03 / 05 / 2024

ankara atıfbey kentsel dönüşüm

ankara atıfbey kentsel dönüşüm

Kentsel Dönüşüm projeleri ile Başkent’in çehresi değişiyor. Dönüşüm projelerinden biri olan “Hıdırlıktepe - Atıfbey - İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”nde de çalışmalar hız kazandı...

Sağlıklı konut stoku ve yaşam kalitesi sağlamak için adım atıldı! Kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Karabağlar Şehitler Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşümde örnek bir model gerçekleştirmek ve yaşadıkları semti daha da güzelleştirmek adına kentsel dönüşüm derneği kurdu.

Ankara Atılım Üniversitesi Akademik Personel alımı yapacak! İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

Ankara Atılım Üniversitesi Akademik Personel alımı yapacağını duyurdu. İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

İzmir Çiğli'de hayata geçecek kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde uzlaşma görüşmeleri 31 Ağustos'ta başlayacak. 

Ankara kentsel dönüşüm planlarında yeni gelişme! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus'taki Atıfbey-Hıdırlıktepe-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı için yapılan imar değişikliklerinin iptali için açtığı davayı kazandı.

Adana Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı, Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adımlar atıldı. Kentsel dönüşüm ile inşa edilecek yapılarda yatay mimari esas alınacak. 

Ankara Altındağ'da metruk binalar ortadan kaldırılıyor! 

Ankara'ya bağlı Altındağ Belediyesi, halk sağlığını riske atan metruk yapılara izin vermiyor. Atıfbey Mahallesi'nde bulunan metruk yapılar belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Ankara Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi konut ihalesi bugün!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından “Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında satışa sunulan 33 konutun ihalesi bugün gerçekleşecek. 

Ankara Elmadağ'daki kentsel dönüşüm projelerinin akıbeti mecliste!

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde Yenice, Yenidoğan ve Yenipınar mahallelerinde planlanan kentsel dönüşüm projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Aktaş'ta kentsel dönüşüm başladı!

Ankara Altındağ Belediyesi, Aktaş Kentsel Dönüşüm Projesi için düğmeye bastı.

Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konut inşa edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konutluk çalışma başlattıklarını, bunların 35 binini tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiklerini belirtti.

Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Başkent Ankara'da Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 451 konutun temeli atıldı. Projedeki konutlar 2021 yılı sonunda tamamlanacak.

TOKİ Kuzey Ankara Girişi projesi onarım ihalesi yarın!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesinde Yer Alan 1-2-3-4-5-6-7-8 -9-10-11-12-14-16 ve 18 Etaplarda Muhtelif Bloklardaki Konutlara Ait Bakım Onarım İşi (E-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Kuzey Ankara Girişi'ndeki konutlar için onarım ihalesi!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesinde Yer Alan 1-2-3-4-5-6-7-8 -9-10-11-12-14-16 ve 18 Etaplarda Muhtelif Bloklardaki Konutlara Ait Bakım Onarım İşi (E-ihale) ihalesi 10 Ağustos 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

ankara atıfbey kentsel dönüşüm Haberi

ankara atıfbey kentsel dönüşüm


Ankara’nın farklı bölgelerinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri devam ediyor. Bu kapsamda Hıdırlıktepe'de 1275 gecekondu yıkıldı.

Kentsel Dönüşüm projeleri ile Başkent’in çehresi değişiyor. Dönüşüm projelerinden biri olan “Hıdırlıktepe - Atıfbey - İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”nde de çalışmalar hız kazandı.

Ulus’a komşu bölgeleri kapsayan proje kapsamında bugüne kadar yaklaşık 1500 vatandaşla yapım sözleşmesi imzalandı. Çalışmalar kapsamında 1275 gecekondunun da yıkımı gerçekleştirildi.

 

Ankara’nın ilk yerleşim yerinde büyük değişim

Ankara’nın ilk yerleşim yerlerinden biri olan Hıdırlıktepe, zaman içinde Başkent’te gecekondulaşmanın en yoğun olduğu alan haline geldi. Anadolu’dan göç edenlerin merkez üssü haline gelerek, derme çatma ve sağlıksız konutlarla kentleşen bölge, süreç içinde kent merkezinde çarpık yapılaşmanın da simgesi haline gelerek, çirkin bir görüntüye yol açtı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu kentsel dönüşüm projesiyle, bölge yeni modern...