07 / 05 / 2024

Ankapark projesi bakanlar kurulu kararı

Ankapark projesi bakanlar kurulu kararı

Danıştay 14. Dairesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan "Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı"na ilişkin iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Ankapark’ın kiracıları kiralarını ödemiyor!

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Melih Gökçek’in 750 milyon dolarlık çılgın projesi Ankapark’ta bulunan makinaların bozulmaya yüz tuttuğundan bahsetti. Yavaş, işletmecinin tesisin açılışından bu zamana kadar hiç kira ödemesi yapmadığını söyledi.

Kıbrıs Sosyal Konut Projesi için arazi tahsis edildi!

Kıbrıs Bakanlar Kurulu toplantısında Sosyal Konut Projesi’ni hayata geçirmek için gerekli olan arazinin Sosyal Konut Birimi yönetimine verildiği açıklandı.

Ankapark, Ankara Hayvanat Bahçesi projesi ile ihaleye çıktı!

Ankapark, Ankara Hayvanat Bahçesi projesi ile aynı anda ihale ediliyor. İhale 6 Eylül 2018 tarihinde gerçekleşecek...

İzmit Cedit dönüşüm projesi için bin hak sahibi ile görüşüldü!

Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm çalışması yapılacak olan İzmit Cedit Mahallesi projesi için bine yakın hak sahibiyle görüşme yapıldı.

Antalya Boğaçay Projesi için imza atıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Boğaçayı Projesi’nin özel bakanlar kurulu kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığını ve resmi gazetede yayımlandığını açıklandı.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi 19 Temmuz'da görüşülecek!

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Bakanlar Toplantısı, 19 Temmuz'da gerçekleşecek. Toplantıda, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi görüşülecek.

Şehzadeler kentsel dönüşüm projesine onay!

ŞEHZADELER Belediyesi’nin uzun zamandır yürüttüğü Kentsel Dönüşüm projesi Bakanlar Kumlu’ndan onay aldı.

Ankapark projesine ilişkin 12 sorun mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Ankapark projesi çalışmalarına ve projeye ayrılan bütçeye ilişkin soru önergesi hazırladı. Sarıhan sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.

Manisa Şehzadeler'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Şehzadeler Belediyesinin uzun zamandır yürüttü Kentsel Dönüşüm projesi Bakanlar Kurulundan onay aldı.

Ankapark projesine 21.4 milyon TL daha yatırım yapılacak!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine inşa edilen Ankapark projesine 21.4 milyon TL daha yatırım yapılacak. Ankapark projesi için bu yıl yapılan 3 ihalede sözleşmeler imzalandı.

Ankapark EXPO'da!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Antalya’da bugün başlayan ve 6 ay boyunca açık olacak Antalya EXPO 2016’da, en büyük projesi olan ve yapımı devam eden Ankapark'ı, tüm dünyaya tanıtacak.

Ankapark EXPO yolcusu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 6 ay boyunca ziyaretçileri kabul edecek olan "Antalya EXPO 2016"ya katılıyor. Ankapark dinozorları ve oyuncaklarıyla, prestij projesi olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni temsil edecek.

Sur İnşa ve İhya Projesi kent sakinlerini rahatlattı!

Sur İnşa ve İhya Projesi, tarihi kentin sakinlerini rahatlattı. Tahliye olmayacağı taahhüdüyle esnafın umutları da canlandı. İlçenin 15 mahallesindeki toplam 368 adadaki 6 bin 300 parsel için Bakanlar Kurulu kararıyla, "Acele Kamulaştırma" kararı aldı.

Ankapark projesi bakanlar kurulu kararı Haberi

Ankapark projesi bakanlar kurulu kararı

Danıştay 14. Dairesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan "Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı"na ilişkin 30 Temmuz 2012 ve 24 Haziran 2013 günlü iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.


Dairenin kararlarında, TMMOB Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Çevre Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odasının, Bakanlar Kurulu kararının, 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a aykırı olduğu gerekçesiyle iptali için Başbakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına dava açtıkları bildirildi.


Kararlarda, mevcut hayvanat bahçesinin yaklaşık 29 hektar, "yenileme alanı" ilan edilen alanın ise 217 hektar olduğu belirtildi.


Bu alanın "metropoliten bir açık alan ve metropol içi tarımsal alan" niteliği taşıdığı ifade edilen...