07 / 07 / 2024

Ankara Ayaşta kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak

Ankara Ayaşta kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak

Ayaş’taki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla etrafında konakların bulunduğu ilçenin tarihi meydanı yeni binalardan temizlenecek. Konaklar aslına uygun bir şekilde restore edilirken, sokaklarda da çalışma yapılarak tarihi kimlikleri geri kazandırılacak.

ABD'de konut başlangıçları düşüşünü üçüncü aya taşıdı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Kasım ayında yüzde 0,5 azaldı ve 1 milyon 427 bine gerileyerek düşüşünü 3. aya taşıdı.

12 soruda TOKİ Ankara Ayaş 2022 sosyal konut projesi! TOKİ Ankara Ayaş ucuz konut projesinde kaç konut yapılacak?

TOKİ merakla beklenen 250 bin konut projeleri çerçevesinde Ankara Ayaş'ta da yeni konutlar inşa edecek. Peki TOKİ Ankara Ayaş projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 12 soruda TOKİ Ankara Ayaş 2022 ucuz konut projesi...

İller Bankası, Merkez Ankara'ya taşındı!

Ankara Ulus’ta yer alan tarihi binası 2017 yılında yıkılan ve kiracı durumuna gelen İller Bankası, Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan olan Pasifik İnşaat’ın projesi Merkez Ankara’daki yeni adresine taşındı. 

Ankara Mamak Mutlu Taş Ocakları'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Ankara Mamak'ta Mutlu Taş Ocakları Ocak ayının 2.haftası kentsel dönüşüme girecek. Mutlu Taş Ocakları'nın kentsel dönüşüm haberini Mamak Belediye Başkanı Murat Köse duyurdu.

Ankara Ulus'ta 8.9 milyon TL'ye 3 yıllığına kiralık 200 iş yeri!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Ulus'ta yer alan 200 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenliyor.

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm konutları yükseliyor!

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı, Hayrettin Güngör, Kurtlar ve Saçaklızade'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Ankara Ayaş'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Ankara İli, Ayaş ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31462 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Ayaş için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Ayaş ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31462 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Elmadağ'daki kentsel dönüşüm projelerinin akıbeti mecliste!

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde Yenice, Yenidoğan ve Yenipınar mahallelerinde planlanan kentsel dönüşüm projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Aktaş'ta kentsel dönüşüm başladı!

Ankara Altındağ Belediyesi, Aktaş Kentsel Dönüşüm Projesi için düğmeye bastı.

Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konut inşa edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konutluk çalışma başlattıklarını, bunların 35 binini tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiklerini belirtti.

Zonguldak'ta kentsel dönüşüm çıkmazı!

TMMOB Mimarlar Odası Zonguldak İl Temsilcisi Turhan Demirtaş, Zonguldak’ta ‘kentsel dönüşüm’ adı altında başlatılan yıkımların yanlış olduğunu savundu.

Konut fiyatları koronavirüse yenilmedi!

Endeksa.com, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa'da konut fiyatlarında son bir yıldaki değişimi inceledi. Buna göre en yüksek artış yüzde 46 ile Ankara Ayaş'ta çıktı. İstanbul'da en yüksek artış yüzde 28,2 ile Beykoz'da yaşandı. Korona fiyatları etkilemedi...

Ankara Ayaşta kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak Haberi

Ankara Ayaşta kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak

Ayaş Belediyesi, ilçenin bugüne kadar yeterince değerlendirilemeyen tarihi zenginliğini ön plana çıkarmak için atağa kalktı. Belediye, ilçenin turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi amacıyla işe belediye binasının bulunduğu meydandan başlayacak. Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, “Tarihi ve modern kent ayrımını yaparak Ayaş’ı turizm cenneti ve Ankara’nın gözde yeri haline getireceğiz” dedi.


15 OCAKTA BAŞLIYOR

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yeni bir yaşam alanı oluşturulacağını fakat bu uygulama sırasında tarihi dokunun korunacağını anlatan Taşan, sözlerine şöyle devam etti:


“1600 yıllık sancak merkezi olan bir kentten bahsediyoruz. Bu bölge tarihi sit alanı içerisinde. Yaşam kenti oluştururken, aynı zamanda tarihi kenti de korumamız lazım. Bu bir miras. Bu dönüşüm için 15 ocakta düğmeye basıyoruz. Dönüşüm tamamlanınca Ayaş kültürün, turizmin, tarihin merkezi olacak.”


Ayaş’ın derin geçmişe ve bu geçmişin beslediği bir...