28 / 04 / 2024

ankapark projesi durduruldu mu

ankapark projesi durduruldu mu

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Orman Çiftliği arazisine inşa ettiği Ankapark projesi için Danıştay "dur" dedi.

Ankapark projesine durdurma kararı!

Ankapark'a durdurma geldi. Danıştay 14. Dairesi, Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde yer alan hayvanat bahçesinin ANKAPARK'a dönüştürülmesinde kamu yararı bulunmadığı gerekçesiyle Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurdu.

Ankapark projesini Danıştay durdurdu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Ankapark projesine Danıştay'dan durdurma kararı çıktı. Peki Ankapark projesi neden durduruldu? Danıştay, Ankapark'ı hangi gerekçelerle durdurdu? İşte Ankapark tema park projesinin son durumu...

Zonguldak Rat TOKİ ikinci etap projesi durduruldu mu?

Zonguldak Baştarla Mahallesinde Rat ikinci etap TOKİ projesine ilişkin durduruldu iddialarına jet yanıt geldi. Peki, Zonguldak Rat Toki ikinci etap projesi iptal mi oldu, durduruldu mu? 

Ankapark’ın kiracıları kiralarını ödemiyor!

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Melih Gökçek’in 750 milyon dolarlık çılgın projesi Ankapark’ta bulunan makinaların bozulmaya yüz tuttuğundan bahsetti. Yavaş, işletmecinin tesisin açılışından bu zamana kadar hiç kira ödemesi yapmadığını söyledi.

'Esenler'in sosyal yaşam alanı projesi durduruldu' iddiası!

Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Nihat Karataş, yapımına başlanan sosyal yaşam alanı projesinin İBB tarafından durdurulduğunu iddia etti.

Kerkük'te koronavirüs nedeniyle 325 imar projesi durduruldu!

Kerkük'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle 325 imar projesinin durdurulduğu bildirildi.

Kayı İnşaat'ın Litvanya’daki iki projesi durduruldu!

Yurtdışında en fazla iş yapan Türk firmaları arasında olan Kayı İnşaat 'ın, ENR’nin listesinde geçtiğimiz yıl 167’nci sırada yer alan iki önemli projesinde ciddi sorunlar yaşadığı ifade edildi...

Derince Araptepe'deki dönüşüm projesi durduruldu!

Derince Belediyesi'nce ihalesi düzenlenen ve Derince Araptepe'de yapımına başlanan kentsel dönüşüm projesi izinsiz hafriyat çalışması yapıldığı nedeniyle Büyükşehir tarafından durduruldu.

ODTÜ Tüneli'ne yürütmeyi durdurma kararı!

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi yönetiminin Bilkent Şehir Hastanesi'ne ulaşımın sağlanması amacıyla 2017'de yapım protokolünü imzaladığı ODTÜ Tüneli Projesi durduruldu.

İzmir'de Çocuk Dünyası Projesi durduruldu!

Mayıs 2018’de Bornova Belediyesi tarafından temeli atılan yaklaşık 3.5 milyon lira harcanan 12.8 milyonluk ‘Çocuk Dünyası’ projesi durduruldu. Bornova Belediyesi Başkanı Mustafa İduğ, “Müteahhit firma çekildi, yeniden ihaleye çıkacağız” diye konuştu...

Kıyı kesimlerinde 12 konut ve otel projesi durduruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gölbaşı Atatürk Sahil Parkı'nda yapılan tanıtımına katıldı. Tanıtımda önemli açıklamalarda bulunan Kurum, "Denetimlerimizde bugün itibarıyla 18 projenin incelemesini yaptık. 12 projede tespit edilen aykırılıklara ilişkin mühürleme işlemini uyguladık. Yine bu p

Four Seasons Resorts and Private Residence projesi durduruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın dün Bodrum’da durdurduğu projelerden biri de Four Seasons Resorts and Private Residence projesi...

Validebağ Korusu'ndaki millet bahçesi projesi durduruldu!

Birinci derece doğal ve tarihi sit alanı olan Üsküdar'daki Validebağ Korusu'nu millet bahçesi yapmak için İBB tarafından hazırlanan proje tahsis sorunundan kaynaklı olarak 'şimdilik' durduruldu.

Ankapark, Ankara Hayvanat Bahçesi projesi ile ihaleye çıktı!

Ankapark, Ankara Hayvanat Bahçesi projesi ile aynı anda ihale ediliyor. İhale 6 Eylül 2018 tarihinde gerçekleşecek...

 Taşyapı'nın Koşuyolu'ndaki otel projesi durduruldu!

Darüşşafaka Cemiyeti'nin Koşuyolu'ndaki arazisi için planlanan 80 metrelik otel inşaatı durduruldu.

ankapark projesi durduruldu mu Haberi

ankapark projesi durduruldu mu

Danıştay 14. Dairesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan “Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı”na ilişkin 30 Temmuz 2012 ve 24 Haziran 2013 günlü iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.


Dairenin kararlarında, TMMOB Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Çevre Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odasının, Bakanlar Kurulu kararının, 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun’a aykırı olduğu gerekçesiyle iptali için Başbakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına dava açtıkları bildirildi.


Kararlarda, mevcut hayvanat bahçesinin yaklaşık 29 hektar, “yenileme alanı” ilan edilen alanın ise 217 hektar olduğu belirtildi.


Bu alanın “metropoliten bir açık alan ve metropol içi tarımsal alan” niteliği taşıdığı ifade edilen...