07 / 05 / 2024

Ankapark belediyenin mi

Ankapark belediyenin mi

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ‘Çinliler, Katarlılar istiyor, senede 10 milyon turist gelecek' diye inşa ettirdiği oyun parkı Ankapark'ın sonu iyi bitmedi. 

1933'te Kapalıçarşı tamir tartışması! Bu Belediyenin görevi mi, yoksa dükkan sahiplerinin mi?

1933 yılında şehir meclisindeki münakaşalardan biri de Kapalıçarşı tamir tartışması olmuş. Kapalıçarşı'nın tamir edilmesi, Belediyenin işi mi yoksa dükkan sahiplerini mi? 

Ankapark'ın tahliyesine ilişkin tedbir kaldırılmadı!

Mahkeme, Ankapark işletmecisinin, belediyenin sözleşme fesih kararına karşı durduğu davayı reddetti, fakat tesisin tahliyesiyle ilgili tedbiri kaldırmadı...

Ankapark'ın yerine yeni bir proje yapılacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir dönemin sembolü, aynı zamanda sonu olan, eski Başkan Melih Gökçek'le özdeşleşmiş, "sembol" yatırımlardan olan Ankapark'a ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavaş, "Orayı kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.

Ankapark, ECS Stil Tekstil’e mi devredildi?

Ankara’da kulislerde, GBM Ticaret AŞ-Çelik ortaklığının, Ankapark'ın işletmesini, Bursa merkezli ECS Stil Tekstil’e devrettiği konuşuluyor...

Ankapark battı mı?

Ankara’da AOÇ arazisi üzerine inşa edilen Ankapark açıldıktan 6 ay sonra battı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Belediyenin 30 yıllık yardım parası gitti” dedi.

Ankapark'ın giriş kapısına 19 milyon TL mi harcandı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 2 milyar lira harcanarak AOÇ arazisine yaptırılan Ankapark'ın giriş kapısına, 19 milyon liraya harcandığı iddia edildi...

Ankapark projesi iptal edildi mi?

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Danıştay 14. Dairesi'nin aldığı Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı'na ilişkin iptal kararının planla ilgisi olmadığını ve Ankapark'ta çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Ankapark iptal mi edildi?

Danıştay 14. Dairesi, ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan "Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı"na ilişkin iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Boş binalar için çöp vergisi ödenir mi?

Belediyenin mücavir alan sınırları içinde bulunan ve katı atık toplama hizmetinden yararlanan konut ve iş yeri sahiplerinden alınan vergiye çöp vergisi deniyor. Peki, boş binalar için çöp vergisi ödenir mi?

Ankapark 2015 sonuna yetişecek mi?

İnşaat çalışmaları son sürat devam eden Anka Park projesi tamamlandığında Başkent Ankara, sadece Türkiye’nin değil Ortadoğu’nun da en büyük hayvanat bahçesine sahip olacak. İşte Ankara Ankapark'tan son fotoğraflar...

Melih Gökçek'ten flaş Ankapark açıklamaları!

Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin Ankapark kararı ne olacak? Ankapark imar planları değişecek mi? Atatürk'ün AOÇ vasiyeti ne? Ankapark için Deniz Baykal ve CHP ile anlaşma sağlanmış mıydı? Ankapark, Disneyland'dan büyük mü? Melih Gökçek açıklıyor!

Ankapark’a giriş 50 TL mi olacak?

Mimarlar Odası, “Ankapark'ın Girişi 50TL olacakmış. Bir işçinin 1.5 günlük ücretine denk düşen bir giriş ücreti ile oraya halk değil, parası olan gider.”

Emlak vergisi hafta sonu ödenir mi?

Emlak vergisi mükellefleri, vergi borcunu taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödüyor. Vergi belediyenin e-belediye sistemini kullanması durumunda internet üzerinden de ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi hafta sonu ödenir mi?

Ankapark belediyenin mi Haberi

Ankapark belediyenin mi

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ‘Çinliler, Katarlılar istiyor, senede 10 milyon turisgelecek' diye inşa ettirdiği oyun parkı Ankapark'ın sonu iyi bitmedi. Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre; Ankara'nın yeni başkanı Mansur Yavaş'ın "801 milyon dolara mal oldu" açıklamasını yaptığı Ankapark şimdi şehrin ortasında çürüyor. Borçlar birikirken işletmeci şirketle belediye de mahkemelik oldu. 

Ankapark'ın inşaatı seneler sürdü ve yurt dışından Dinozor heykelleri dahil oyuncaklar getirildi ve monte ettirildi. Hayaller ‘Disneyland’ olarak kuruldu ancak sonuç demir yığını haline geldi. Ankapark, resmi olarak 20 Mart 201 tarihinde açıldı ve 8 ay ardından kapandı. Hiç taleple karşılaşılmadı. İşletmeci firma bile zor bulundu ve 6 defa ihale gerçekleştirildi. Müşteri olmayında firma elektrik parasını bile ödeyemedi. Aylarca maaşlarını alamayan işçiler parka gelen hacizler ve elektriklerin kesintisinden...