18 / 05 / 2024

ankara balgat mahallesi imar planı

ankara balgat mahallesi imar planı

Balgat Mahallesi’nin Mevlana Bulvarı tarafından kalan ve daha önceki imar planlarında yeşil alan olarak görülen araziler, imar planında yapılan değişikliklerle imara açılarak biri özel hastane olmak üzere 2 adet rezidans dikildi.

Mimarlar Odası'ndan Ankara Yahudi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara’nın simge mekanlarının bulunduğu Yahudi Mahellesi’nde kentsel dönüşümün başladığını açıkladı. Mahallenin tehdit altında olduğunu aktaran mimarlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

Ankara Örnek Mahallesi dönüşüm istiyor!

Ankara Altındağ'daki Örnek Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm istiyor. Örnek Mahallesi Muhtarı Muzaffer Çiftçi; " Mahalleli heyecanla dönüşümün başlamasını bekliyor" dedi…

Ankara'daki dev arazi Türkiye Verimlilik Vakfı'na devredildi!

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Ankara Beytepe Mahallesi’nde yer alan 35 bin metrekarelik arazi için nazım imar planı değişikliği yaptı. Arazi, Türkiye Verimlilik Vakfı'na devredildi.

Ankara Mutlu Mahallesi tapusuna kavuştu!

Ankara Mamak Belediyesi tarafından hazırlanan yeni imar planı kapsamında Mutlu Mahallesi Zabıta Blokları’nda vatandaşlara tapuları teslim edildi. 

Bekaş Başkent Çiğdem kampanya!

Bekaş Başkent Çiğdem kampanya bilgileri haberimizde yer alıyor. Ankara Balgat'ta hayata geçirilen projede 2+1 ve 3+1'ler bulunuyor. 

Ankara Çankaya'da 6.5 milyon TL'ye icradan satılık 4 gayrimenkul!

Ankara İli, Çankaya İlçesi, Balgat Mahallesi ve Alacaatlı Mahalleleri'nde yer alan 4 adet gayrimenkul toplamda 6 milyon 500 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Ankara Balgat'ta ulaşım ağı arttırılmalı!

Ankara Balgat’ın gelişimine dair önemli açıklamalarda bulunan Yıldırım Grup Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım bölgenin en önemli ihtiyacın metro olduğunu açıkladı.

Ankara Balgat Alışveriş Merkezi geliyor!

Balgat Alışveriş Merkezi, Kalyon ASF Adi Ortaklığı tarafından Ankara Çankaya'da Balgat Mahallesi'nde hayata geçirilecek. Projede 306 adet büro, 5 adet ofis, 32 adet mağaza, 1 adet oto yıkama ve 3 adet kafe yer alacak..

Ankara Balgat ticaretin kalbi olacak!

Yıldırım Grup İcra Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım, Balgat’ın gün geçtikçe gelişen bir yapısı olduğuna dikkat çekerek, konut profili ile yükselen Balgat'ın, şimdilerde hızla ticaretin kalbi olma yolunda ilerlediğini belirtti.

Ankara'da icradan satılık arsa!

Ankara 25. İcra Dairesi, Çankaya ilçesi, Balgat Mahallesi'ndeki bin 520 metrekare alana sahip binayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün toplam satış bedeli 154 milyon 335 bin 167 TL'ye satışa çıkardı.

Ankara Anafartalar'daki metruk bina çöktü!

Ankara Anafartalar Mahallesi'nde 2 katlı metruk bina çöktü. Can kaybının yaşanmadığı olay mahallede paniğe yol açtı.

Ankara Karakusunlar Mahallesi imar planı askıya çıktı!

Ankara Karakusunlar Mahallesi, 29096 ada 7 parsele ilişkin olarak hazırlanan 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği, 1/5000 ölçekli nazım imar planı, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifleri askıya çıktı...

Ankara Balgat kentsel servis alanı imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Balgat Mahallesi 9895 ada 50,51,52 ve 67 parsellere ilişkin Kentsel Servis Alanı amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

ankara balgat mahallesi imar planı Haberi

ankara balgat mahallesi imar planı

1964 yılından bu yana Çankaya Belediyesi sınırları içinde bulunan Balgat Mahallesi’nde yaşayan ve aynı mahallede emlak işi yapan Kemal Savaş, daha önceki imar planında yeşil alan olarak görülen gölgede 130’un üzerinde gecekondu bulunduğunu ifade etti. Rezidansların inşa edildiği yerde babasından kalma bir gecekondusunun da bulunduğunu söyleyen Savaş, “Yaklaşık 20 yıl boyunca burada bulunan gecekondular, yeşil alan üzerine kurulduğu için yıkıldı. Hepimiz bu bölgeye park yapılması beklerken, imar planında değişiklik yapılması sonucunda rezidanslar yükseldi” dedi.


İMAR PLANINDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ

İki rezidansa ait belgelerin Çankaya Belediyesi’nde olmadığını iddia eden Savaş, rezidanslara ait belgelerin Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu savundu. Hastanenin bulduğu rezidansın 4’üncü katında ablasına ait bir dairenin bulunduğunu ve ablasının kira aldığını belirten Savaş, “İki rezidansın olduğu yerde gecekondular vardı. İmar planında yeşil alan...