29 / 04 / 2024

Ankapark Emitt

Ankapark Emitt

Ankara Büyükşehir Belediyesi projesi ANKAPARK, İstanbul’daki EMİTT fuarında ilk günden yoğun ilgi çekti. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankapark maketini inceleyerek bilgi aldı.

Ankapark'ın yerine yeni bir proje yapılacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir dönemin sembolü, aynı zamanda sonu olan, eski Başkan Melih Gökçek'le özdeşleşmiş, "sembol" yatırımlardan olan Ankapark'a ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavaş, "Orayı kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.

Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi!

Başkent Ankara’nın kentsel dönüşüm sorunlarının masaya yatırıldığı TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi gündeme geldi.

Ankara Büyükşehir'den Ankapark için 3.8 milyon TL bütçe!

ABB, ASKİ ve EGO’nun 2021 bütçelerinin toplamı 13 milyar 345 milyon TL olarak belirlendi. ABB’nin bütçesinde şu anda kapalı olan Ankapark’a 4 ayrı kalemde 3 milyon 850 bin TL bütçe ayrıldı. 

Ankapark kamulaştı! Sembol yatırım artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin!

Ankapark, sonunda kamulaştı. Yükümlülüklerini yerine getiremeyen işletmeci şirkete tanınan yasal süre tamamlandı. Batık haldeki 750 milyon dolarlık tematik eğlence merkezi Ankapark, içindeki kırık dökük oyuncaklarla artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin malı.

Ankapark’ta sona gelindi! 30 gün içinde tahliye edilecek!

750 milyon dolar harcanan ve demir yığınına dönen Ankapark için vakit doldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2018'de işletmesi özel bir şirkete tahsis edilen Ankapark’ın 30 gün içerisinde tahliye edilmesini istendi.

Ankapark'ın elektrik alım sözleşmesi iptal edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) eski başkanı Melih Gökçek döneminde 750 milyon dolar harcanan Ankapark'ta yeni bir gelişme daha yaşandı...

Ankapark’ın kiracıları kiralarını ödemiyor!

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Melih Gökçek’in 750 milyon dolarlık çılgın projesi Ankapark’ta bulunan makinaların bozulmaya yüz tuttuğundan bahsetti. Yavaş, işletmecinin tesisin açılışından bu zamana kadar hiç kira ödemesi yapmadığını söyledi.

Nevzat Ceylan: AnkaPark en kısa sürede açılmalı!

AnkaPark’ın en kısa süre içerisinde faaliyete geçmesi gerektiğinden bahseden AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, “1,3 milyon metrekare alan üzerine kuru olan ve 12 farklı tematik bölümden meydana gelen parkta 2 bin 117 eğlence ünitesi bulunuyor.

Melih Gökçek için suç duyurusu: Ankapark zararı tazmin edilsin!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kapatılan Ankara Ankapark'ın maliyetine ilişkin bir açıklama yapan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Melih Gökçek: Ankapark dünyanın en ucuza mal olan parkı!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankapark’ı Disneyland ile kıyaslayarak, dünyanın en ucuza mal olan parkı olduğunu belirtti...

Ankapark'ın elektriği kesilecek!

Borcunu ödemediği için elektriği kesilen Wonderland Eurasia’da ya da yaygın olarak bilinen ismiyle Ankapark’a ikinci şok! Başkent Elektrik, eğlence parkının işleten şirkete bir yazı göndererek, birikmiş elektrik borcunu ödememesi durumunda abonelik sözleşmesinin iptal edileceğini belirtti...

Ankapark'a verilen süre doluyor: Ankara Büyükşehir Belediyesi el koyabilir!

Milyarlarca TL harcanarak yapılan Ankapark'ın kapısına kilit vurulmuştu. Mansur Yavaş, Ankapark'la ilgili konuştu. Yavaş, "Geçen ayın sonuna kadar işletme bedelini ödemeyince sözleşme gereği bir ay mühlet verildi. Yükümlülüklerini yerine getirmezse, Belediye olarak el koyacağız" dedi...

Kapısına kilit vurulan Ankapark'a yeni işletmeci!

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in “En büyük hayalim” diye tanıttığı Wonderland Eurasia (Ankapark) Bursa merkezli ECS Stil Tekstil firmasına devredildi.

Ankapark Emitt Haberi

Ankapark Emitt

Dev Ankapark maketiyle 19. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMİTT) yer alan Büyükşehir Belediyesi’nin standı, ziyaretçilerin yanı sıra üst düzey bürokrat ve yöneticilerin de uğrak yeri oldu.


Standın ilk gün ziyaretçileri yer alan İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankapark maketini inceleyerek, yetkililerden bilgiler aldılar.



Dünyanın dört bir tarafından ülke ve şehirlerin katıldığı, bölgelerin turistik ve tarihi değerlerinin tanıtıldığı, yapılan çalışmalarının anlatıldığı fuarda; Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Valiliği, Ankara Ticaret Odası, Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Beypazarı, Kızılacahamam, Kalecik, Keçiören, Altındağ, Nallıhan ve Haymana ilçe belediyeleri dev bir standa Ankara’yı temsil ediyor.


Fuarda Ankara rüzgarı estiren ve Başkent’e özgü figürlerle bezenen dev stanttaki Ankapark maketi, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü....