21 / 05 / 2024

ankapark kiralanacak mı

ankapark kiralanacak mı

Ankara Büyükşehir Belediyesi uhdesinde bulunan Ankapark'ın işletmeye verilmesi işi ihalesi 14 Haziran 2018 tarihinde yapılacak.

Arsa mirasçılarına talih kuşu kondu! İşlenmeyen araziler artık kiralanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, annesinden ya da babasından miras kalanlara sevindiren haber geldi. Mirasçıların işlenmeyen arazileri artık kiralanacak.

Ankapark baharda ücretsiz olarak açılıyor!

801 milyon dolarlık maliyetiyle dikkat çeken ve 3,5 senelik hukuk mücadelesinden sonra mahkeme kararıyla Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilen Ankapark’ın yeniden hizmete açılması için elektrik hattı döşeme ve havuz yenileme çalışmaları yapılıyor. 

İşlenmeyen tarım arazileri kiralanacak! İlk kiralama 2025'te!

Tarım arazilerinin verimli kullanılması için atıl haldeki toprakların kiralaması yapılacak. Böylece hem arazi sahibi hem de tüketici kazanacak.

Ankapark'ta flaş gelişme! Yeniden açılması için 300 milyon lira gerekiyor! Ankapark açılacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kasım Ayı Meclis Toplantısı 15’inci birleşiminde ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

O ilde Haziye ait 17 adet arsa satılacak! 14 tarla kiralanacak! Sakın kaçırmayın!

Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Osmaniye ili, Merkez ilçesinde Haziye ait 17 adet arsa satılacak. 14 tarla kiralanacak! İşte ayrıntılar...

Ankapark davası sonuçlandı! Büyükşehir Belediyesi’ne devrediliyor!

Ankara'da yer alan Ankapark ile ilgili bir son dakika gelişmesine göre, Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içerisinde yer alan ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin de kaldırılmasına hükmetti.

Ankapark'ın yerine yeni bir proje yapılacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir dönemin sembolü, aynı zamanda sonu olan, eski Başkan Melih Gökçek'le özdeşleşmiş, "sembol" yatırımlardan olan Ankapark'a ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavaş, "Orayı kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.

Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi!

Başkent Ankara’nın kentsel dönüşüm sorunlarının masaya yatırıldığı TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi gündeme geldi.

Ankapark kamulaştı! Sembol yatırım artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin!

Ankapark, sonunda kamulaştı. Yükümlülüklerini yerine getiremeyen işletmeci şirkete tanınan yasal süre tamamlandı. Batık haldeki 750 milyon dolarlık tematik eğlence merkezi Ankapark, içindeki kırık dökük oyuncaklarla artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin malı.

Hazineye ait tarım arazileri çiftçilere kiralanacak!

Çiftçilerin tarımsal faaliyette bulunmalarını imkan vermek amacıyla, nüfusa kayıtlı oldukları veya ikamet ettikleri köy ve mahallelerde bulunan hazineye ait tarım arazileri 10 sene süreyle kiraya verilecek.

Ankapark'ın elektrik alım sözleşmesi iptal edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) eski başkanı Melih Gökçek döneminde 750 milyon dolar harcanan Ankapark'ta yeni bir gelişme daha yaşandı...

Ankapark'a verilen süre doluyor: Ankara Büyükşehir Belediyesi el koyabilir!

Milyarlarca TL harcanarak yapılan Ankapark'ın kapısına kilit vurulmuştu. Mansur Yavaş, Ankapark'la ilgili konuştu. Yavaş, "Geçen ayın sonuna kadar işletme bedelini ödemeyince sözleşme gereği bir ay mühlet verildi. Yükümlülüklerini yerine getirmezse, Belediye olarak el koyacağız" dedi...

Mansur Yavaş'tan Ankapark açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Ankapark hakkında açıklamalarda bulundu. Mansur Yavaş;" Bu proje çalışmıyor. Bu proje gibi boşa giden milyonlarca lira var" dedi...

ankapark kiralanacak mı Haberi

ankapark kiralanacak mı

Ankara Büyükşehir Belediyesine 29 yıllığına tahsis edilen Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki Ankapark'ın işletme ihalesi 14 Haziran tarihinde yapılacak.

Yaklaşık 1,2 milyon metrekarelik Ankapark alanının işletilmesi için muhammen bedel 765 milyon 600 bin TL, geçici teminat da 22 milyon 968 bin TL olarak belirlendi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından:

5659 sayılı kanunun Ek:1 maddesindeki 1605/2018 tarihli değişiklikle 7144 sayılı Kanunun 3. Maddesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 29 yıl süreyle tahsis edilen; AOÇ arazisi sınırları içerisinde kalan muhammen bedeli, geçici teminatı belirlenmiş Ankapark alanının 2886 Sayılı Kanunun 36. Maddesi gereğince, Kapalı Zarf usulü ile işletmeye verilmesi işinin ihalesi yapılacaktır.

1 - İhale 14.06.2018 tarihinde Hipodrom Caddesi No: 5’deki Belediye Hizmet binasının 18.katında bulunan ENCÜMEN salonunda toplanacak Belediye ENCÜMENİ’nce yapılacaktır.

2 - İhale suretiyle işletmeye verilecek Ankapark'ın ihale şartnamesi,...