05 / 05 / 2024

Ankapark durdurma

Ankapark durdurma

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) hayvanat bahçesi yenileme alanına ait, Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve meslek odalarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na açtığı davada 18. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Ankapark'a durdurma geldi!

Ankapark'a durdurma geldi. Danıştay 14. Dairesi, Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde yer alan hayvanat bahçesinin ANKAPARK'a dönüştürülmesinde kamu yararı bulunmadığı gerekçesiyle Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurdu.

Ankapark'taki durdurma kararı yargıya taşındı!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden yapılan açıklamaya göre, Atatürk Orman Çiftliği arazisine mahkeme kararlarına rağmen yapılan Ankapark'ta Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin ve Danıştay 14. Dairenin verdiği yürütmenin durdurulması kararı yargıya taşındı.

Bodrum Geriş RES'in inşaat iznine yürütmeyi durdurma kararı!

MUĞLA 2'inci İdare Mahkemesi, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yapılması planlanan Geriş Rüzgar Enerji Santrali (RES) inşaat çalışmaları için verilen bakanlık izni hakkında 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi.

Danıştay'dan 6 ilde Yeşil Yol Projesi için yürütmeyi durdurma kararı!

Danıştay, Tema Vakfı tarafından 'Yeşil Yol Projesi'ni de kapsayan Karadeniz Bölgesi’ndeki 6 ilin 'Çevre Düzeni Planı' için açılan davada 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi.

Ankapark ne zaman açılacak?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Ankapark'ın 2016 yılı Ağustos ayı sonunda açılmasını planlıyoruz" açıklamasında bulundu. İtalya, Güney Kore ve Hollanda Büyükelçileri, Gökçek'i ziyaret etti.

Bursa kentsel dönüşümünde emsal artışına durdurma kararı!

Bursa 3. İdare Mahkemesi, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 50'den fazla imar planına ilave ettiği, "Kentsel dönüşüm yapılması halinde 0.50'ye kadar emsal artışı yapılabilir" plan notu hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Ankapark’a 365 milyon TL harcanacak!

Başkent’te, Büyükşehir ve 25 ilçenin 2016 yılı için belirledikleri bütçeleri, Meclis’te görüşülmeye başlandı. Yeni yılda Ankapark’a toplam 365 milyon TL harcanması öngörülüyor. İşte bütçenin ayrıntıları...

Mimarlar, Ankapark için bir dava daha açtı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği(AOÇ) içinde yer alan Ankapark için bir dava daha açtı.Candan, Bakanlığı’ın, daha önce yürütmenin durdurulması kararı verilen alanla ilgili yeniden plan değişikliği yaptığını belirtti.

Mimarlardan Ankapark'a 64’üncü dava!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) içindeki Ankapark için bir dava daha açtı. Şube Başkanı Candan, "AOÇ alanları için 64’üncü davamızı açtık” dedi.

Ankapark'tan son kareler!

Yüzde 65'lik bölümünün tamamlandığı Ankapark Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Orman Çiftliği'nde hayata geçiriliyor. 1.000 kişinin çalıştığı Anka Park 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerine yayılıyor.

Antalya Kaputaş Plajı'ndaki inşaata durdurma kararı verildi!

ANTALYA'nın dünyaca ünlü plajı Kaputaş'ta, Kaş Belediyesi'nin büfe ruhsatıyla iş makinelerini sokarak inşaatına başladığı restoran, kafe, duş ve soyunma kabinleri ile tuvalet gibi yapılara yönelik açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Ankapark'ın yüzde 65'i tamamlandı!

Amerika'dan Çin'e dünyanın dört bir yanındaki temaparkların en büyüğü olan Ankapark'ta bin kişilik bir ekiple çalışmalar devam ediyor. Parkın yüzde 65'lik bölümü tamamlandı.

Ankapark'ta çalışmalar devam ediyor!

Amerika'dan Çin'e dünyanın dört bir yanındaki temaparkların en büyüğü olan Ankapark'ta bin kişilik bir ekiple çalışmalar devam ediyor. Parkın yüzde 65'lik bölümü tamamlandı.

Ankapark ne zaman açılacak?

ANKARA Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazi üzerinde inşaa edilen ve planı mahkeme tarafından iptal edilen Ankapark'ın açılışı muammaya dönüştü. Başkan Melih Gökçek, sosyal medya hesabından Ankapark'ın 'gelecek yıl bu zamanlar' açılacağını yazdı.

Ankapark durdurma Haberi

Ankapark durdurma


 Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaptığı açıklamada, bu kararın AOÇ’de verilen mücadelede haklılığın hukuksal göstergesi olduğunu belirtti. Candan, mahkemenin verdiği kararda; “Atatürk Orman Çiftliği arazileri üzerinde yapılaşma yapılamaz” hükmüne karşın, Dava konusu alanda ücretli giriş yapılarak kullanılacak Ankapark gibi ticari tesis öngörüldüğü, alanın mutlak tarım alanı olduğu yaklaşımıyla yürütmenin durdurulduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediyesi şimdi Ankapark’ta harcadığını ifade ettiği 800 milyonun hesabını nasıl vereceğini düşünsün” dedi. Candan şöyle devam etti:


Akıl dışı uygulama

“Atatürk Orman Çiftliği arazilerinde, Kaçak Saray da dahil Ankapark, yollar hepsi yasadışı duruma geldi. Oraya bir çivi bile çakılmaması gerekirken, Kaçak Saray’la bağrına beton hançer, Ankapark ile metal yığını çakıldı. Bu süreçte biz odalar olarak, bu alanda neden yapılmaması gerektiğini, tarım arazisi olduğunu, Atatürk’ün şartlı bağış...