15 / 05 / 2024

ankara arsa sorunu

ankara arsa sorunu

YILDA bin 500 dolayında yeni konutun yapıldığı Polatlı'da arsa sorunu yaşanıyor. Polatlı Müteahhitler Derneği Başkanı Abdullah Arabacı, şehrin dört tarafının imara açılması gerektiğini belirterek, "Arsa sorunu nedeniyle konut fiyatları çok yükseldi" dedi.

Arsa sorunu çözülürse, barınma krizi biter! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Türkiye ‘de konut sorunu için yapılabileceklerin başında arsa sorununun çözüme kavuşturulması ve diğer yardımcı önlemlerin yer aldığına dikkat çekti. 

Ankara 'Arsa Avcısı' operasyonunda 19 şüpheli tutuklandı!

Ankara'da 14 şehirde arazilerini satmak vaadiyle birçok kişiyi dolandırdıkları iddia edilen 19 kişi hakkında tutuklama kararı alındı.

Van'da inşa edilen hastanelerdeki son durum!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Van'da 50 yataklı Amatem-Çamatem sağlık tesisimizi bu yıl tamamlayacağız. 75 yataklı Çaldıran hastanemizin inşaatında yüzde 95 seviyelerine geldik. Bahçesaray ilçe hastanemizin arsa sorunu çözüldü" dedi.

Zeki Toçoğlu: Arsa sorunu çözülürse tribün yaparız!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, spor tesislerine tribün talepleri için konuştu. Başkan Toçoğlu, “ Arsa konusunda birtakım adımların atılması gerek. Yer sorunu çözüldüğü takdirde tribün için gereken adımı atarız” dedi.

Aşkın Bak: Üniversite kampüslerinde yurt yapmaya devam edeceğiz!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, arsa sorununa değinerek "Öğrenci yerleştirmekte sorun yaşadığımız, arsa sorunu yaşadığımız illerde üniversite kampüslerinde yurt yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Muğla Ulu'da arsa sorunu var!

Üniversite şehri olarak bilinen Muğla'da yeni yatırımlar hız kesmiyor. Yatırımların hızla artması bölgede arsa sorununun oluşmasına sebep oldu.

Gaziantep Şahinbey'e 5 bin yeni konut!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Bayramlı Mahallesi'ne 5 bin yeni konut inşa edecek. Projede arsa sorunu çözüldükten sonra çalışmalara başlanacak.

Gaziantep'te imara açık arsa sorunu var!

Karen İnşaat, doğru planlama ile kurumsallaşmayı hedefliyor. Firma, inşaatı devam eden konutlardan 540 tanesini bu yıl teslim etmeyi hedefliyor.

Yatırımcının arsa sorununa neşter!

Yatırımcının ucuz arsa sorunu çözecek Üretim Reform Paketi ile birçok yenilik geliyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi ile ilgili Bakanlar Kurulu'na bilgi verdi.

Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin arsa sorunu çözüldü!

Sancaktepe Samandıra bölgesinde 4 bin 200 yataklı çok büyük bir şehir hastanesi inşa edeceklerini ifade edenSağlık Bakanı Akdağ, İstanbul'da Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Kastamonu'da arsa sorunu çözüldü!

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Doğa Kültür Köyünü ziyaret etti. Karadeniz, bölgedeki yatırımları ve projeleri anlattı. İşte o haber...

Ankara arsa satışında birinci!

Büyükşehir Belediyesi ASKİ ve EGO ile Çankaya Belediyesi'nin 2017 Mali Yılı bütçeleri mecliste oy birliğiyle kabul edilirken. Meclis toplantısında Sayıştay raporları da gündeme geldi.

Vakıf GYO Ankara'da arsa ihalesine katıldı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün KAP'a yapılan yazılı açıklamada Ankara arsa ihalesi özel durum açıklaması yayınladı.

ankara arsa sorunu Haberi

ankara arsa sorunu

Polatlı Belediyesi tarafından yapılan imar çalışmalarının Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce onaylanmaması yeni sezonda arsa sorununu gündeme getirdi. Yenimahalle kentsel dönüşüm projesi başta olmak üzere, ilçenin Şehitlik, Şentepe ve İstiklal Mahallase bölgelerinin imara açılması gerektiğini söyleyen Müteahhitler Derneği Başkanı Abdullah Arabacı, “Gerek Ankara Büyükşehir Belediyesi ve gerekse Polatlı Belediyesi şehrin dört tarafını imara açmalıdır. Müteahhit, arz talep durumuna göre bölgelerde konut yapar ve satar. Böylece kentin dört tarafı da gelişime açılmış olur. Polatlı Belediyesi'nin bu yönde bir çalışması oldu, ancak Büyükşehir Belediyesi'nin de onayı gerekiyor" dedi.

FİYATLARIN ARTMASININ NEDENİ ARSA

Mütiahhitler Derneği Başkanı Abdullah Arabacı, inşaat maliyetleri içinde en önemli kalemi arsanın oluşturduğunu söyledi. Arabacı, arsa üretiminin yapılmaması, yeni yerleşim bölgelerinin açılmaması nedeniyle şehir içine yakın mesafelerde kalan çok az arsanın yüksek fiyatla...