29 / 04 / 2024

ankara asbest tehlikesi

ankara asbest tehlikesi

Ankara'da Kentsel Dönüşüm ve Asbest Tehlikesi başlıklı panel düzenlendi. Türk Toraks Derneği Başkanı Kalyoncu, "Mezotelyoma adı verilen akciğer zarı kanseri, gırtlak kanseri, yumurtalık kanseri, asbestozis denilen bir tür akciğer hastalığı riskler arasındadır" dedi.

İstanbul'da yıkılacak binalardaki asbest tehlikesi meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'daki Fikirtepe semtinde ve diğer yerlerde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binalardan asbest tespit edilenlerin yıkımına ilişkin soru önergesi verdi. 

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında asbest tehlikesi!

İstanbul'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 1300 binanın yıkımı tamamlandı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, kentsel dönüşüm çalışmalarında asbeste yönelik önlem alınmadığını dile getirdi.

Kentsel dönüşümde kan donduran asbest tehlikesi!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümle yapıların bilinçsiz şekilde yıkılması kan donduran asbest tehlikesini de gündeme getirdi...

Kentsel dönüşüm bölgelerinde büyük tehlike!

Asbest Söküm Uzmanları Derneği'nin yaptığı araştırmaya göre;  İstanbul'da bulunan binalar akciğer kanserine kadar yol açabilen asbest tehlikesi ile karşı karşıya. 

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

Ankara'da bir binada daha çökme tehlikesi! Tahliye edildi!

Ankara'da bitişiğindeki inşaatının temel kazısında meydana gelen toprak kayması nedeniyle 3 katlı Saadet Apartmanı'nı çökme riski nedeniyle tahliye edildi.

Ankara Büyükşehir'den tahliye edilen binalarda yaşayanlara destek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çökme tehlikesi olan binanın bulunduğu alanda boşaltılan binalarda yaşayanlara yönelik yardım çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Çankaya'da çökme tehlikesi olan bina makaslanarak yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da temelinde boşluk olduğu için çökme tehlikesi bulunan binanın yukarıdan makaslanarak yıkılacağını dile getirdi.

Ankara'da temeli kayan 8 katlı bina tahliye edildi!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde inşaat çalışmaları nedeniyle temelinde boşluk oluşan ve istinat duvarının bir kısmı yıkılan 8 katlı bina, çökme tehlikesi nedeniyle boşaltıldı. 

Ankara'daki tarihi konak yıkılma tehlikesi altında!

Ankara'da Mangal Et Lokantası’nın bulunduğu tarihi konak kaderine terk edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Tekeci söz konusu konağın akıbetini kaleme aldı. 

Dönüşümde 'asbest' tehlikesi!

Türkiye’de kentsel dönüşümün en büyük sorunu haline gelen asbest, birçok teklikeye neden oluyor. Uzmanlara göre, Türkiye’de asbest barındıran bina sayısının oldukça fazla.

Deprem sonrası Malatya'da 'asbest' tehlikesi!

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya'da ağır hasarlı binaların yıkımları devam ediyor. Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bedir Özten çalışmaların devam ettiği bölgede asbest' tehlikesine karşı uyarılarda bulundu...

Kentsel dönüşümde asbest tehlikesi!

Kentsel dönüşüm sürecinde asbest uzaklaştırılmadan ve hafriyat tozlarına karşı gerekli önlemler alınmadan yıkıma başlanılmaması gerekiyor. Asbest solumak birçok iç hastalığına neden olabiliyor.

ankara asbest tehlikesi Haberi

ankara asbest tehlikesi

Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Kalyoncu, asbest ile temasın hastalıklara yol açabileceğini belirterek, "Hastalık yelpazesi kanser ve kanser dışındaki hastalıklar olmak üzere geniştir. Mezotelyoma adı verilen akciğer zarı kanseri, gırtlak kanseri, yumurtalık kanseri, asbestozis denilen bir tür akciğer hastalığı riskler arasındadır." dedi.


Türk Toraks Derneği ve Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü Konferans Salonu'nda "Kentsel Dönüşüm ve Asbest Tehlikesi" başlıklı panel düzenlendi.


Türk Toraks Derneği Başkanı ve HÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kalyoncu, panel sonrası yapılan basın toplantısında, lifsel yapıda bir mineral olan asbestin, yalıtım maddesi olduğunu söyledi. Asbestin, Anadolu'da çoğu yerde "ak toprak" olarak isimlendirildiğini ifade eden Kalyoncu, köylerde sıva malzemesi ve çatılarda ısı izolasyonu...