15 / 05 / 2024

ankara akyurt büyük ova koruma kapsamı

ankara akyurt büyük ova koruma kapsamı

Ankara'nın Akyurt ilçesine bağlı bazı mahallelerin büyük ova koruma kapsamından çıkarılmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Ankara’da büyükşehir belediyesi çok sayıda işyeri, depo ve WC ihaleye veriliyor! Bu yatırım fırsatını kaçırmayın!

Ankara Büyükşehir Belediyesi çok sayıda işyeri, depo ve WC’yi ihaleye veriyor. Bu yatırım fırsatını kaçırmayın. İhale 23 Şubat 2023’te saat 14.00 yapılacak. Geçici teminat ise yüzde 3 olarak belirlendi.

Ankara'da büyük takas! Anıttepe Büyükşehir'in olacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yenikent Osmanlı Stadı’nı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne vereceklerini, karşılığında Anıttepe Spor Tesisleri’ni alacaklarını açıkladı.

Ankara Büyükşehir'den 149.5 milyon TL'ye satılık 7 arsa!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya, Y.mahalle ve Akyurt İlçeleri'nde yer alan 7 gayrimenkulü ihale ile satıyor. İhale 25 Ekim'de gerçekleşecek...

İnciyaka Ankara'da büyük takas kampanyası!

Ankara’nın lüks konut üreticisi Erder İnşaat, büyük takas kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında eski evini veren, İnciyaka projesinden ev sahibi oluyor. 

Ankara Büyükşehir'den 330 milyon TL'ye satılık 25 arsa!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Mamak, Yenimahalle, Gölbaşı ve Akyurt İlçelerindeki 25 arsa ihale usulü ile satılıyor..

İzmir'deki emlak piyasasına büyük talep!

İzmir'de son zamanda hayata geçirilen konut projeleri Türkiye'nin her yerinden büyük talep görüyor. Kent, İstanbul ve Ankara gibi büyük illerden göç almaya başladı.

Ankara'da büyük ova koruma kapsamından çıkarılan mahalleler mecliste!

Ankara'nın Akyurt ilçesine bağlı bazı mahallelerin büyük ova koruma kapsamından çıkarılmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Ankara Büyükşehir'den Otonomi'ye altyapı desteği!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, oto galerilerinin şehir dışına taşınmasına katkı sağlamak amacıyla, 2. el otomobil galerilerinin taşındığı Akyurt’taki OTONOMİ'ye altyapı desteği sağladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yeni imar planı açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi kentin çeşitli yerlerinde yeni imar planı çalışması yapıldığı iddiası hakkında açıklama yaptı. Belediye gerçek dışı haber ve duyurulara itibar edilmemesi istedi.

Ankara Büyükşehir Bahçıvanlık Kursu başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 yıldır geleneksel olarak düzenlenen “Bahçıvanlık Kursu”nun bu yılki birinci dönem dersleri başladı. Kursun kontenjanı talep üzerine 400’den 500’e yükseltildi.

Ankara Büyükşehir projeleri EXPO'da tanıtılacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan toplantısında, Meclis Başkanlık Divanı ve Encümen üyeleri ile ihtisas komisyonları üyelerinin seçimleri yapıldı.

Ankara Büyükşehir Bahçıvanlık Kursu kayıtları başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Bahçıvanlık Kursu” kayıtları başladı. Kursa ilk günden 150 kişi başvuruda bulundu.Başvurular 9 Nisan’da sona erecek.

Ankara Büyükşehir Mamak'ta terminal yaptıracak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Mamak Üreğil'de iki yılda bitirilmek şartıyla terminal tesisi yaptıracak. Terminal alanının satış bedeli 29 milyon 580 bin TL olarak belirlendi.

ankara akyurt büyük ova koruma kapsamı Haberi

ankara akyurt büyük ova koruma kapsamı



CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'nın Akyurt ilçesine bağlı bazı mahallelerin büyük ova koruma kapsamından çıkarılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök, sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e ilettfi.


Gök önergesinde "2016/9620 Sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki bazı ovalar “büyük ova koruma alanı" olarak ilan edildi. Ankara’nın Çubuk Ovası’nın bir kısmı da büyük ova koruma bölgesi olarak ilan edildi.


Vatandaşların “tarımsal sit” olarak isimlendirdiği ve verimli tarım alanlarının korunmasına yönelik olarak yapılan bu uygulamanın bazı vatandaşları mağdur ettiğine yönelik şikâyetler gelmektedir." dedi.


Akyurt ilçesine bağlı Büğdüz ve Balıkhisar Mahallelerinin de Çubuk Ovası sınırları içerisinde kaldığını ifade eden Gök "Bu mahallelere ait tarım topraklarının önemli bir kısmı daha önce Esenboğa Hava Limanı, önemli bir kısmı da sanayi bölgesi sınırları...