da park alanına kaçak olarak inşa edilen ev yıkılacak. Evde yaşayan kiracı Şahin Erbay: “Hurdacılık yaptığım ve zihinsel engelli 4 çocuğum olduğu için kimse ev vermiyor, çaresizim.” dedi.

Anıtkabir'in imar planı değişikliğinde yeni karar!

Ankara Barosu'nun 'Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği'ne ilişkin açtığı davayı Ankara 4. İdare Mahkemesi reddetmişti. Baronun yaptığı istinaf başvurusu 5. İdari Dava Dairesi tarafından karara bağlandı...

Çekmeköy Hamidiye'de park alanının imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy İlçesi, Hamidiye Mahallesi, 4017 parselin bitişiğinde yer alan park alanının bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda...

Salda Gölü Tabiat Parkı alanı 570 dekara çıkarıldı!

Burdur Yeşilova'daki beyaz kumsalı ve turkuaz suyunun güzelliğiyle "Türkiye'nin Maldivleri" olarak bilinen Salda Gölü çevresinde bulunan Salda Gölü Tabiat Parkı alanının genişletildiği belirtildi.

Anıtkabir park alanı Haberi

Anıtkabir park alanı

Genelkurmay Başkanlığı, Anıtkabir Bakım Onarım Restorasyon Kurulu'nun olağanüstü toplanarak Anıtkabir'deki portatif oyun alanının kaldırılmasına oy birliğiyle karar verdi.


CHP'liler ve Mimarlar Odası tarafından karalama kampanyasıyla karşılanan Anıtkabir'e kurulan çocuk parkı geçtiğimiz günlerde CHP'li bir grup tarafından sökülmüştü.


Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle:


Dünyada çocuklara bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan yegâne devlet adamı Ulu Önder ve Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür.

Anıtkabir'e gelen ziyaretçilerin yoğun talepleri üzerine, Atatürk'ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir içerisinde bulunan Dinlenme-2 kafeteryanın yanına, ANIT bloğuna zarar vermeyeceği değerlendirilerek 23 Nisan 2016 tarihinde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 96'ncı Yıl Dönümünde bayram hediyesi olarak çocuk ziyaretçilere hitaben bir adet portatif küçük oyun alanı yapılmıştır.


Anıtkabir'e oyun alanı yapıldıktan sonra çocuk ziyaretçilere Atatürk'ü sevdirmenin yanı sıra ANITKABİR'i...