28 / 04 / 2024

Sağlıklı konut stoku ve yaşam kalitesi sağlamak için adım atıldı! Kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Sağlıklı konut stoku ve yaşam kalitesi sağlamak için adım atıldı! Kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Karabağlar Şehitler Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşümde örnek bir model gerçekleştirmek ve yaşadıkları semti daha da güzelleştirmek adına kentsel dönüşüm derneği kurdu.



Şehitler Mahallesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği'ni kuran mahalle sakinleri, sağlıklı bir konut stoğu ve yaşam kalitesine kavuşmak için yola çıktıklarını açıkladı.

KETSEL DÖNÜŞÜM DERNEĞİ KURULDU!

Şehitler Mahallesi'nin tamamını ve Metin Oktay Mahallesi'nin bir bölümünü kapsayan 370 hektarlık bir kentsel dönüşüm alanına sahip olduklarını belirten Şehitler Mahallesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Merkez Demir, bölge halkıyla sürekli temas halinde olduklarını ve dernek üyesi vatandaşların sayısının da giderek arttığını dile getirdi.

Şehitler Mahallesi'nin değerli bir konum üzerinde yer aldığını kaydeden Demir,  İzmir  Karabağlar'da, Poligon semtinin üstünde ve denize 10 dakikalık yürüme mesafesinde olduklarını ve bulundukları bölgenin merkeze ve ulaşım akslarına yakın mesafede olduğunu belirtti.

Sağlıklı konut stoku ve yaşam kalitesi sağlamak için adım atıldı! Kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Konut stoğunun çok eski, 45 - 50 yıllık binaların olduğunu, söyleyen Demir bölgenin altyapı konusunda da yetersiz olduğuna değindi.

Demir hem depreme dayanıklı, hem de kaliteli bir yaşam imkanı sunacak ada bazlı bir dönüşüm istediklerini açıkladı.

 Bunun için güç birliği felsefesiyle mahallelerimizi temsil edecek her meslek grubundan temsilcilerle 7 kişilik bir yönetim kurulu oluşturduklarını belirten Demir '' Hepimiz yarının büyükleri olan çocuklarımızın geleceği için sağlıklı binalarda oturabilmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Sağlıklı konut stoku ve yaşam kalitesi sağlamak için adım atıldı! Kentsel dönüşüm derneği kuruldu!
ADA BAZLI BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTİYORUZ

Bölgede, kentsel dönüşüm konusunda sosyal imkanları da bir arada sunan bütünlükçü bir projenin yaşama geçmesini istediklerini belirten Yönetim kurulu Üyesi ve aynı zamanda gayrimenkul danışmanı Zeki Karademir de, bölgeye değer katacak ve bu alanda güçlü referansları olan,  tek bir firmayla çalışmak istediklerini belirtti.

Karademir, bu amaçla dernek çatısı altında kurumsal firmalarla görüşmeye hazır olduklarını söyledi.  Zeki Karademir kentsel dönüşüm konusunda binaların yıkılıp yenisinin yapılmasını değil, tek bir ada üzerinde okul, poliklinik, dispanser, parklar, spor alanlarını da içeren bütüncül bir yaşam alanı planlanmasını istiyor. 

Toplam 370 dekar alan üzerinde 2 bin civarında binanın dönüştürülmesi söz konusu olduğunu belirten Karademir, toplamda bin 500 civarında hak sahibinin olduğunu açıkladı

Şehitler Mahallesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği olarak hak sahiplerinin çoğunluğunun imzasını almayı hedeflediklerini dile getiren Karademir, Bakanlıktan bölgenin hızla rezerv alan olarak ilan edilmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.

Kentsel dönüşüm bir zorunluluk diyen Refik Tuzcuoğlu belediyelere çağrıda bulundu! Sahada daha aktif olmalısınız!

İstanbul'da kentsel dönüşümün yol haritası hazır: 179 bin konut dönüşüyor!


 


Geri Dön